PRODUCTVEILIGHEID


Productveiligheid heeft bij Mary Kay Inc. de hoogste prioriteit. In een gemiddeld jaar spendeert Mary Kay Inc. miljoenen dollars aan het uitvoeren van meer dan 300.000 tests om ervoor te zorgen dat de Mary Kay®-producten voldoen aan de strengste normen voor veiligheid, kwaliteit en effectiviteit.

Het Mary Kay onderzoeks- en ontwikkelingsteam combineert wetenschappelijke perspectieven met inzicht in de behoeften en wensen van gebruiksters en kan zo continu innovatieve en uiterst effectieve producten bieden in bijna 40 markten over de hele wereld.

Aangezien Mary Kay Inc. elke stap van de productiecyclus, van inspiratie naar formulering tot distributie, zelf uitvoert of er toezicht op houdt, moet elk product een aantal strenge onderzoekstests en tests door gebruiksters doorlopen. De wetenschappers van Mary Kay gebruiken hun innovatieve inzicht om nieuwe bestanddelen en formules te bestuderen en deze te testen op veiligheid, kwaliteit, stabiliteit, zuiverheid, effect op de huid, productgebruik en natuurlijk gebruikersacceptatie.

Wetenschappelijke deskundigen beoordelen elk afzonderlijk bestanddeel en elk eindproduct.
Het uitgebreide testen en nog eens testen wordt uitgevoerd door of gebeurt onder toezicht van personeelsleden van de Mary Kay Research and Development laboratoria, waaronder gepromoveerde wetenschappers en wetenschappers met een andere hoge wetenschappelijke opleiding op gebieden zoals toxicologie, farmacologie, microbiologie, chemie en biochemie.

Elk besluit over een product is gebaseerd op wetenschappelijke feiten, niet op een mening.
Mary Kay Inc. baseert zich op bewijs door middel van wetenschappelijk onderzoek. Hierbij wordt van de meest geavanceerde technologieën gebruik gemaakt. Het bedrijf zal geen enkel bestanddeel of product gebruiken voordat onze tests hebben bewezen dat het veilig en effectief is.

Alle huidverzorgings- en cosmeticaproducten voldoen aan de wettelijke voorschriften van overheids- en veiligheidsinstanties.
Voordat een product op de markt wordt toegelaten, moet het eerst voldoen aan strenge wettelijke veilgheidsvoorschriften. Mary Kay Inc. gaat bij productveiligheid echter uit principe regelmatig een stap verder dan de wettelijke voorschriften.

Onafhankelijke, gecertificeerde dermatologen en andere medische specialisten spelen een belangrijke rol bij de productcontrole.
De klinische tests worden uitgevoerd in onafhankelijke laboratoria waar vrijwilligers de Mary Kay®-producten uittesten. Dit gebeurt onder streng toezicht en met een strenge beoordeling door gecertificeerde dermatologen en oogartsen. Mary Kay Inc. voert ook uitgebreide laboratoriumtests uit op huidirritatie en allergieën en maakt daarbij gebruik van ultramoderne methoden om alle producten voor het ooggebied te evalueren.

"Een van onze bedrijfsdoelen bij Mary Kay is totale klanttevredenheid in de hele wereld, door te focussen op kwaliteit, waarden, gebruiksgemak, innovatie en persoonlijke service”

-Terry Jacks, Vice President of Product Development

KLINISCHE EVALUATIE EN EVALUATIE DOOR GEBRUIKSTERS

Als onderdeel van het Mary Kay onderzoeks- en ontwikkelingsteam, houdt de afdeling Clinical and Consumer Evaluation zich bezig met de wensen van de gebruiksters van Mary Kay®-producten. Zij testen en bepalen de veiligheid, effectiviteit en de algehele prestatie van de Mary Kay®-producten in samenwerking met gebruiksters en helpen het bedrijf productclaims en productvoordelen te ontwikkelen.

Learn about Mary Kay’s Clinical and Consumer Evaluation department.

KLINISCH ONDERZOEK NAAR WERKZAAMHEID

Learn about Mary Kay’s Clinical Efficacy Testing.

Door klinisch onderzoek naar de werkzaamheid kunnen de in de reclame gebruikte productclaims worden gecreëerd en onderbouwd, zodat de gebruiksters de werkzaamheid van een product kunnen bepalen en vergelijken. Dergelijke productclaims zijn bijvoorbeeld "85% zag een verbetering van de huidstructuur" en "73% zag een vermindering van fijne lijntjes". De tests worden uitgevoerd door gecertificeerde dermatologen, zodat de klinische deelneemsters op deskundige wijze worden beoordeeld.

KLINISCH ONDERZOEK NAAR VEILIGHEID

In klinisch onderzoek naar de veiligheid worden de Mary Kay®-producten bij gebruiksters getest op irritatie en allergiepotentieel. Deze studies worden uitgevoerd om de veiligheid van het product te kunnen garanderen en om de gebruiksters relevante informatie over het product te kunnen verstrekken, bijvoorbeeld de productclaims "geschikt voor de gevoelige huid en gevoelige ogen", "veilig voor contactlensdragers" en "verstopt de poriën niet”

Learn about Mary Kay’s Clinical Safety Testing.

TESTS DOOR GEBRUIKSTERS

Learn about Mary Kay’s Consumer Testing.

Mary Kay Inc. luistert naar wat vrouwen willen. Als onderdeel van het continue bedrijfsstreven dat de Mary Kay®-producten steeds voldoen aan de verwachtingen van vrouwen of deze zelfs overtreffen, worden de producten door duizenden vrouwen uit de hele wereld gebruikt en geëvalueerd. Dit geschiedt onder leiding van deskundigen, om het bedrijf te helpen een beter inzicht te krijgen in de door vrouwen verwachte voordelen van de gebruikte producten. Het testen door gebruiksters met behulp van onderzoek naar thuisgebruik als ook ter plaatse met kwalitatieve focusgroepen en interviews helpen daarbij ook te bepalen hoe de Mary Kay®-producten gezien worden. Deze studies helpen te bepalen hoe nieuwe producten samengaan met de huidige producten en ze verstrekken ook inzicht in hoe en hoe vaak mensen een product gebruiken en welke resultaten of verbeteringen ze graag zouden willen zien.