Huidverzorging vanaf 20: de optimale verzorgingsroutine voor de jonge huid

Dr. Shoná Burkes-Henderson, Senior Scientist op het gebied van klinisch onderzoek bij Mary Kay, beantwoordt in dit interview uw belangrijkste vragen over de ideale verzorging voor de jonge huid. Verheug u op de kennis van insiders over ingrediënten en vele andere wetenschappelijk onderbouwde huidverzorgingstips. Als u de mijlpaal van 20 jaar nog niet heeft bereikt of er met plezier voorbij bent, lees dan ons artikel over hoe belangrijk een huidverzorgingsroutine is en ontdek hoe u uw huid op elke leeftijd optimaal verzorgt, of het nu vanaf 30, vanaf 40, vanaf 50 of vanaf 60 jaar is.

 

Vanaf welke leeftijd moet ik met gerichte huidverzorging beginnen?

U zou al vanaf de tienerleeftijd met het gebruik van huidverzorgingsproducten moeten beginnen. Raadpleeg een dermatoloog als u twijfelt of u niet te jong met verzorgingsproducten begint. Uit onderzoek blijkt dat de huid, onafhankelijk van de leeftijd, enkele basisbehoeften heeft. die basis bestaat uit reiniging, vochtaanvoer, bescherming tegen UV en ingrediënten om de huidbarrière te versterken en tegen uitwendige stressfactoren. Bij het ouder worden wilt u uw huidverzorgingsroutine misschien wel uitbreiden, om verdere huidproblemen tegen te gaan.
Een vrouw van begin 20 met een stralende, heldere huid lacht frontaal in de camera

Hoe verandert mijn huid vanaf 20 jaar?

Zichtbare tekenen van huidveroudering zoals fijne lijntjes en rimpeltjes kunnen al vanaf 20 jaar optreden. U moet weten dat huidveroudering al begint voordat u het kunt zien. Huidveroudering in het gezicht heeft voornamelijk te maken met etnische afkomst, omgevingsinvloeden en levensstijl. Als we ouder worden, vermindert de collageenproductie. Het collageengehalte in de huid neemt met ongeveer 1% per jaar af, met als gevolg een dunner wordende huid en fijne lijntjes en rimpeltjes. Het vochtgehalte in de huid neemt af en het evenwicht van de huidbarrière kan verstoord raken, waardoor de huid droger wordt.

HUIDVERZORGINGSTIP: ONDERSTEUN UW NATUURLIJKE COLLAGEENPRODUCTIE


 
Als u zich zorgen maakt om een afgenomen collageenproductie, voeg dan aan uw dagelijkse huidverzorging een vitamine C-serum toe dat rijk aan antioxidanten is. We adviseren het TimeWise® Replenishing Serum C+E™! Dit serum bevat drie verschillende en effectieve vitamine C-bronnen (waaronder ascorbinezuur of zuivere vitamine C), die het uiterlijk van de huid verbeteren en de natuurlijke collageenproductie van uw huid ondersteunen. Het is ook een fantastisch serum als u kleine rimpeltjes wilt verminderen.

 
Close-up van het gezicht van een jonge vrouw met gesloten ogen, die met één hand TimeWise Antioxidant Moisturizer uit de TimeWise "Wonder-set" op haar gezicht aanbrengt.

Hoe moet mijn huidverzorging er vanaf mijn 20e jaar uitzien?

Het allerbelangrijkste is een consequente huidverzorgingsroutine, die bestaat uit reiniging, hydratatie (vocht inbrengen) en zonnebescherming. Zonnebescherming en regelmatige vochtaanvoer zijn de sleutel! Vroegtijdig gebruik van een SPF helpt om schade door de zon te verhinderen en de epidermale huidlaag de hele dag te hydrateren. Dit alles helpt voor een zichtbaar gladdere huid en helpt tegen voortijdige huidveroudering op latere leeftijd.

Zo ziet uw ideale gezichtverzorgingsroutine er vanaf uw 20e jaar uit:

