De huidverzorgingsroutine en waarom het zo belangrijk is

Wat is eigenlijk een huidverzorgingsroutine? Heel eenvoudig: het zijn de reinigings- en verzorgingsstappen die u dagelijks uitvoert om het beste uit uw huid te halen. Een perfecte, op uw individuele behoeften afgestemde beauty-routine kan onder andere helpen huidprobleempjes effectief tegen te gaan en een mooie huid en een stralende teint tevoorschijn te toveren.

We leggen u uit waarom een dagelijkse routine bestaande uit gezichtsreiniging en gezichtsverzorging zo belangrijk is en hoe u de voor u optimale stappen en producten vindt. Hier vindt u verzorgingstips en antwoorden op veelgestelde vragen met betrekking tot de betekenis en wetenschap achter de huidverzorgingsroutine – helemaal onafhankelijk van uw levensstijl. Onze beauty-experts zijn Dr. Cristi Gomez, Director of Product Safety & Environmental Toxicology, en David Gan, Senior Principal Scientist, Skin Research & Technology.

Waarom is een huidverzorgingsroutine zinvol?

Dr. Cristi Gomez: De huid is ons grootste orgaan. Ze bestaat uit miljoenen huidcellen en wordt om de 28 dagen vernieuwd. Ze heeft een heleboel belangrijke functies, en een effectieve huidverzorgingsroutine ondersteunt daarbij.

Wat zijn de belangrijkste stappen van een perfecte huidverzorgingsroutine?

Dr. Cristi Gomez: De typische routine omvat zes stappen: 1) Reiniging, 2) Tonic, 3) Booster, 4) Serum, 5) Oogcrème, 6) Moisturiser. Reinigen en hydrateren zijn bijzonder belangrijke stappen. Verdere stappen kunnen worden aangepast aan uw persoonlijke behoeften, bijvoorbeeld aan de behoeften van de normale huid, de droge huid, de vette huid, de onzuivere huid of de bijzonder gevoelige huid. Naargelang u een anti-aging-verzorging, een gelijkmatige teint, een heldere huid of de vermindering van onzuiverheden wenst, kunt u geschikte producten in uw verzorgings- en reinigingsroutine opnemen. Voor het beste resultaat moet de routine 's morgens en 's avonds worden uitgevoerd.

In deze guide laten we u zien welke producten u in uw huidverzorgingsroutine kunt opnemen om aan uw behoeften te voldoen. Uw zelfstandige schoonheidsconsulente met Mary Kay zullen u graag helpen bij uw keuze en al uw vragen over de producten beantwoorden.

Stap 1 van uw huidverzorgingsroutine: Reinigen
Een smalle horizontale balk in roze, die passages van elkaar scheidt
Stap 2 van uw huidverzorgingsroutine: Gezichtstoner
Een smalle horizontale balk in roze, die passages van elkaar scheidt
Stap 3 van uw huidverzorgingsroutine: Booster
Een smalle horizontale balk in roze, die passages van elkaar scheidt
Stap 4 van uw huidverzorgingsroutine: serum
Een smalle horizontale balk in roze, die passages van elkaar scheidt
Stap 5 van uw huidverzorgingsroutine: oogcrème
Een smalle horizontale balk in roze, die passages van elkaar scheidt
Stap 6 van uw huidverzorgingsroutine: hydrateren
Een smalle horizontale balk in roze, die passages van elkaar scheidt
Mary Kay producten met bescherming tegen de zon uit de make-up en gezichtsverzorging categorieën: MK Men Advanced Facial Hydrator Sunscreen SPF 30, TimeWise Repair Volu-Firm Day Cream SPF 30, CC Cream SPF 15 en Foundation Primer SPF 15

Ik ben graag snel klaar en ben geen fan van veel verzorgingsstappen. Wat is het absolute minimum dat ik in huidverzorging moet investeren?

David Gan: U moet uw huid ‘s morgens en ‘s avonds ten minste twee stappen gunnen: reiniging en hydratatie. U een ochtend- en avondroutine aanwennen is daarom de eerste en belangrijkste stap. Denk er bij de gezichtsverzorging in de ochtend aan om ook zonnebescherming op te brengen, om het risico op huidkanker te verlagen. Sommige hydraterende crèmes hebben een SPF-bescherming, zodat hiervoor zelfs helemaal geen extra stap nodig is.

Moet gezichtsverzorging met zonnebescherming ook worden opgebracht als je niet naar het strand gaat?

David Gan: Ja! Het is belangrijk om de huid elke dag te beschermen tegen invloeden van buitenaf, ook op bewolkte dagen. Naast preventie van zonnebrand daalt ook het risico op huidkanker en worden de eerste tekenen van huidveroudering voorkomen. Uw huid zal u dankbaar zijn! Bescherm uw huid tegen UV-straling. Dat is belangrijk, omdat UV-stralen ook zonder zonnebrand schade kunnen veroorzaken.


WIST U DAT?

De waarde van de zonnebeschermingsfactor (SPF, Sun Protection Factor) heeft betrekking op het vermogen van het product om de UV-stralen van de zon te blokkeren. Bij gebruik van een product met een hoge UV-bescherming, is er meer zonnestraling nodig om zonnebrand te veroorzaken dan bij een product met een lage SPF.

In een gezichtsverzorgingsroutine ook belangrijk als anti-aging voor mij (nog) niet nodig is?

David Gan: Ja, een gereinigde huid is zeer belangrijk. Bij gezichtsverzorging gaat het om meer dan huidveroudering tegen te gaan. De juiste verzorging helpt om de huid op lange termijn gezond te houden, uitbraken van acne te vermijden en een stralender uiterlijk te geven.

