Veel gestelde vragen


Over uw eigen Mary Kay® business
Hoeveel kan ik verdienen als zelfstandige schoonheidsconsulente?

De verdienmogelijkheden van een zelfstandige schoonheidsconsulente met Mary Kay® zijn naar boven toe onbegrensd. Het is echter niet mogelijk een bepaald inkomensniveau te garanderen. Uw inkomen als zelfstandige schoonheidsconsulente met Mary Kay® hangt af van veel verschillende factoren, waaronder uw persoonlijke doelen, en de tijd en moeite die u in uw bedrijf wilt investeren. Veel zelfstandige schoonheidsconsulentes werken parttime of hebben financiële doelen op korte termijn, zoals cadeaus voor hun familie of een vakantie. Anderen bouwen hun Mary Kay® business systematisch op, tot ze fulltime werken en ervan kunnen leven. Hoeveel u verdient met uw eigen Mary Kay® business ligt dus helemaal aan uzelf. Mary Kay Ash heeft het zo geformuleerd: "Bepaal doelen en houd daaraan vast tot ze realiteit zijn geworden. U kunt uw doelen pas bereiken als u erin gelooft. Alles wat u zich kunt voorstellen, kunt u ook doen!”

Welke verkoop- en marketingstrategieën leveren succes op voor mijn Mary Kay® business?

Mary Kay Ash heeft altijd duidelijk gemaakt dat ze geen opdringerige verkoopsters wil. Volharding en doorzettingsvermogen zijn belangrijke eigenschappen voor de verkoopbranche, maar onze meest succesvolle schoonheidsconsulentes onderscheiden zich vooral door teamgeest, eerlijkheid en een zorgzame instelling. Denk altijd aan de Gouden Regel en behandel uw klanten zoals u zelf graag behandeld zou worden. Mary Kay Ash heeft het zo geformuleerd: "Met uw optreden bepaalt u hoe anderen u zien. Maak de Gouden Regel tot een vast onderdeel van uw activiteiten.”

Wat moet je zelf meebrengen om succes te boeken met het bedrijfsmodel van Mary Kay®?

Zelfstandige sales directors vertellen vaak dat hun dromen werkelijkheid zijn geworden. Ze hebben een succesvol bedrijf, waar ze van houden en toch hebben ze voldoende tijd voor hun gezin. Ze verdienen genoeg en hebben bijzondere voorrechten, zoals het gebruik van een Mary Kay® auto. Kun je echt alles hebben?

Ja, maar deze vrouwen hebben hard gewerkt om hun doelen te realiseren. Mary Kay Ash heeft er altijd voor gepleit dat het gezin belangrijker is dan een carrière. Het is belangrijk om prioriteiten te bepalen. Voor uw bedrijf met Mary Kay® mag u uw privéleven niet verwaarlozen. De flexibele werktijden zijn een van de grootste voordelen van het werk van een zelfstandige schoonheidsconsulente met Mary Kay®.

Mary Kay Ash heeft haar hele leven hard gewerkt. Haar dag begon nooit later dan 5 uur 's morgens. Mary Kay Ash heeft zonder aarzelen één of twee uur van haar nachtrust opgeofferd om haar bedrijf op te starten. Veel zelfstandige schoonheidsconsulentes doen haar na. Maar er zijn ook vrouwen voor wie hun nachtrust heilig is. Die werken daarom 's middags, als de kinderen naar school zijn, of in het weekend. Er zijn veel mogelijkheden. U bepaalt wat het beste voor u is!

Daarentegen moet u met een vast dienstverband elke dag tussen 9 en 17 uur op kantoor zijn en bent u veel minder flexibel.

Als zelfstandige schoonheidsconsulente met Mary Kay® bent u eigen baas en bepaalt u zelf wanneer en hoe lang u werkt. U bepaalt uw dagindeling en hoeveel tijd u besteedt aan het opbouwen van uw bedrijf. Als u alleen streeft naar een klein inkomen als aanvulling, blijft de tijd die u in uw Mary Kay® business steekt overzienbaar. Als u echter met Mary Kay® een inkomen voor lange tijd wilt opbouwen, moet u evenredig veel tijd investeren. Wat u ook beslist, met uw eigen Mary Kay® business bepaalt u zelf hoe u werk en gezin zo combineert dat uw behoeften het best vervuld worden.

Hoeveel voorraad moet ik als zelfstandige schoonheidsconsulente inkopen?

