HIER IS HET ANDERS


Bij Mary Kay geloven we dat het mogelijk is om met plezier te werken. Wat uw functie ook is, we bieden u mogelijkheden die door uw creativiteit en initiatief gevormd kunnen worden. En bij Mary Kay beseffen we dat het ons goed gaat, omdat we goed doen. Bij elk aspect van uw werk gaat het er letterlijk om het leven van vrouwen te verrijken, van de vrouwen in ons zelfstandige verkoopteam tot de vrouwen en kinderen in onze omgeving. Als u een job zoekt met een uitdaging en betekenis, en tegelijkertijd een evenwichtig leven wilt leiden, dan moet u bij Mary Kay zijn.

RIJKE WAARDEN: ONZE BEDRIJFCULTUUR

Mary Kay was iets van plan. De bedrijfscultuur die ze creëerde begon met eenvoudige dingen. Zo stelde ze zich voor dat iedereen die ze ontmoette een bordje om de hals droeg waarop het volgende stond: "Geef me het gevoel dat ik belangrijk ben". En voor haar was het hoogste doel de instelling om te geven na te streven. Ze noemde dat de ‘Go-Give® spirit’. Dit deed ze zelf ook: "eerst het geloof, familie op de tweede en een carrière op de derde plaats". En ze geloofde er ook in dat alles goed, eerbaar en ethisch gedaan moet worden, met hard werken en volharding.
Wij houden de cultuur van onze oprichtster in ere, door dit unieke erfgoed tot op vandaag te blijven uitdragen. Wandel door de vertrekken van Mary Kay in een van onze wereldwijde markten en u zult een sfeer van teamwork en respect ervaren, waar de arbeidsrelaties op vertrouwen, eerlijkheid en vriendelijkheid berusten. Wij horen allemaal bij de Mary Kay familie.

Learn about Mary Kay’s rich values and heartfelt corporate culture.

LONENDE CARRIÈRE: VOORDELEN VOOR HET LEVEN

Bij Mary Kay verrijken we niet alleen het leven van vrouwen over de hele wereld, we helpen onze medewerkers zich ook maximaal te ontwikkelen met behulp van opleidings-, management- en mentorprogramma's. Wij doen dit in de geest van aanmoediging en positieve ondersteuning.
Ons personeel profiteert bovendien van voordelen zoals goede secundaire arbeidsvoorwaarden en beloningen voor goede prestaties. En we slaan ook geen enkele gelegenheid over om iets te vieren: verjaardagen, jubilea, successen of mijlpalen, zowel persoonlijk als beroepsmatig, alles wordt bij ons gevierd. Want wij zijn echt een bedrijf dat mensen graag in de bloemetjes zet. Mary Kay heeft eens gezegd: "Als ze ons bedrijf afpakken en alleen de mensen overblijven, doen we het gewoon nog een keer, want de mensen zijn onze belangrijkste troeven.

EEN RIJK ERFGOED: CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY

Als Mary Kay familie zijn we bijzonder trots op onze cultuur van sociale zorg. Anderen iets geven was altijd de levensinstelling van Mary Kay. En ze leerde ons ook het belang van iets terug te geven te begrijpen. De Gulden Regel is niet alleen maar een bedrijfsprincipe, het is een bijzondere manier van leven. En die reikt tot in elk hoekje van al onze bedrijven over de hele wereld.
Mary Kay verandert het leven van vrouwen en kinderen over de hele wereld op vele manieren: van meisjes in Taiwan leren lezen, het steunen van liefdadigheidsorganisaties voor kinderen in Kazachstan, samenwerken met Habitat for Humanity® tot het bouwen van huizen voor mensen in nood in de Verenigde Staten. Wij zijn er ook trots op dat we de Mary Kay FoundationSM steunen bij onderzoek naar soorten kanker die vrouwen treffen en bij de strijd tegen huiselijk geweld tegen vrouwen en kinderen. Deze goede doelen lagen Mary Kay Ash na aan het hart en bij Mary Kay kun je er iedere dag aan bijdragen om een verschil te maken.
Help ons het leven van vrouwen en kinderen over de hele wereld te verrijken. Dit kan trouwens ook uw eigen leven veranderen. Is het uw missie om uw werk met plezier te doen? Wij vertellen u dat dat kan!

Heart Your Job