Multimasking – zo doe je het goed!

Multimasking betekent verschillende maskers voor uiteenlopende gedeelten van het gezicht tegelijk aanbrengen. Klinkt ingewikkeld? Maar dat is het niet. Integendeel: door Multimasking kunt u met slechts één behandeling aan alle behoeften van de huid voldoen, want ieder huidgedeelte krijgt precies die verzorging die het nodig heeft. Dat bespaart tijd en verbruikt zelfs minder verzorgingsproduct.

Hoe functioneert Multimasking?

Een vette T-zone en tevens droge wangen kennen vast veel mensen die een gemengde huid hebben. Maar ook een droge huid heeft uiteenlopende behoeften: soms heeft zij vocht nodig, dan weer intensieve verzorging door hervetting.

Helemaal in de zin van face mapping bepaalt u eerst welke gedeelten van uw gezicht behoefte hebben aan specifieke verzorging. De T-zone – dus kin, neus en onderste gedeelte van het voorhoofd – behoort normaal gesproken tot de vette gedeelten. Daar moet een masker worden gebruikt dat matterend werkt of huid met een neiging tot acne kalmeert. Drogere gedeelten zijn vaak de wangen, het bovenste gedeelte van het voorhoofd en de huid onder de ogen. Op die plekken dient een vochtinbrengend masker te worden aangebracht dat regenererend of hervettend werkt.


De belangrijkste huidtypes:

Vette huid: 

huid met een neiging tot glans of onzuiverheden, die vaak op de kin, neus en onderste gedeelte van het voorhoofd te vinden is.

Droge huid: 

als de huid na het verwijderen van de make-up strak aanvoelt of bij koudere temperaturen overgevoelig reageert, dan is zij wat droog – bijvoorbeeld op de wangen, het bovenste deel van het voorhoofd of de neus-mond regio.

Gevoelige huid: 

als zelfs kleinste mechanische irritaties sporen achterlaten, dan is er sprake van een gevoelige huid, die vooral bij de hals en rond de ogen voorkomt.

Nadat u de maskers op de verschillende gedeelten van uw gezicht heeft afgestemd, kunt u ze op de betreffende zones aanbrengen en laten inwerken. Zo wordt aan alle specifieke behoeften van uw huid tegelijk voldaan. Het resultaat? Een perfecte teint!

Clear Proof® Deep-Cleansing Charcoal Mask voor de vette en onzuivere huid

Het Clear Proof® Deep-Cleansing Charcoal Mask is uitstekend geschikt voor de dieptereiniging van de huid. Het masker verwijdert verontreinigingen, want actieve kool werkt als een magneet die afgestorven huidcellen en vuil uit de verstopte poriën trekt. De formule neemt overtollig vet op en zorgt zo voor een gematteerde teint.  

Het Clear Proof® Deep-Cleansing Charcoal Mask is perfect voor de vette T-zone en heeft ca. 10 tot 20 minuten inwerktijd nodig voordat het met warm water kan worden afgewassen.

TimeWise Moisture Renewing® Gel Mask voor de droge huid

Het TimeWise® Moisture Renewing Gel Mask kalmeert en verfrist de huid duurzaam. Dankzij de hydraterende factor gaat de huid er frisser en jonger uitzien*: tekenen van stress verdwijnen, de huid ziet er soepeler uit en fijne lijntjes schijnen verzacht. Waardevolle ingrediënten zoals vitamine E, acaï-bessenextract of squalanen beschermen de huid niet alleen tegen vrije radicalen en milieu-invloeden, maar zorgen bovendien voor een verzorgde en gekalmeerde huid.  

Het TimeWise® Moisture Renewing Gel Mask is uitstekend geschikt voor drogere huidzones. Breng een dikke laag op de betreffende huidgedeelten aan en laat het masker ca. 10 minuten inwerken voordat het met warm water of een doekje kan worden afgenomen.  

Extratip: bewaar het TimeWise® Moisture Renewing Gel Mask in de koelkast, dan voelt het verfrissend koel aan wanneer het wordt aangebracht.