U hebt uw welkomstpakket ontvangen en vraagt u nu af hoeveel voorraad u nodig hebt om met uw eigen Mary Kay® business te beginnen. U bepaalt zelf wat en hoeveel u inkoopt. Het is geen voorwaarde om als zelfstandige schoonheidsconsulente met Mary Kay® te werken. Wij raden u aan concrete doelen te bepalen en dan te beslissen hoeveel voorraad u nodig hebt om die doelen te bereiken. 

Mary Kay Ash was van mening dat een Mary Kay® business pas succes kan boeken als er een bepaalde voorraad aan producten aanwezig is. Zo kunt u garanderen dat uw klanten hun favoriete producten meteen ontvangen - en tevreden klanten komen altijd weer bij u terug! Zo kunt u na verloop van tijd een vaste klantenkring opbouwen.

Als u besluit voorraad in te kopen, kunt u er altijd op vertrouwen dat u bij elk product nuttig materiaal met waardevolle informatie en verkooptips krijgt. U kunt zich bovendien altijd wenden tot andere schoonheidsconsulentes of uw sales directors, die u graag tips zullen geven. Dankzij hun ervaringen kunt u leren hoe u met succes uw eigen Mary Kay® business kunt opbouwen.

Als u echter ondanks alles besluit dat een eigen bedrijf met Mary Kay® niets voor u is, neemt Mary Kay® alle ongebruikte producten in de oorspronkelijke verpakking die niet ouder zijn dan 1 jaar terug, voor 90% van de aankoopprijs.


Over de Mary Kay® producten
Hoe vaak stelt Mary Kay® nieuwe producten voor en welke invloed heeft dat op mijn bedrijf als zelfstandige schoonheidsconsulente?   

Mary Kay® is altijd op zoek naar nieuwe producten, om in te spelen op de laatste trends en zo het concurrentievermogen te optimaliseren. In een zo innovatieve branche als de cosmeticasector is het belangrijk om regelmatig nieuwe producten te lanceren die beantwoorden aan de veranderende behoeften van onze klanten. Dat zijn producten voor bepaalde doelgroepen, maar ook de basisproducten in onze huidverzorgingsreeks. Elk seizoen lanceren we bovendien beperkt verkrijgbare make-upkleuren, volgens de laatste trends. Onze basisproducten worden om de drie tot vijf jaar volledig vernieuwd. Van tijd tot tijd wordt ook het ontwerp van onze verpakkingen vernieuwd, zodat onze producten er altijd fris en modern uitzien. De trends in deze branche veranderen heel snel. Net zoals in de auto-, mode- of elektronicasector zijn potentiële klanten altijd op zoek naar nieuwe en innovatieve producten.

Om ervoor te zorgen dat de voorraad van onze zelfstandige schoonheidsconsulentes altijd actueel blijft, worden veranderingen in onze basisproducten tijdig aangekondigd. Als er belangrijke veranderingen op komst zijn, krijgen onze zelfstandige schoonheidsconsulentes bovendien nuttige tips om hun voorraad te beheren.


Over de sector van de directe verkoop
Wat is directe verkoop?

Directe verkoop biedt de mogelijkheid om producten of diensten direct van de ene persoon aan de andere te verkopen, zonder dat daarvoor een vaste winkelruimte nodig is. Met directe verkoop kunt u zelf bepalen of u uw klanten advies wilt geven in een persoonlijk gesprek of via online tools, catalogi of telefonisch contact met ze onderhoudt. 

Is directe verkoop iets voor mij?
Directe verkoop is in principe voor iedereen geschikt, ongeacht leeftijd, geslacht of inkomen. Dit bedrijfsmodel is perfect voor mensen die flexibele werktijden en een grote vrijheid van handelen willen. Daarnaast is het nuttig als u: 
  • ondernemingsgeest hebt,
  • graag met mensen samenwerkt,
  • een minder gestructureerde arbeidsomgeving wilt, 
  • graag iets extra's wil verdienen zonder al te veel te investeren,
  • een inkomen wilt dat naar boven toe onbegrensd is.

Vind uw zelfstandige schoonheidsconsulente nu

Kunt u met behulp van een Mary kay business uw succes bepalen?

  • Bepaal uw eigen uren.
  • Wees uw eigen baas.
  • Gebruik de talenten en passie die u al heeft.
Vind nu uw nieuwe zelfstandige schoonheidsconsulente

U kunt genieten van wat u doet.

Voor een baan moet u zich wellicht aanpassen. Met een Mary Kay business heeft u de vrijheid uw zaak aan uw behoeften aan te passen.

Neem vandaag contact op met een zelfstandige schoonheidsconsulente