Onze productbelofte

Wij sluiten geen compromissen met betrekking tot de kwaliteit en veiligheid van onze producten. Wij nemen productbeslissingen op basis van wetenschappelijke feiten, niet van meningen. Wij begeven ons op onbekend terrein om u telkens weer te verrassen en enthousiast te maken. U staat bij ons altijd op de eerste plaats.

Onze belofte: productveiligheid
 • Veiligheid is een fundamenteel onderdeel van elke productontwikkelingsfase.
 • Om de veiligheid, de kwaliteit en het succes van onze producten te garanderen geven wij elk jaar miljoenen dollars uit en doen ontelbare tests, zoals bijvoorbeeld klinische studies met onafhankelijke dermatologen, oogartsen en andere medische experts.
 • Alle huidverzorgings- en cosmeticaproducten zijn aan voorschriften van de gezondheids- en veiligheidsinstellingen van de overheid onderworpen. Hoewel de normen voor cosmetica wereldwijd verschillend zijn, hebben wij het principe steeds aan onze hoge standaards te voldoen. Mary Kay voldoet aan resp. overtreft de wettelijke vereisten op elke markt waar onze producten worden verkocht. 
 • Als de veiligheid van een inhoudsstof niet door ons kan worden gecontroleerd, wordt deze door ons niet gebruikt. Van de talloze inhoudsstoffen die in ons onderzoekscentrum door toxikologen, microbiologen en andere vakmensen worden onderzocht, worden alleen de hoogwaardigste voor de verdere ontwikkeling uitgekozen.
 • Wij investeren veel in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe technologieën, waardoor de veiligheid en effectiviteit van onze producten kan worden geanalyseerd, en wij werken met experts uit wetenschap en onderzoek samen om de veiligheidstoetsen te blijven ontwikkelen.
 • In het kader van onze veiligheidsprotocols doen wij tests bij verschillende huidtypes, aangezien de huid van elke mens verschillend reageert. Daarbij worden ook huidirritaties en allergieën beoordeeld. Mary Kay producten zijn op slechts enkele uitzonderingen na geschikt voor mensen met een gevoelige huid.
 • Onze hoge eisen gaan de ontwikkeling van een veilige en effectieve formule te boven. Om te garanderen dat onze producten in de praktijk goed functioneren, doen wij ook ongewonere tests, zoals bijvoorbeeld onderzoek onder intensieve hitte- en koude-inwerking om te testen of de producten ook tegen extreme weersomstandigheden bestand zijn. Zwaartekrachttests dienen voor de bevestiging van de houdbaarheid van de verpakking en vibratietests zorgen ervoor dat de formules zich niet afscheiden. Wij laten niets aan het toeval over, want wij willen uw verwachtingen steeds overtreffen.
Onze checklijst
SCREENEN: wij controleren elke inhoudsstof zorgvuldig. Als de veiligheid van deze inhoudsstof niet wordt bevestigd, gebruiken wij hem niet.

TESTEN: om de veiligheid, de kwaliteit en het succes van onze producten te garanderen geven wij elk jaar miljoenen dollars uit en doen ontelbare tests, zoals bijvoorbeeld klinische studies met onafhankelijke dermatologen, oogartsen en andere medische experts.

ONDERZOEKEN: wij onderzoeken en controleren proactief problemen met betrekking tot de productveiligheid en nemen maatregelen op basis van wetenschappelijke inzichten.

VERBIEDEN: wij verbieden meer dan de wereldwijd 1300 verboden inhoudsstoffen om aan onze hoge standaards met betrekking tot de productveiligheid te voldoen.

Op het gebied van productveiligheid komt u bij ons altijd op de eerste plaats.
Mary Kay ondersteunt geen dierproeven

Onlangs is er vaker verkeerde informatie opgedoken over het beleid van Mary Kay met betrekking tot dierproeven. Wij willen dat jullie de feiten kennen:

 • Geen enkel product dat in Duitsland, Zwitserland of Nederland wordt verkocht of geproduceerd, is op dieren getest.
 • Het beleid van Mary Kay is ongewijzigd: Mary Kay ondersteunt geen dierproeven en zet zich in voor hun afschaffing. Wij testen onze producten of ingrediënten niet op dieren, noch vragen wij anderen dit namens ons te doen, tenzij dit wettelijk verplicht is.
 • Van de bijna 40 landen waar Mary Kay actief is, is China het enige land met wetten die onder bepaalde voorwaarden voorschrijven dat bepaalde categorieën cosmetica en ingrediënten op dieren getest moeten worden. Mary Kay China werkt eraan om de Chinese overheid ervan te overtuigen dat alternatieve testmethoden veilige en effectieve producten garanderen, en er is al veel vooruitgang geboekt. Mary Kay is al meer dan drie decennia een wereldwijde leider in het helpen ontwikkelen van alternatieve testmethoden voor productveiligheid. We zullen niet opgeven totdat alternatieven voor alle cosmetische producten worden geaccepteerd.
 • China als markt te verlaten is geen optie. We hebben veel onafhankelijke schoonheidsconsulentes in China die voor hun levensonderhoud afhankelijk zijn van Mary Kay. Bovendien helpt onze deelname aan de dialoog om het gebruik van alternatieve testmethoden in China aanzienlijk te vergroten.

