Tips voor de perfecte lippenstiftlook

Welke lippenstift past bij u?

 

Een mooie lippenstift is vooral één ding: een geheim wapen tegen een slecht humeur. De lucht is grijs en de stemming nog somberder? Rode lippen brengen glans en glamour in de treurige dag. U heeft geen zin zich compleet op te maken? Een gloss in roze op de lippen is vaak al voldoende om er niet alleen beter uit te zien maar je ook beter te voelen.

De positieve kracht van lippenstift is onbetwist. Toch plaatst dit make-upproduct ons niet zelden voor de grootste uitdagingen: de juiste kleurnuances passend bij de eigen huidskleur te vinden, de lippenstift lang houdbaar aan te brengen of dit zo te doen dat de natuurlijke vorm van de lippen goed uitkomt of zelfs wordt verbeterd.

Om antwoorden op de belangrijkste vragen rond de juiste lippenkleuren te krijgen, hebben wij make-up artist Lauren Lancaster geïnterviewd. Zij heeft zich de taak gesteld eenvoudige make-uplooks te creëren waarmee vrouwen zich zelfbewust, mooi en sterker voelen. Hier zijn haar tips en trucs voor een lippenlook waar u dol op zult zijn.

Tip 1: een goede voorbereiding is alles 

Het geheim van een gladde, egale lippenkleur begint met de juiste voorbereiding. Met andere woorden: hydrateren, soepel maken en peelen. Peel eerst behoedzaam uw lippen om afgestorven huid te verwijderen, en gebruik vervolgens een hydraterende, zachtmakende lippenbalsem. Is het echt noodzakelijk de lippen te peelen? Jazeker!

Deze extrastap is echt essentieel om ervoor te zorgen dat de lippenstift niet op de lippen brokkelt of op de droge plekken afbladert. Alles wat u voor de ideale voorbereiding van de lippen nodig heeft, vindt u in onze Satin Lips® Set, met daarin een Shea Sugar Scrub voor een milde peeling en een Shea Butter Balm voor boterzachte lippen. Neem afscheid van droge lippen.

Nadat uw lippen zijn gladgestreken en verzorgd, zijn zij klaar voor kleur. Als u meteen lippenstift aanbrengt, dept u uw lippen met een cosmeticatissue of, nog beter, met Mary Kay® Beauty Blotters® af om overtollige lippenbalsem te verwijderen.  

Een tip: als uw lippen vaak droog en gebarsten aanvoelen, kan dat een teken van uitdroging zijn. Zorg er dus voor dat u voldoende water binnenkrijgt, vooral als u koffie of thee drinkt.

Tip 2: moed voor de kleur rood

Rode lippen zijn een teken van zelfbewustzijn en power. Waag u aan een knallende kleur lippenstift. Voor een bijzonder exacte en langhoudende lippenmake-up moeten de lippen met een lipliner worden omlijst die past bij de gekozen rode lippenstift. Lippencontourstiften zorgen niet alleen voor meer definitie, maar vooral zijn zij een extra kleurlaagje dat ervoor zorgt dat uw rode lippen er ook na een lange dag inclusief eten, drinken en spreken geweldig uitzien.

Begin bij de cupidoboog en teken de lipliner langs de bovenlip. Om een symmetrische onderlip te tekenen begint u in het midden met de liner en tekent de lijn naar de mondhoeken toe. Oefen geen druk uit om uw lippen over de rand heen te tekenen, zodat zij er voller uitzien. Het gaat er niet om een nieuwe vorm te creëren, maar vooral de natuurlijke vorm van de lippen uit te werken en te accentueren die perfect bij uw gezicht past.

Breng vervolgens uw rode lippenstift aan. Als u de voorkeur geeft aan een matte look, kiest u een hooggepigmenteerde formulering met verzorgende ingrediënten die voorkomen dat uw lippen uitdrogen. Als u liever een minder felle, softe finish wilt, dept u overtollige kleur met de vingertoppen of een kwastje lichtjes af om de kleur wat te vervagen. Dat zorgt voor een meer romantische, frisse look.

Zo snel heeft u uw perfecte look voor rode lippen aangebracht!

