Afkomstig uit de natuur. Gecertificeerd voor vertrouwen.

Wij presenteren: onze natuurcosmetica huidverzorgingslijn met ingrediënten van natuurlijke oorsprong voor een mooie,

gezond uitziende huid. De Mary Kay® Naturally™ gezichtsverzorgingslijn omvat doeltreffende, veelzijdige producten die heerlijk kunnen worden geïntegreerd in de dagelijkse verzorgingsroutine. De zachte formules zijn ook geschikt voor de gevoelige huid.

Mary Kay Naturally Exfoliating Powder spill, moisturizing stick slices and creamy, white purifying cleanser smear

Ingrediënten van natuurlijke oorsprong
Amandelolie kalmeert, korenbloesemwater is rijk aan antioxidanten, candelillawas, ondersteunt het vochtgehalte van de huid... Dit zijn slechts een paar van de natuurlijke ingrediënten in de Mary Kay® NaturallyTM  verzorgingslijn om de huid te reinigen, glad te maken, te verfrissen en te hydrateren. De producten bevatten 0% parabenen, synthetische geuren/kleurstoffen en SLS/SLES.

Cosmos Natural Eco Cert logo

Gecertificeerd voor vertrouwen
We willen dat vrouwen vertrouwen hebben in onze ingrediënten, dus elk Mary Kay® Naturally™ product is gecertificeerd door een onafhankelijke instantie. Voor onze kernlijn hebben we gekozen voor de COSMOS Natural Standard en de certificering door ECOCERT. Deze norm vereist een evaluatie van alle gebieden, van de inkoop en verwerking van ingrediënten tot de vervaardiging van de producten en de productverpakking. Meer informatie over de COSMOS Standard op https://www.cosmos-standard.org/about-the-cosmos-standard

Mary Kay Naturally Exfoliating Powder and Purifying Cleanser in heart shaped rubs

Veelzijdige productvormen
Of het nu gaat om exfoliëren of hydrateren - alle Mary Kay® Naturally™ producten zorgen voor een gezond huidbeeld met zachte formules die geschikt zijn voor de gevoelige huid.. Ze kunnen prima individueel of in combinatie worden gebruikt voor een individuele schoonheidservaring.


Een natuurlijk mooie huid – elke dag!Tips voor het dagelijks gebruik van de Mary Kay® Naturally™ huidverzorgingslijn

De belangrijkste ingrediënten

  • Mary Kay® Naturally™ Purifying Cleanser
  • Mary Kay® Naturally™ Exfoliating Powder
  • Mary Kay® Naturally™ Nourishing Oil
  • Mary Kay® Naturally™ Moisturizing Stick
Light green Mary Kay skin care ingredient illustration of cornflowers

KORENBLOESEMWATER (Centaurea Cyanus Flower Water)
Korenbloesemwater heeft een rijke gebruiksgeschiedenis voor het gebruik van zijn kalmerende werking, verzachtende en voedende eigenschappen. Korenbloemen zijn inheems in Europa en bevatten antioxidante flavonoïden die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen. In Mary Kay® Naturally™ Purifying Cleanser inbegrepen. Korenbloemen zijn inheems in Europa en bevatten antioxidante flavonoïden die helpen bij de bestrijding van vrije radicalen. 
Light green Mary Kay skin care ingredient illustrations of coconut and rapeseed plant

GLYCERINE (glycerine)
Glycerine staat bekend om zijn eigenschappen om water aan te trekken en vast te houden waardoor het vochtgehalte van de huid te verbeteren. Het is van nature aanwezig in de huid en helpt om haar te verzorgen en ook om een zacht en soepel gevoel te geven. 
Light green Mary Kay skin care ingredient illustration of almonds

AMANDELOLIE (Prunus Amygdalus Dulcis Oil) 
Amandelolie (Prunus Amygdalus Dulcis Oil) wordt gewonnen uit amandelkorrels en verzorgt de huid op natuurlijke wijze. Het staat bekend om de huid een zacht, glad en gekalmeerd gevoel te geven. Het is rijk aan onverzadigde en essentiële vetzuren en kan helpen het vochtgehalte van de huid te verbeteren en droogte te verlichten. 
Light green Mary Kay skin care ingredient illustration of soybeans

VITAMINE E (Tocopherol)
Vitamine E (Tocopherol) is een krachtige antioxidant die kan helpen beschermen tegen vrije radicalen en schade van milieu-invloeden. Het is van nature overvloedig aanwezig in de huid, maar de voorraden kunnen na verloop van tijd uitgeput raken als de huid wordt blootgesteld aan omgevingsstressoren. Het wordt vaak gebruikt in huidverzorging en cosmetica producten. 
 