Al meer dan drie decennia zijn we wereldwijd toonaangevend in het helpen ontwikkelen van alternatieve testmethoden om productveiligheid te garanderen. We zullen niet rusten voordat we alle regeringen ervan hebben overtuigd dat alternatieve methoden een betere manier zijn om de veiligheid van cosmetische producten te garanderen.

Onze toewijding wordt voortgezet in samenwerking met wereldwijde regelgevende instanties die zich zorgen maken over de veiligheid van cosmetica, dierenwelzijnsorganisaties en toonaangevende onderzoekers op het gebied van alternatieve dierproeven.

Onze belofte: innovatie
 • Om onze toonaangevende positie bij wetenschappelijke innovaties uit te blijven bouwen heeft Mary Kay ruim 100 miljoen dollar en vele jaren planning in een nieuw, ultramodern productie-, onderzoeks- en ontwikkelingscentrum geïnvesteerd, dat binnenkort zijn deuren opent.
 • Ons onderzoeks- en ontwikkelingsteam bestaat uit gerenommeerde wetenschappers van over de hele wereld, uit verschillende vakrichtingen zoals huidbiologie, celbiologie, chemie en biochemie.
 • Onze innovatiecultuur stimuleert ons unieke producten te ontwikkelen. Mary Kay bezit ruim 1400 octrooien, onder andere voor inhoudsstoffen, leversystemen en verpakkingen.
 • Wij onderzoeken voortdurend nieuwe testmethoden die de effectiviteit van de inhoudsstoffen op de huid kunnen bevestigen, zodat onze producten zichtbare voordelen bieden. 
 • Mary Kay steunt sinds lange tijd het wetenschappelijk onderzoek van de academische gemeenschap, onder andere sinds meer dan 20 jaar door bijdragen aan het gerenommeerde University of Texas Southwestern Medical Center.
 • Behalve strategische partnerschappen met dermatologen en vakmensen uit de academische wereld zetten ook onverwachte coöperaties buiten de cosmetica-industrie vaart achter innovaties, zoals bijvoorbeeld onze geoctrooieerde ontdekking dat witte bonen opmerkelijke voordelen voor een stralende huid bieden.
 • Uw eerste productbelevenis moet u ertoe brengen dit product telkens weer te gebruiken; daarom zijn wij ook innovatief op het gebied van de vorm, textuur en finish van een product. Wij willen dat u bij de eerste en elke volgende keer "wow!" zegt.
Onze belofte: productprestatie
 • Wij voeren omvangrijke onafhankelijke klinische studies en consumentenstudies uit om het nut van onze producten door onbevooroordeelde tests te bevestigen.  
 • Vanuit klinisch oogpunt zijn er tientallen instrumenten waarmee de effectiviteit van een product kan worden beoordeeld; onze wetenschappers bepalen welke het specifieke nut het beste kunnen meten. Moet de formule tegen de gevolgen van milieuvervuiling beschermen? Uw wimpers er dubbel zo volumineus uit laten zien? Helpen slappe huid zichtbaar strak te trekken? Daar is een test voor.   
 • Veel klinische instrumenten zijn hoogontwikkeld. De toptechnologie die wij gebruiken, kan een afbeelding van uw gezicht maken om verbetering bij verschillende zones te analyseren en de algehele effectiviteit te garanderen. Of de huid driedimensionaal weergeven om verbeteringen in het uiterlijk van rimpellengte, -breedte en -diepte aan te tonen. 
 • Naast de klinische instrumentering werken wij ook met dermatologen en experts samen, die het nut van de Mary Kay producten in de loop van de tijd analyseren om onze productbeloftes te controleren.
 • De door ons gepubliceerde voor- en na-opnames van klinische studies worden gedurende een bepaalde periode met gebruikmaking van strenge protocols opgenomen, met inbegrip van gestandaardiseerde verlichting en focussering.
 • Omdat de ervaring van de klanten belangrijk is, doen wij omvangrijk onderzoek met testpersonen die Mary Kay producten thuis volgens gestandardiseerde richtlijnen gebruiken. De eigen inschatting van deze mensen vormt daarna een belangrijk deel van onze rapporten over productvoordelen.
Uw absolute tevredenheid is ons doel

Omdat wij ervan overtuigd zijn dat de zichtbare voordelen u zullen bevallen, staan wij met onze Mary Kay® omruilgarantie achter de producten die u bij uw zelfstandige schoonheidsconsultant koopt. 

KOM MEER TE WETEN