Deze kleurnuances passen bij u:


Lichte teint: als uw huid licht is, dan zijn rode tinten met een blauwe ondertoon zoals kersenrood of magenta een heel goede keuze. Ons advies: Mary Kay® Gel Semi-Shine Lipstick Red Smolder.

Beige of gebruinde teint: als uw huid middenbeige of bronskleurig is, kiest u een klassieke rode lippenstift of een warmer rood met een vleugje oranje. Ons advies: Mary Kay® Gel Semi-Matte Lipstick Red Stiletto.

Donkere teint: als uw huid sterk gebruind of donker is, dan kunt u zich aan prachtige baksteentinten of verleidelijke bourgogneklauren wagen. Die tinten rood alsmede algemeen donkere lippenstift komen bij u bijzonder fraai tot hun recht. Ons advies: Mary Kay® Gel Semi-Matte Berry Famous.

Tip 3: exacte contour en lange houdbaarheid

Het geheime trucje voor een perfecte kusmond met een bijzonder exacte lippencontour is: concealer. Gewoon een concealer in passende huidskleur rond de lippenlijn aanbrengen. De concealer mag ook op de lippen worden vervaagd. Dat zorgt niet alleen voor een sterk contrast met de lippenstift maar helpt de ook de lippenstift en lipliner op hun plaats te houden.

Om elke lippenstift langhoudend te maken is er een extra trucje: neem een laagje van een cosmeticatissue of zakdoekje en leg dit voorzichtig op uw lippen. Breng er nu met een poederkwast een dun laagje transparante poeder (wij adviseren: Mary Kay® Translucent Loose Powder) overheen aan. Zo fixeert u uw lippenmake-up, want die eenvoudige stap verzegelt bij wijze van spreken de kleur van de lippenstift. Dit effect hebben overigens ook de Mary Kay® Beauty Blotters®: gewoon een velletje lichtjes op de lippen drukken en de lippenstift is meteen gefixeerd. 

Tip 4: vind uw Nude lippenstift

Draagt u liever onopvallende make-up? De tegenhanger van de rode lippenstift is de tere lippenstift in Nude. Decent opgemaakt zorgt hij voor een subtiele, elegante look voor elke dag. Ook voor de Nude-look geldt: om te voorkomen dat de look er bleekjes en droog uitziet, dienen de lippen met Lip Balm maximaal te worden gehydreerd en verzorgd.

Net als bij een contrastrijke lippenlook moet u met een passende lipliner beginnen om te voorkomen dat de kleur uitvloeit. Lippenstiften in Nude kunnen ook een licht gloss-effect hebben – dat zorgt niet alleen voor een mooie look maar ook voor verzorgd uitziende lippen.

Deze kleurnuances passen bij u:


Lichte huid: 
rozenhout is het trefwoord voor deze huidskleur, want Nude-kleuren met een licht roze ondertint staan lichte huidtypes bijzonder goed. Ons advies: Mary Kay® Gel Semi-Matte Lipstick Romantic Pink.

Beige of gebruinde teint: als uw huidskleur middenbeige of bronskleurig is, kunt u mooie karameltinten dragen. Ons advies: Mary Kay® Gel Semi-Matte Lipstick Bashful You.

Donkere huid: bij donkere huidtypes kunnen de lippenstiftkleuren aan de mooie bruine tinten van chocolade herinneren om de donkere lippen en de teint te flatteren. Ons advies: Mary Kay® Unlimited™ Lip Gloss Chocolate Nude.
A berry colored Mary Kay lipstick is photographed with its cap off atop a two-toned pink background and alongside a product smear.

Tip 5: onzeker? Kies dan deze kleurnuance.

Voordat u wanhoopt ooit de goede kleur te zullen vinden of als u een lippenstift cadeau wilt geven, kiest u een heel bijzondere kleurnuance: Berry. Want felle bessentinten flatteren bij elke huidskleur en hebben een bijzondere bonus: de tanden gaan er door het zweempje blauw in de lippenstift witter uitzien.

Bessenkleurige lippenstiften kunnen met een in kleur passende lipliner worden gecombineerd. Maar hier doet een lippencontourstift in Nude het ook goed. De contour wordt zo wat zachter, de lippenstift blijft echter desondanks binnen de lippencontour en vloeit niet uit.

