Natuurlijke make-up

Less is more: natuurlijke dag-make-up is helemaal in! We laten u stap voor stap zien hoe u de zogenaamde ‘onopgemaakte look’ creëert en hoe u zonder veel moeite uw ogen, wangen of lippen een upgrade geeft. Zo wordt de natuurlijke dagmake-up een absolute eyecatcher!

DE JUISTE VOORBEREIDING

Voordat we met de make-up tutorial starten, komt de beauty-routine! Verzorg uw huid, zodat uw make-up er heel natuurlijk uitziet en de hele dag goed blijft zitten. Tip: ook op dagen helemaal zonder make-up kunt u enkele van deze producten gebruiken om de huid en zelfs de wimpers er perfect uit te laten zien!

Op een licht oppervlak liggen de afzonderlijke gezichtsverzorgingsproducten uit de Mary Kay „Wonder-set“: TimeWise 4-in-1 Cleanser, TimeWise Antioxidant Moisturizer, TimeWise Daytime Defender SPF 30, TimeWise Nighttime Recovery

BESCHERMING VOOR DE HUID

Of het nu een dag op kantoor of in de zon wordt – de TimeWise® ‘wonderset’ zorgt voor de juiste voorbereiding en bescherming in één. De dagverzorging biedt breedband bescherming met zonnebeschermingsfactor 30, om de huid tegen UVA- en UVB-straling te beschermen. Bovendien helpt het Age Minimize 3D complex bij de bescherming tegen beschadigingen door blauw beeldschermlicht, dat apparaten zoals tv’s, smartphones en computers uitstralen.

Mary Kay Foundation Primer With SPF 15 on a pink background with a translucent smear of the primer

MOOI ZONDER FILTER

Voor de perfecte selfie-look zonder filter na de verzorging Mary Kay® Foundation Primer in de huid inwerken. De formule bevat lichtverstrooiende ingrediënten, die helpen de zichtbaarheid van fijne lijntjes en onregelmatigheden te verminderen – zoals bij een soft-focus effect. Bovendien zorgt de primer ervoor dat de make-up langer houdt en absorbeert hij overtollig vet. #nofilterbeauty

Mary Kay Eye Primer in a gray tube with the cap off on a white background

PRIME TIME

Primer werkt niet alleen op het gezicht! Mary Kay® Eye Primer op de oogleden deppen om ervoor te zorgen dat de oog-make-up langer houdbaar
 is en niet zo gemakkelijk vlekt of afbrokkelt en zich in de oogplooi nestelt. Een kleine hoeveelheid primer op het ooglid aanbregen en 
zacht met de vingertoppen inkloppen.

Natuurlijke make-up opbrengen – stap voor stap:

Tweedelige afbeelding: Bovenaan is een vrouw met natuurlijke make-up te zien, die in de camera kijkt en haar gezicht in haar hand laat rusten. Daaronder is dezelfde vrouw te zien, lachend en met gesloten ogen

STAP 1: EGALE HUID

Voor een gelijkmatige, natuurlijk uitziende teint zorgt Mary Kay® CC Cream SPF 15. Voor minder dekkracht met een vochtig (niet nat) gemaakte Mary Kay® Blending Sponge in het hele gezicht opbrengen, voor een intensiever dekkend resultaat Liquid Foundation Brush gebruiken.

Deze gekleurde dagcrème is perfect voor een heel natuurlijke look. Met de lichte dekkracht is ze perfect voor een ‘no-make-up look’. Daarna de concealer niet vergeten! Donkere pigmentvlekken, kringen rond de ogen of acne kunnen met de Mary Kay® Perfecting Concealer en de Cream Color Brush heel eenvoudig gecamoufleerd worden.

STAP 2: MOOIE GLOW

Voor een onopvallende, natuurlijke make-up gewoon Mary Kay Chromafusion® Highlight Powder in de plaats van rouge gebruiken, om het gezicht een zonnige glow te geven. De kleur kiezen die het best bij de huidteint past en steeds op het hoogste punt van de jukbeenderen opbrengen. Desgewenst meer highlights zetten, bijvoorbeeld op de neusrug en boven de amorboog van de bovenlip. Voor het opbrengen is de Cheek Brush ideaal – gewoon wat highlighter met de langste kwastharen opnemen en zachtjes over het gewenste huidgebied strijken.

  • Highlighter voor een lichte huidteint: Glazed
  • Highlighters voor een middeldonkere huidteint: Glazed of Honey Glow
  • Highlighters voor een donkere huidteint: Honey Glow

Voor een vleugje natuurlijk wangenrood kunt u daarnaast een van deze Mary Kay Chromafusion® Blush tinten opbrengen, de Cheek Brush daarbij in het midden aanzetten:

TIP VOOR EEN NATUURLIJKE MAKE-UP: PERFECT UITVAGEN!

