Droge huid op de juiste manier verzorgen

Geheel onafhankelijk van uw huidtype kan het tijdstip komen waarop uw huid strak aanvoelt, schilfert, jeukt of geïrriteerd en droog aanvoelt. Dat kan aan factoren van buitenaf liggen, aan het jaargetijde of ook aan de vraag of uw huid voldoende met vocht is verzorgd.

Wij hebben Geetha Kalahasti, Senior Scientist of Upstream Research, Clinical Research and Scientific Credentialing bij Mary Kay, naar haar tips tegen een droge huid gevraagd. Zo verhelpt u een droge huid – volkomen onafhankelijk van de oorzaak en het jaargetijde.

Een jonge vrouw met donker haar en een stralend mooie huid kijkt in de camera en steunt haar gezicht met haar hand

Wat leidt tot een droge huid bij gezicht en lichaam?

Er zijn talrijke factoren die aan een droge huid van het gezicht of het lichaam kunnen bijdragen. Vanzelfsprekend kunnen de leeftijd, minder natuurlijke vetten in de huid en verminderde vernieuwing van de huidcellen een droge huid veroorzaken. Maar ook factoren van buitenaf zoals heet of koud weer, een lage luchtvochtigheid en bovenmatig wassen kunnen een droge huid bevorderen. Een sterke huidbarrière is heel belangrijk, want daardoor krijgt de huid het vermogen vocht op te slaan. Wanneer vocht niet in de huid kan worden opgeslagen, voelt zij niet meer zijdezacht en glad maar droog en schilferig aan.
Huidziekten zoals eczemen zijn ook belangrijke oorzaken voor een droge huid. Wanneer u de verdenking koestert dat u aan een huidziekte lijdt, adviseren wij een dermatoloog te consulteren.

Een witte, enigszins schilferige oppervlakstructuur, die de droge huid symboliseert

Wat zijn de belangrijkste tekenen van een droge huid bij het gezicht en het lichaam?

Droge huid kan op de meest uiteenlopende manieren te zien zijn. Een droge gezichtshuid kan bijvoorbeeld in de vorm van schilferige, witte huidvlekken of asachtige zones zichtbaar zijn. Een droge gezichtshuid is meestal op de wangen, bij de kin en rond de ogen te zien. Ook de lippen worden vaak droog, vooral in de winter. Op het hele lichaam treedt droge, gedehydreerde huid vaak het eerst bij de voeten en schenen op. Die huidgedeelten hebben minder talgklieren en zijn in de regel meer aan milieu-invloeden blootgesteld, hoewel een droge huid natuurlijk overal op het lichaam kan voorkomen.

Een close-up van de textuur van de Mary Kay Extra Emollient Night Cream, die bijzonder goed voor de zeer droge huid geschikt is

Hoe kan ik een droge, schilferige huid op gezicht en lichaam verzachten?

Om een droge, schilferige huid te verzachten moet u de huid opnieuw van vocht voorzien. Daarvoor zijn  hydraterende crèmes  geschikt. Moisturizers zijn het meest gebruikte product om de huidvochtigheid in stand te houden. Zij kunnen voordelen op korte en ook lange termijn bieden en aan het herstel van de huidgezondheid bijdragen.

Een vrouw van middelbare leeftijd met kort haar en een stralend mooie huid glimlacht naar de camera

Hebben  alle huidtypes last van droogheid?

Ja, alle huidtypes kunnen met droogheid te maken krijgen! Of u nu een droge, normale, gemengde of vette huid heeft, het gebruik van een hydraterende crème dient in elk geval een vast bestanddeel van uw dagelijkse huidverzorgingsroutine te zijn.


Vier likjes product van Mary Kay producten die bijzonder veel vocht schenken en daarom goed voor de droge huid geschikt zijn

Waarom is het zo belangrijk de huid met vocht te verzorgen?

De vochtverzorging van uw huid is belangrijk voor haar uiterlijk, haar soepelheid en het versterken van der vochtbarrière van de huid ter bescherming tegen milieu-invloeden en huidziekten. Bovendien kan een gebrek aan vocht aan andere problemen, zoals de voortijdige ontwikkeling en het optreden van fijne lijnen en rimpels bijdragen.  