Waarom is gezichtsreiniging belangrijk? Wat zijn de gevolgen als er geen aandacht aan besteed wordt?

Dr. Cristi Gomez: Gezichtsreiniging is belangrijk voor verwijdering van resten van uw make-up, vuil en onzuiverheden, die tot verstopte poriën en uitbraken van acne kunnen leiden. Grondige reiniging zorgt ook voor een frisse start van de huidverzorgingsroutine ‘s avonds, want make-up en ook oogmake-up kan zich in plooitjes en rimpeltjes ophopen wanneer we slapen. We worden frisser wakker als make-upresten van de vorige dag verwijderd werden.


HUIDVERZORGINGSTIP: TEMPERATUUR VAN HET WATER


 
Gebruik van heet water tijdens gezichtsreiniging moet worden vermeden, Omdat de huid hierdoor kan uitdrogen of geïrriteerd kan raken. Onze experts adviseren het gezicht in plaats daarvan met lauwwarm water te wassen.

Is gezichtsverzorging nodig als ik helemaal geen make-up draag?

Dr. Cristi Gomez: Ja! Ook als u geen make-up draagt, willen we graag een mooie, gezonde huid hebben. Bij de dagelijkse gezichtsreiniging worden bijvoorbeeld ook afgestorven huidschilfertjes verwijderd. Een huidverzorgingsroutine komt de huid ook bij een no make up look ten goede en ondersteunt een stralende huid.

Moet ik mijn gezicht ‘s avonds ook reinigen als ik geen make-up gedragen heb?

Dr. Cristi Gomez: Absoluut. Neem de tijd om uw huid ‘s morgens en ‘s avonds te reinigen, om onzuiverheden te verwijderen en te voorkomen. Daarna: een hydraterend product opbrengen!

Is huidverzorging nodig als mijn huid er al goed uitziet?

Dr. Cristi Gomez: Ja. Er zijn veel factoren met een uitwerking op de huid en die kunnen beïnvloeden hoe de huid er in de toekomst zal uitzien. Een huidverzorgingsroutine helpt er in de toekomst ook goed uit te zien.


HUIDVERZORGINGSTIP: GEVOELIGE HUIDBij een gevoelige huid kunnen het best huidverzorgingsproducten (bv. crème, serum of toner/tonic) met de vermelding ‘geschikt voor de gevoelige huid’ worden gebruikt. Als deze vermelding in de beschrijving van een Mary Kay product opduikt, werd in klinische tests met gecertificeerde dermatologen onderzocht of het product geschikt is voor de gevoelige huid.

Close-up van het gezicht van een vrouw die Mary Kay oogcrème aanbrengt met haar vingers

Waarom is het belangrijk om de huid te hydrateren? Wat zijn de gevolgen als hier geen aandacht aan besteed wordt?

David Gan: Onze huid produceert van nature vet, om zichzelf te hydrateren, maar het is belangrijk om het vocht na de gezichtsreiniging weer aan te vullen. Een gereinigde huid die niet met een hydraterende crème wordt verzorgd, is niet per se een goede zaak, want afhankelijk van het huidtype kan dat leiden tot extra productie van talg of een droge huid. Wie een vette huid of een vette T-zone heeft, heeft een hydraterende crème nodig, die voor dit huidtype geschikt is. Een vetvrije hydraterende crème kan hierbij een goede keuze zijn.

Zijn er algemene beauty-tips en -trucs voor iedereen die met een dagelijkse gezichtsverzorgingsroutine gaat beginnen?

Dr. Cristi Gomez: Ik adviseer om met een cleanser en een moisturizer (hydraterend product) te beginnen en geleidelijk aan nog meer geschikte producten toe te voegen. Zo kun je heel gemakkelijk beginnen. Dat geeft de huid ook de tijd om aan de nieuwe producten gewend te raken, als een product met extra voordelen, bv. een peeling, voor de eerste keer wordt gebruikt. Bovendien: een eenvoudige routine is gemakkelijker vol te houden! Ik koop bijvoorbeeld twee cleansers, zet er eentje in de douche, om mijn gezicht daar ‘s morgens mee te reinigen, en eentje naast de wastafel, om mijn gezicht daar ‘s avonds mee te wassen. Dat maakt gezichtsreiniging bijzonder snel, veel gemakkelijker en voorkomt uitvluchten om het niet te doen.


HUIDVERZORGINGSTIP: EXFOLIËREN


 
Exfoliëren beschrijft het proces van huidvernieuwing door het verwijderen van afgestorven huidcellen. Het gebruik van een exfoliërend product helpt de huid er stralend uit te zien en verzorgingsproducten beter op te nemen. We adviseren twee tot drie keer per week een peeling te doen, om de huidstructuur te verbeteren en een jonger uitziende huid te krijgen.


Uw persoonlijke gezichtsverzorgingsroutine: begin eraan!


 
U zult er dol op zijn om uw gezicht te verwennen met cleansers, peelings, toners/tonics, serums, crèmes en hydraterende producten, die voor een mooie huid zorgen en uw huid goed laten aanvoelen. Of het nu met anti-age werking, met oplossingen voor een naar acne neigende huid, of met op maat gesneden formules voor uw huidtype gebeurt.

Heeft u nog vragen over de ‘juiste gezichtsreiniging’ of de ‘juiste gezichtsverzorging’ of bent u op zoek naar voor u optimale producten? Bent u klaar voor een compleet verzorgingsprogramma, of wilt u stap voor stap aan uw verzorgingsroutine beginnen? Vind hier nu uw persoonlijke zelfstandige schoonheidsconsulente met Mary Kay en neem contact met haar op! Zij adviseert u deskundig over het onderwerp huidverzorging.

Consulente vinden en contact opnemen