Het belangrijkste bij een goede nude look: geen scherpe randen en overgangen. Na het opbrengen van een highlighter en/of rouge met een schone Mary Kay® All-Over Powder Brush uitvagen tot een natuurlijke finish zonder zichtbare overgangen. Hetzelfde geldt voor de ogen: oogschaduw altijd uitvagen met een kwast, bijv. de Mary Kay® Eye Blending Brush.

Een glimlachende vrouw met natuurlijke make-up

STAP 3: GEZICHT INKADEREN

Het maakt niet uit of een natuurlijke of een #InstaGlam look gewenst is, – verzorgde wenkbrauwen zijn een must, want die vormen het kader voor het gezicht. Natuurlijk volle wenkbrauwen hoeven alleen maar met de Mary Kay® Eyebrow/Eyeliner Brush in vorm geborsteld te worden. Een beetje Mary Kay Naturally® Moisturizing Stick helpt weerbarstige wenkbrauwen in toom te houden. Dunne en kale gedeeltes kunnen met de Mary Kay® Precision Brow Liner worden opgevuld. Gewoon de kleur uitkiezen die het best bij de haarkleur past en voor een natuurlijk effect kleine streepjes tekenen, die er als echte wenkbrauwhaartjes uitzien. Vervolgens met Mary Kay® Perfecting Concealer en de Cream Color Brush de contouren van de wenkbrauwen schoonmaken en aanbrengen.

TIP VOOR NATUURLIJKE WENKBRAUWEN

Geen perfecte symmetrie! Het is helemaal niet erg als de wenkbrauwen er iets verschillend uitzien, nadat ze in vorm gebracht werden en de omtrek werd aangebracht – ze moeten namelijk zussen zijn, geen tweelingen. Dat maakt uw make-up look nog veel natuurlijker.
 

STAP 4: GLANZENDE AFWERKING

Lipgloss is de perfecte afwerking voor de ‘onopgemaakte look’, want het laat de lippen mooi glanzen en het geeft slechts een beetje kleur. Mary Kay Unlimited™ Lip Gloss heeft een aangenaam crèmige, niet-plakkerige textuur. Voor de lip-make-up gewoon een onopvallende roze of bruine tint kiezen, die de huidteint flatteert. Onze tip: Chocolate Nude past bij iedere teint en ziet er altijd geweldig uit!

EENVOUDIGE UPGRADES VOOR NATUURLIJKE LOOKS

Toch liever iets meer kleur? Met een of meer van deze upgrades krijgt uw make-up meteen meer glamour!

Beautiful smears of shimmering Mary Kay Chromafusion Highlighters

WANGEN

Dubbele glow:  Voor een extra glamoureuze glow gewoon nog iets meer Mary Kay Chromafusion® Highlighter in Glazed of Honey Glow op de wangen aanbrengen en goed uitvagen. Met de lichtreflecterende pigmenten zet u stralende accenten en zorgt u voor een glansvolle verschijning.

Meer tips en trucs en make-up looks vindt u in onze Highlight & Contour How-To.

A luscious smear of Red Smolder and Poppy Please Mary Kay Gel Semi Matte and Semi Shine Lipsticks

LIPPEN

Voor een iets opvallendere look kunt u de lipgloss vervangen door steenrode lippenstift zoals Red Smolder. De Mary Kay® Gel Semi-Shine Lipstick zorgt met een gelkusseneffect voor een bijzonder aangenaam draaggevoel.

De positieve kracht van lippenstift is onomstreden. Welke lippenstift perfect bij u past, hoe u lippenstift juist opbrengt en ‘s avonds weer eraf haalt? Lees hier meer!

Two pans of warm metallic Mary Kay Chromafusion Eye Shadow shades

OGEN

Deze oogschaduwtinten spelen mooi met het licht: Mary Kay Chromafusion® Eye Shadow in Granite op het ooglid, Rose Gold in de ooglidplooi en Crystalline op de wenkbrauwbeenderen en in de binnenste ooghoek opbrengen. Vervolgens op de bovenste wimperrand een lijntje met eyeliner in MK Deep Brown trekken. Tot slot voor een superintensieve wimperlook Lash Intensity® Mascara of een Mary Kay® Mascara naar keuze opbrengen.

Persoonlijk advies en meer professionele tips voor uw nude look

Met een natuurlijke make-up, die perfect bij elke alledaagse situatie past, is er geen stress bij onverwachte afspraken of werkzaamheden. Onze zelfstandige schoonheidsconsulentes met Mary Kay helpen graag bij het kiezen van producten en kleuren voor een onopvallende en natuurlijke look. Direct contact opnemen en gratis een persoonlijk advies krijgen!

Heeft u nog geen zelfstandige schoonheidsconsulente? Vind haar nu! Gewoon in de Consultant Locator uw postcode invoeren en u kunt al contact opnemen met een zelfstandige schoonheidsconsulente.

NU EEN ZELFSTANDIGE SCHOONHEIDSCONSULENTE VINDEN