TimeWise® Even Complexion Mask voor de vale, vermoeid uitziende huid

Het TimeWise® Even Complexion Mask schenkt de huid vocht en zorgt voor een stralende teint, want het heeft een lichtermakende werking. Met talrijke plantenextracten verwent het masker de huid rondom en laat haar zacht en soepel achter – de perfecte oplossing om een vermoeide huid weer te laten stralen.  

Het TimeWise® Even Complexion Mask is bijzonder geschikt voor de vermoeide, vale huid. Breng een middeldikke laag aan en laat het masker ca. 10 tot 15 minuten inwerken voordat het met warm water of een doekje kan worden afgenomen.

Mary Kay® Hydrogel Eye Patches voor de gevoelige oogzone

De Mary Kay® Hydrogel Eye Patches helpen bij gezwollen ogen en werken hydraterend. De Gel Patches zorgen voor een koelend, kalmerend gevoel en verhogen de huidvochtigheid** direct om de fijne huid rond de ogen optimaal te verzorgen en de ogen een wakkerder blik te verlenen.  

De Mary Kay® Hydrogel Eye Patches zijn ideaal voor de vermoeide, enigszins tot droogheid neigende huid van de oogzone geschikt. Pak met de bijgevoegde spatel gewoon twee Gel Patches uit de vloeistof en leg ze op de huid onder de ogen. Het smalle uiteinde wijst daarbij naar de neus. Na ca. 20 minuten kunnen de pads worden verwijderd en kan overtollig product behoedzaam in de huid worden geklopt.  

Extratip: voor een optimaal, duurzaam resultaat dienen de Mary Kay® Hydrogel Eye Patches tweemaal per week te worden aangebracht.


Experttips voor Multimasking

Multimasking is vooral aan te bevelen als uw huid aan een extreme situatie is blootgesteld of wanneer u uw huid optimaal op een bijzondere gebeurtenis wilt voorbereiden:  

Vliegen en reizen: 

vooral bij vliegreizen worden probleemzones van de huid door veranderde luchtvochtigheid en stress vaak nog meer geïrriteerd. Door proactief Multimasking zijn bijwerkingen zoals een droge huid, stresspuistjes of een vale teint al van tevoren op te heffen.

Extreme koude: 

of het nu om een skivakantie dan wel vorstweer gaat – extreme koude irriteert de huid en kan haar droog, gevoelig en gestrest maken. Help de huid zich met Multimasking optimaal te regenereren.


Lange nachten, weinig slaap: 

voldoende slaap is belangrijk voor een gezonde teint, maar vaak krijgen wij er te weinig van. Haal uw glow terug met de juiste maskers.  

Maar ook zonder buitengewone omstandigheden heeft de huid afhankelijk van de gezichtszone uiteenlopende behoeften. Maak gebruik van Multimasking om uw huid aan alle kanten te verzorgen en uw schoonheidsritueel nog meer te optimaliseren.

Voorbeeldgebruik voor een huid met een vette T-zone en droge wangen:

 

Breng de producten met een schone Liquid Foundation kwast (kwast voor het aanbrengen van vloeibare foundations) aan. 

Gebruik het Clear Proof® Deep-Cleansing Charcoal Mask voor de vettere/tot acne neigende gedeelten van uw gezicht (normaal gesproken de T-zone – kin, neus en onderste gedeelte van het voorhoofd).

Breng het TimeWise® Moisture Renewing Gel Mask op de drogere zones van uw gezicht aan (vaak wangen, bovenste gedeelte van het voorhoofd en de huid onder de ogen).

Breng de Indulge® Soothing Eye Gel zuinig tot aan de wenkbrauwboog en onder de ogen aan.

 

 Heeft u nog vragen over Multimasking?

Neem dan contact op met uw zelfstandige schoonheidsconsulente met Mary Kay. Zij is de perfecte contactpersoon voor alles met betrekking tot uw individuele huidverzorging, zij kent alle tips en trucs over het thema en kan u persoonlijk adviseren.

Heeft u nog geen zelfstandige schoonheidsconsulente? Vind haar nu. Voer gewoon in de Consultant Locator uw postcode in, dan kunt u contact opnemen met een zelfstandige schoonheidsconsulente.


NEEM NU CONTACT OP MET UW ZELFSTAENDIGE SCHOONHEIDSCONSULENTE