Light green Mary Kay skin care ingredient illustration of baking soda

ZUIVERINGSZOUT (Sodium Bicarbonate)
Oplossingen met zuiveringszout zijn een natuurlijke en traditionele methode om de droge huid te kalmerenen te reinigen en tot een aangenamer huidgevoel bij te dragen. 
 
Light green Mary Kay skin care ingredient illustration of corn

Citroenzuur  
Citroenzuur wordt gebruikt als antioxidant in productformules voor uitwendig gebruik. Het heeft ook eigenschappen die vergelijkbaar zijn met die van andere exfoliërende ingrediënten, maar dan zachtaardiger voor de huid.
 
Light green Mary Kay skin care ingredient illustration of a castor oil plant

Gehydrogeneerde castorolie 
Gehydrogeneerde castorolie wordt verwerkt tot fijne wasbolletjes om te zorgen voor exfoliërende eigenschappen, die de celomzet ondersteunen.  
Light green Mary Kay skin care ingredient illustration of a rice starch plant

RIJSTZETMEEL (Oryza Sativa Zetmeel) 
Een zacht, wit poeder dat vaak wordt gebruikt in cosmetische producten vanwege de sterk absorberende eigenschappen. 
Light green Mary Kay skin care ingredient illustration of an olive oil plant

OLIJFOLIE (Olea Europea Vruchtenolie)
Olijfolie (Olea Europea Fruit Oil) is rijk aan voedingsstoffen en helpt de huid te kalmeren en te hydrateren. Ook biedt het antioxiderende eigenschappen en helpt zo de huid te beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. 
Light green Mary Kay skin care ingredient illustration of a sesame oil plant

SESAMOLIE (Sesamum Indicum-zaadolie)
De olie (Sesamum Indicum Seed Oil) wordt gemaakt van de zaden van de tropische sesamplant en is een populair ingrediënt voor gezichts-, haar- en lichaamsverzorging, badproducten en cosmetica.  Het verzorgt de huid en ondersteunt de vochtgehalte van de huid. Het is ook rijk aan vitaminen, mineralen en essentiële vetzuren, die samen zorgen voor antioxiderende bescherming en helpen de natuurlijke lipidenbarrière van de huid te ondersteunen. 
Light green Mary Kay skin care ingredient illustration of a squalane plant

Squalaan  
Squalaan (-laan) is een gehydrogeneerde vorm van squaleen (-leen), waardoor het stabiel is in de productformule. Squaleen en sqalaan zijn verwerkt uit planten en onze producten bevatten squalaan (-laan - naam van het cosmetische ingrediënt). Het zorgt voor een uitstekende vochtbalans en helpt zo om de huidbarrière te ondersteunen en droogte te verminderen. Het staat bekend om zijn lichte, zijdeachtige textuur en wordt gemakkelijk door de huid geabsorbeerd. Het huidvet zelf bestaat deels uit squalaan, daarom is het een perfecte aanvulling voor de huid en kan het de voordelen optimaal benutten. Het helpt vochtverlies te minimaliseren en laat de huid zacht en soepel aanvoelen. 
 
Light green Mary Kay skin care ingredient illustration of almonds

AMANDELOLIE (Prunus Amygdalus Dulcis Oil) 
Amandelolie (Prunus Amygdalus Dulcis Oil) wordt gewonnen uit amandelkorrels en verzorgt de huid op natuurlijke wijze. Het staat bekend om de huid een zacht, glad en gekalmeerd gevoel te geven. Het is rijk aan onverzadigde en essentiële vetzuren en kan helpen het vochtgehalte van de huid te verbeteren en droogte te verlichten.
 