Tip 6: lipgloss forever

Gloss-liefhebsters opgelet: ook glanzende lippen vormen een geweldige look. Het fijnste van lipgloss is de grote sortering kleuren en texturen, waarmee uitstekend kan worden geëxperimenteerd. Door handige applicatoren is de lipgloss ook heel makkelijk zonder extra kwast of spiegel aan te brengen – dus perfect voor onderweg.

Gloss ziet er overigens niet alleen op de lippen prachtig uit. Hij is ook perfect om een lippenstiftlook wat meer dimensie te verlenen. Tover vollere lippen: een klein likje in het midden van de opgemaakte lippen zorgt voor optisch meer volume. Compleet over de lippen verdeeld zorgt lipgloss zelfs bij matte lippenstiften voor een glanzende finish met een heel nieuwe look.

Tip 7: kleurrijke verzorging

Meestal is een van de eerste verzorgingsproducten die een vrouw koopt: de lippenverzorging. Wat dacht u er dus van als de dagelijkse lippenverzorging ook een mooie kleurtoon op uw lippen zou achterlaten?

De nieuwe Supreme Hydrating Lipsticks van Mary Kay verzorgen de lippen met vocht, zijn rijk aan waardevolle oliën en overtuigen ook nog eens met intensieve kleuren. Ideaal voor iedereen, die van het gevoel van zachte, verzorgde lippen houdt en gelijktijdig een kleuraccent bij de make-up wil aanbrengen.

Extratip: clever make-up verwijderen

Dankzij al deze tips en trucs houdt uw lippenstift beslist de hele dag tot aan de avond en zit ook de lipliner nog op de goede plek wanneer u naar bed gaat. Maar hoe krijgt u uw langhoudende look weer van uw lippen af? Niets makkelijker dan dat! Het Mary Kay® Micellar Water is ideaal om vooral ook long-lasting lippenstiften mild, snel en makkelijk te verwijderen. Doe gewoon micellair water op een wattenschijfje en strijk enkele malen over de lippen. Helemaal zonder wrijven! Pssst: in plaats daarvan kan hiervoor ook de Mary Kay® Oil-Free Eye Makeup Remover prima worden gebruikt.

Voor een decentere lookU wenst een decentere look? Test dan deze tips om uw tint iets decenter te maken.

Doe uw lipstick niet direct vanuit de tube op uw lippen maar gebruik een schoon kwastje of uw vingertoppen om de lipstick decenter aan te brengen.

Breng een lichtere tint van Mary Kay Unlimited™ Lip Gloss over de lipstick heen aan om een resultaat met minder kleurintensiteit te verkrijgen.

Breng de Shea Butter Balm van de Satin Lips® Set over de lipstick heen aan en bet hem vervolgens met een papieren doekje zachtjes af voor een natuurlijke finish.

 

Of wilt u het nog natuurlijker? Wij lichten stap voor stap toe hoe u de moderne "onopgemaakte look" aanbrengt. Hier komt u bij de tutorial!

Lippenstift online testen

Er is zoveel keus: lippenstift in Matt of Glossy. In Nude, rood of bessentinten. Als gloss, gel of stift. Wilt u het liefste alle beautytrends testen? Gebruik MirrorMe™ Web om alle lippenstiften, lipglossvarianten en zelfs lipliners virtueel aan te brengen en uw persoonlijke look te creëren. Zo vindt u precies de passende kleur die u perfect staat en de extraportie zelfbewustzijn schenkt die u absoluut heeft verdiend.

NU LIPPENSTIFT VIRTUEEL TESTEN

Persoonlijk advies over lippenstift & co.

 

Wilt u individueel advies en beautytips? Neem dan contact op met uw zelfstandige schoonheidsconsulente met Mary Kay. Zij is de perfecte contactpersoon voor alles wat betrekking heeft op uw beautylook. Zij kent als #mkbeautybff alle goede tips over het onderwerp lippenstift en lipgloss en kan u persoonlijk adviseren.

Heeft u nog geen zelfstandige schoonheidsconsulente? Vind haar nu. Voer gewoon in de Consultant Locator uw postcode in, dan kunt u contact opnemen met een zelfstandige schoonheidsconsulente.

NU ZELFSTANDIGE SCHOONHEIDSCONSULENTE VINDEN