Roze waterdruppels die voor vochtverzorging bij de droge huid staan

Hoe kan ik een droge huid op gezicht en lichaam voorkomen?

Bovenmatig wassen, te vaak peelen of lang, heet douchen kunnen tot een droge huid leiden. Wanneer u die dingen achterwege laat en elke dag een hydraterende crème en een beschermingsfactor aanbrengt, is het ontstaan van een droge huid te voorkomen. Door koude kan droge of zelfs bijzonder droge huid echter soms onvermijdelijk zijn. Dan heeft uw huid meer liefde nodig dan anders met extra vochttoevoer en verzorging. 


HYDRATATIE-HELDIN

Bijzonder droge huid is een teken dat de vochtbarrière van de huid is verstoord en haar vermogen om vocht op te slaan is verminderd. Die veranderingen leiden tot een droge huid die strak, geïrriteerd en jeukend kan aanvoelen.

Bij een extreem droge huid, vooral bij de handen, ellebogen en voeten, kan een royale hydraterende crème zoals de Mary Kay® Extra Emollient Night Cream eraan bijdragen het 

natuurlijke vochtgehalte van de huid bij te vullen en te behouden. Zij bevat petrolatum. Dit ingrediënt vormt een beschermende barrière om het vochtverlies te minimaliseren en het zachte, gladde en soepele uiterlijk van de huid te behouden.

De voor de droge huid geschikte Extra Emollient Night Cream van Mary Kay voor een achtergrond die eruitziet als de textuur van de crème

Zijn er producten die u voor een droge huid adviseert? Heeft u adviezen voor verschillende huidtypes?

Voor droge huidtypes is het belangrijk het vochtverlies van de huid te bestrijden. Glycerine is het bekendste en geldt als het beproefde ingrediënt voor hydraterende huidverzorging. Glycerine helpt de huid glad te strijken en te verzorgen door vocht te schenken en op te slaan. De Mary Kay® Intense Moisturizing Cream bevat glycerine en algenextract dat de huid van vocht voorziet en haar verzorgt. Deze luxueuze huidcrème die speciaal voor de droge huid is ontwikkeld, laat de huid er direct stralender uitzien en ongelooflijk zacht en glad aanvoelen. 

Bovenmatige talgproductie leidt tot een gemengde tot vette huid. De natuurlijke oliën op het huidoppervlak zijn belangrijk om het vocht in de huid te houden. Een teveel aan vet kan de huid er echter glanzend en vet laten uitzien – vooral in de T-zone. Daarom is het belangrijk de vette huid te compenseren door de vetproductie te reduceren en de huid tegelijkertijd van extra vocht te voorzien. De Mary Kay® Oil-Free Hydrating Gel bevat dimethicone (draagt eraan bij het zachte, gladde en soepele uiterlijk van de huid te behouden) en extract van groene thee (bekend om  zijn kalmerende en verzachtende eigenschappen). De niet vettende, niet comedogene geltextuur trekt snel in en zorgt voor een koel en verfrist huidgevoel – perfect voor de vette huid.

DROGE HUID 

Als u een droge huid heeft, adviseren wij reinigingsproducten en hydraterende crèmes in uw huidverzorgingsroutine te integreren die speciaal voor dit huidtype  zijn ontwikkeld, zoals de Mary Kay® Intense Moisturizing Cream.

 

DROGE TOT VETTE HUID

Voor extra vocht, onafhankelijk van uw huidtype, kunt u een extra hydraterend product zoals het TimeWise® Moisture Renewing Gel Mask in uw huidverzorgingsroutine opnemen.

 

 

GEMENGDE TOT VETTE HUID

Wanneer u een gemengde of vette huid heeft, verdient het aanbeveling reinigingsproducten en hydraterende crèmes in uw huidverzorgingsroutine te integreren die speciaal voor dit huidtype zijn ontwikkeld, zoals de Mary Kay® Oil-Free Hydrating Gel.

 

Vind de passende verzorging voor uw huid

Wanneer u aan een droge huid lijdt en meer over huidverzorgingsproducten wilt weten waarmee u uw huid kunt verwennen, neem dan contact op met een zelfstandige schoonheidsconsultant met Mary Kay. Zij zal u graag adviseren – persoonlijk of virtueel.

CONSULTANT VINDEN & CONTACT MET HAAR OPNEMEN