Light green Mary Kay skin care ingredient illustration of soybeans

VITAMINE E (Tocopherol)
Vitamine E (Tocopherol) is een krachtige antioxidant die kan helpen beschermen tegen vrije radicalen en schade van milieu-invloeden. Het is van nature overvloedig aanwezig in de huid, maar de voorraden kunnen na verloop van tijd uitgeput raken als de huid wordt blootgesteld aan omgevingsstressoren. Het wordt vaak gebruikt in huidverzorging en cosmetica producten. 
Light green Mary Kay skin care ingredient illustration of honeycomb with a bee

Bijenwas 
Bijenwas is een populair ingrediënt in huidverzorging en cosmetica producten. Het beschermt de huidbarrière uitstekend, helpt het vocht vast te houden en zorgt voor een zacht huidgevoel 
 
Light green Mary Kay skin care ingredient illustration of a candelilla wax plant

Candelillawas
De toevoer van vocht is een belangrijk onderdeel van de dagelijkse basisverzorging.  Candelillawas biedt beschermende eigenschappen die kunnen helpen om vochtverlies te voorkomen. 
 
Light green Mary Kay skin care ingredient illustration of a carnauba wax plant

Carnaubawas 
Carnaubawas (Copernicia Cerifera Wax) biedt eigenschappen die helpen om de huid een zacht en gehydrateerd gevoel te geven. 

Dat is wat "ingrediënten van natuurlijke oorsprong" betekenen voor Mary Kay

Dit is hoe we "natuurlijk afgeleide ingrediënten" definiëren
Aangezien er geen wettelijke definitie bestaat voor natuurlijke cosmetica, heeft Mary Kay voor de Mary Kay® Naturally™ producten gedefinieerd dat ten minste 90% van de ingrediënten afkomstig zijn van natuurlijke bronnen en verwerkt worden volgens de normen van een onafhankelijke instantie - momenteel de COSMOS-standard. Natuurlijke bronnen zijn onder meer water, planten, mineralen, ingrediënten van minerale oorsprong en andere agrarische ingrediënten. Alle overige ingrediënten helpen om de productformule te mengen en de effectiviteit te behouden. Het exacte aandeel van de natuurlijke ingrediënten in elk product is op de voorkant van de verpakking gedrukt. Daarnaast bevatten alle Mary Kay® Naturally™ producten 0% parabenen, synthetische geuren, synthetische kleurstoffen en SLS/SLES. Sommige producten kunnen ook bepaalde andere ingrediënten niet bevatten.   

Meer informatie over de COSMOS Standard op https://www.cosmos-standard.org/about-the-cosmos-standard
 
Onze "0%" lijst
We weten dat bepaalde gewenste ingrediënten voor de consument net zo belangrijk kunnen zijn als ongewenste ingrediënten. Daarnaast bevatten Mary Kay® Naturally™ producten 0% parabenen, synthetische geuren, synthetische kleurstoffen en SLS/SLES. Purifying Cleanser, Exfoliating Powder, Nourishing Oil en Moisturizing Stick bevatten ook 0% siliconen, minerale olie en alcohol of ingrediënten die genetisch gemodificeerd zijn.
Gecertificeerd door een onafhankelijke instantie
Een van de doelstellingen van de certificering is het bevorderen van het vertrouwen van de consument door middel van een gerenommeerde onafhankelijke organisatie. Daarom is elk Mary Kay® Naturally™ product gecertificeerd als een natuurlijk cosmetisch product door een onafhankelijke instantie volgens uitgebreide normen. Voor onze kernlijn hebben we gekozen voor de COSMOS Natural Standard en de certificering door ECOCERT. De criteria ondersteunen ook het respect voor het milieu en de transparantie voor de consument. Alles wordt geëvalueerd, van de aankoop en verwerking van de ingrediënten tot de vervaardiging van de producten en de verpakking van het product. 
Meer informatie over de COSMOS Standard op https://www.cosmos-standard.org/about-the-cosmos-standard
 
Milieubewuste verpakking
Alle verpakkingen voldoen aan uitgebreide normen om respect voor het milieu te garanderen. Onze dozen zijn gemaakt van 100% post-consumer gerecycled materiaal, zijn recyclebaar* en bevatten FSC (Forest Stewardship Council**) gecertificeerd materiaal.  


