Mary Kay zoekt constant naar mogelijkheden om nog milieuvriendelijker te werken en het bedrijf nog duurzamer en groener te leiden.

Lees meer over het beleid van Mary Kay voor milieubescherming

Help mee aan onze nieuwste inspanningen om een verschil te maken.

 • Bomen planten in de hele wereld Mary Kay Inc. plantte in samenwerking met de Amerikaanse Forest Service en de Arbor Day Foundation 200.000 bomen in het Bitterroot National Forest in Montana en 100.000 bomen in het Pike National Forest in Colorado in de VS. Mary Kay China plantte bomen in Shanghai, Hangzhou en Ningxia. Daarnaast zijn medewerkers van Mary Kay Rusland, Mary Kay Mexico en Mary Kay Maleisië bezig met boomplantprogramma's.
 • Recycling
  • Mary Kay produceert al jaren navulbare compact-doosjes. Met de lancering van elk nieuw compact-doosje, recycleert Mary Kay al eerder gebruikte compact-doosjes. Er zijn er inmiddels al meer dan 300.000 gerecycled.
  • De productievestiging van Mary Kay in Dallas heeft een uitgebreid recycling-programma. De vestiging streeft ernaar om Mary Kay producten te maken op een verantwoordelijke manier voor het milieu en behoort daarbij tot de top in de sector. Onlangs werd het doel bereikt om geen afval meer naar vuilstortplaatsen te brengen. Per jaar wordt ook gemiddeld 30 ton alcoholafval naar de recycling gebracht, wat als toevoeging voor benzine gebruikt kan worden.
  • Sinds 1989 is Mary Kay een van de eerste bedrijven die uitgebreide recyclingprogramma’s opgezet hebben. Daartoe behoren tegenwoordig productverpakkingen, papier, plastic, golfkarton, inktpatronen, oude mobieltjes en aluminium.
 • Gebruik van hernieuwbaar materiaal — Veel distributiecentra van Mary Kay Inc. gebruiken voor het versturen van bestellingen verpakkingsmateriaal van hernieuwbaar maïs- en aardappelzetmeel ("biopeanuts"), wat voor 100% biologisch afbreekbaar is.
 • Productverpakking — Bij de ontwikkeling van de Mary Kay® Botanical Effects™ -productlijn werd rekening gehouden met het milieu. De tubes bestaan uit materiaal dat voor 50% door eindverbruikers gerecycled is, er worden lichtgewicht doppen gebruikt en de doosjes zijn van materiaal dat voor 100% door eindverbruikers is gerecycled. Bovendien zijn veel bijsluiters van Mary Kay® -producten van minstens 20% gerecycled materiaal gemaakt.
 • Energiebesparing en CO2 — voetafdruk — Mary Kay vermindert het energieverbruik in alle productievestigingen over de hele wereld zo ver, dat meer dan 1.000 doorsnee huizen een jaar lang van energie voorzien kunnen worden. In 2008 werd bij Mary Kay Inc. op het gebied van transport een gezamenlijke inspanning begonnen om de CO2-uitstoot te meten en te verminderen. De CO2-voetafdruk van Mary Kay werd sindsdien door transport met in totaal 33% verminderd. De wereldwijde productievestiging van Mary Kay heeft bovendien een intiatief voor waterbesparing opgestart. Daardoor is het waterverbruik in het afgelopen jaar met 19% afgenomen. Dat is genoeg om 660 zwembaden in achtertuinen te vullen.
 • Wereldwijde erkenning — Mary Kay werd onderscheiden door de Amerikaanse Environmental Protection Agency, door Keep America Beautiful  en door de American Lung Association. In 2007 werd Mary Kay China door het milieubeschermingsbureau van de economische en ontwikkelingsregio Hangzhou als voorbeeld voor milieubescherming onderscheiden.
Mary Kay Inc. has been recognized by the U.S. Environmental Protection Agency and Keep America Beautiful.
 Learn more about Mary Kay’s tree-planting initiatives around the world.