*Daar waar de mogelijkheid bestaat

**De Forest Stewardship Council (FSC) zet zich in voor de ondersteuning van duurzaam bosbeheer wereldwijd. FSC-gecertificeerd papier en FSC-gecertificeerde printproducten dragen bij aan het behoud en duurzaam beheer en ondersteunen gemeenschappen in de directe omgeving van de bossen waaruit het papier afkomstig is.
Vijf feiten over natuurlijke cosmetica
Laten we eerlijk zijn - meer informatie over natuurlijke cosmetica kan snel overweldigend zijn: Zijn natuurlijke cosmetische producten veiliger dan chemische of synthetische? Zijn ze anders dan biologische huidverzorging? Zijn de voordelen net zo goed? Het is al moeilijk genoeg om een keuze te maken tussen de vele verschillende verzorgingsproducten zoals gezichtsreinigers of vochtinbrengende crèmes. Ze moeten ook geschikt zijn voor het huidtype - vette huid, gemengde huid, droge huid of gevoelige huid. En dan ook beslissen of het nu gaat om natuurlijke cosmetica of andere producten, als het niet eens duidelijk is wat dat betekent? Uitputtend!  

We zeggen: Geen reden voor stress! Hier zijn 5 feiten om de wirwar van informatie - en vaak verkeerde informatie - te helpen oplossen.

1. Er is geen wettelijke definitie voor natuurlijke cosmetica.
Bedrijven kunnen dus vrij veel met hun eigen definitie komen - of deze vaag houden, en het aan de consument overlaten om te interpreteren (serieus?!). We willen niet dat iemand zijn tijd hiermee verspilt. Voor de Mary Kay® Naturally™ producten hebben we gedefinieerd dat minstens 90% ingrediënten van natuurlijke bronnen afkomstig zijn en volgens da normen van een onafhankelijke instantie - momenteel de COSMOS - standard - zijn verwerkt. Natuurlijke bronnen zijn onder meer water, planten, mineralen, ingrediënten van minerale oorsprong en andere agrarische ingrediënten.

2.  Zowel natuurlijke cosmetica als "chemische" huidverzorging kunnen veilig zijn.

Dit is een echt struikelblok voor velen. In feite is alles een chemische stof, zelfs water (tip: H2O). De term "chemische" wordt vaak gebruikt als synoniem voor "toxisch" of als het tegenovergestelde van "natuurlijk", maar dit is niet correct. Niets is vrij van chemicaliën. En als iets niet natuurlijk is, is het wel synthetisch - maar dat maakt het niet giftig of schadelijk. Net zoals iets natuurlijks niet automatisch goed is voor mensen. Giftige klimop is bijvoorbeeld plantaardig en natuurlijk, maar niemand zou het gebruiken voor gezichtsverzorging. En veel mensen hebben pinda-allergieën. Er zijn veel voorbeelden van hoe iets natuurlijks negatieve effecten kan hebben. Het is belangrijk om te weten dat de ingrediënten grondig getest zijn en ondersteund worden door geloofwaardige wetenschappelijke gegevens.

3. Biologische cosmetica zijn niet hetzelfde als natuurlijke cosmetica.
Er zijn overeenkomsten, zoals het ontbreken van een wettelijke definitie voor cosmetische producten. Dus ook hier is een duidelijke uitleg van wat een bedrijf onder "organisch" verstaat belangrijk. In het algemeen zijn er strengere regels voor de manier waarop een ingrediënt wordt geteeld en verwerkt om als biologisch te worden beschouwd. Maar dit betekent niet automatisch dat het veiliger is dan wat dan ook.

4. De bewering „0%“ (bijvoorbeeld vrij van parabenen) heeft geleid tot onjuiste aannames.

Dit is een belangrijk punt! "0% parabenen", "0% alcohol", "0% van dit en dat" hebben een grote aanhang gekregen. Maar veel van deze ingrediënten krijgen hierdoor een slechte reputatie. Soms gebeurt dit vanwege een bepaald soort ingrediënt of zelfs vanwege volledig onjuiste informatie.  Dit is als zeggen dat koolhydraten over het algemeen slecht zijn. Sommige vormen kunnen misschien beter worden beperkt op het dieet, maar niet alle koolhydraten verdienen het om te worden verboden. De basis voor het onderzoek moet altijd worden gevormd door onafhankelijke wetenschappelijke gegevens. Voor ons geldt het volgende: Als we de veiligheid van een ingrediënt niet kunnen controleren, zullen we het niet gebruikenverwenden. Zo eenvoudig is het.

5. Natuurlijke cosmetische producten kunnen van hoge kwaliteit zijn en grote voordelen opleveren.
Men gelooft dat er een compromis moet worden gesloten bij het kiezen van natuurlijke cosmetica - ze werken niet zo goed, gaan niet zo lang mee of voelen zich niet zo goed als andere producten. Maar tegenwoordig hoeft niemand meer naar de markt te gaan om groente en fruit te kopen en zijn eigen schoonmaak- of verzorgingsproducten te mengen. De beschikbaarheid van ingrediënten, onderzoek en productformules is voortdurend uitgebreid en verbeterd. Of het nu gaat om reiniging, hydratatie of verzorging, consumenten kunnen tegenwoordig verwachten dat natuurlijke cosmetica van hoge kwaliteit geweldige resultaten opleveren.
Na deze belangrijke feiten over natuurlijke cosmetica, laten we eens kijken naar enkele specifieke details om uit te kijken bij het kiezen van producten.

Certificering

Bedrijven moeten definiëren wat "natuurlijk" of "natuurlijk verkregen" voor hen betekent en sommige gaan nog een stap verder en laten hun producten certificeren. Er zijn veel certificeringsinstanties en meestal hebben ze hun eigen normen. De eisen voor certificering als natuurlijke cosmetica kunnen dus variëren. Desalniettemin geeft de certificering een zekere mate van vertrouwen dat een onafhankelijke organisatie standaards heeft vastgesteld en het product en de processen heeft geëvalueerd om ervoor te zorgen dat deze normen worden nageleefd. Voor het eerste Mary Kay® Naturally™ productassortiment hebben we gekozen voor de COSMOS Natural Standard en ECOCERT certificering. Meer informatie over de COSMOS Standard op https://www.cosmos-standard.org/about-the-cosmos-standard

Ingrediënten
De natuur biedt veel ingrediënten - maar welke te kiezen? Dat hangt in de eerste plaats af van het product en het gewenste voordeel. Zo is bijvoorbeeld niet voor alle producten hetzelfde fruit of dezelfde plant nodig. Belangrijker is dat de ingrediënten van een product het voordeel van het product ondersteunen. 

Zo kan een reinigingsproduct bijvoorbeeld een ander ingrediënt bevatten dan een vochtverzorging. En een olie die het vochtgehalte van de huid ondersteunt, kan heel andere ingrediënten bevatten dan een crème of lotion. Zo kan een eindeloze combinatie van mogelijkheden worden gecreëerd en het plezier is maar net begonnen!

Sociaal en ecologisch engagement
De keuze voor natuurlijke cosmetica wordt vaak genomen omdat consumenten willen kopen bij een bedrijf dat zich bezighoudt met sociale en ecologische kwesties. En meer mensen dan ooit hebben tegenwoordig deze verwachting van bedrijven, ongeacht de producten. Daarom moet ook met dit punt rekening worden gehouden. Door middel van ons Pink Changing LivesSM programma, geven we vrouwen kansen, veranderen we levens, zorgen we voor de planeet en inspireren we anderen. En wat is er mooier dan geweldige natuurlijke cosmetica te kopen van een bedrijf dat ook de juiste waarden naleeft?

Zijn jullie klaar?

Wilt u de producten van Mary Kay® Naturally™ in uw huidverzorgingsroutine opnemen? Neem contact op met uw zelfstandige schoonheidsconsulente met Mary Kay, die u zal adviseren over de producten en hun toepassing! 

Hier vindt u uw #mkbeautybff ▸