  • Gebruik twee keer per dag een mild reinigingsproduct voor het gezicht. Dit helpt make-up en onzuiverheden te verwijderen, zonder uw huid te irriteren.
  • Gebruik overdag een hydraterende crème met zonnebescherming met UVA-/UVB-breedbandbescherming. Een niet-vette, snel intrekkende crème die de huid hydrateert, is de ideale dagelijkse hydraterende verzorging voor gezicht en hals.
  • Gebruik voor de nacht een hydraterende crème met antioxidatieve werking, om vrije radicalen te neutraliseren en uw huid tijdens het slapen te hydrateren.
  • Gebruik twee keer per dag een oogcrème. Dit helpt het gebied rond de ogen te hydrateren, helderder te maken en de eerste tekenen van huidveroudering te minimaliseren.
Als u de eerste tekenen van huidveroudering wilt tegengaan, voeg dan een product met retinol aan uw verzorgingsroutine toe. Retinol stimuleert de celvernieuwing, verfijnt het huidbeeld en verbetert de veerkracht van uw huid. Breng ‘s nachts retinol op en vermijd het gebied rond de ogen, waar u in de plaats daarvan een oogcrème gebruikt.
Close-up van de gezichten van twee jonge vrouwen (ongeveer 20 jaar oud) met verschillende huidskleur en haarkleur - beiden hebben een stralende, heldere huid

Kan ik vanaf 20 jaar anti-aging producten gebruiken?

Jazeker! Het is belangrijk om te weten dat het huidverouderingsproces al plaatsvindt voordat het zichtbaar is. De huidschade die u in de loop van uw leven oploopt, wordt pas later zichtbaar. Het is veel moeilijker om rimpels, ouderdomsvlekken of andere huidproblemen tegen te gaan als ze al zijn ontstaan. Gelukkig helpt het uw huid in de toekomst als u vroegtijdig handelt en u zich op de gezondheid van uw huid concentreert (met een basisverzorging of anti-aging producten).

Op welke ingrediënten moet ik letten als ik als twintiger huidverzorgingsproducten koop?

Studies hebben de effectiviteit van verschillende ingrediënten in huidverzorgingsproducten aangetoond:

SPF

Zonnebescherming met UVA-/UVB-breedbandbescherming helpt zowel hyperpigmentatie als donkere vlekken en onregelmatige pigmentvlekken te verminderen.
Aanbevolen producten: Mary Kay biedt een veelvoud aan SPF-producten voor gezicht en lichaam.

 

RETINOL (VITAMINE A)


Retinol kan rimpels verminderen en helpt de veerkracht en de elasticiteit van de huid te verbeteren. Dit ingrediënt verfijnt het huidbeeld en laat de huid meer stralen.
Aanbevolen producten: TimeWise Repair® Volu-Firm® Night Treatment With Retinol en de Clinical Solutions® Retinol 0,5 Set bevatten allebei dit zeer doeltreffende actieve ingrediënt.


HYALURONZUUR


Hyaluronzuur hydrateert de huid en helpt rimpeltjes op te vullen.
Aanbevolen producten: De TimeWise Repair® producten bevatten het Volu Firm® Complex met zeer effectieve peptide, dat de elasticiteit van de huid verbetert en de huid helpt het natuurlijke hyaluronzuur te behouden.*


VITAMINE C

Vitamine C (ascorbinezuur) – rijk aan antioxidanten – ondersteunt het natuurlijke huidvernieuwingsproces en de natuurlijke collageenproductie, waardoor het ingrediënt een belangrijk onderdeel voor de gezondheid van de huid is. 
Aanbevolen producten: TimeWise® Replenishing Serum C+E™ is een vitamine C-serum dat drie verschillende bronnen van vitamine C en vitamine E bevat
.
Een glimlachende jonge vrouw heeft haar ogen gesloten en ondersteunt haar gezicht in haar hand

Heeft mijn huidtype invloed op hoe mijn huid zich vanaf mijn 20e jaar ontwikkelt?

Een droge huid is vaak dunner en heeft vaak kleinere poriën, waardoor de huid er gladder uitziet. Fijne lijntjes en rimpeltjes zijn echter duidelijker te zien. Daarom is het belangrijk een hydraterende crème te gebruiken die de huid de hele dag verzorgt.

Bij mensen met een vette huid kunnen acne-uitbraken ook nog in hun twintiger jaren optreden. Daarom zijn verzorgende, matterende producten met anti-glans effect belangrijk. 

Het ontstaan van rimpels is een gevolg van de afbraak en het verlies van onderdelen van de huidmatrix (collageen- en elastinevezels), die voor de structuur van de huid zorgt. Als u in de twintig bent, neemt de antioxidatieve werking af, wat de huid vatbaarder maakt voor vrije radicalen die huidcellen en collageen aantasten en beschadigen. Deze factoren hebben een invloed op alle huidtypen.

HUIDVERZORGINGSTIP: PRODUCTEN AFSTEMMEN OP HET HUIDTYPEMary Kay biedt de TimeWise® “Wunder-Set” voor de normale tot droge huid en de gemengde tot vette huid aan. U kunt zelfs een TimeWise 3D™ Foundation voor de vette huid of de droge huid kiezen.

 

Waarom moet ik vanaf mijn 20e jaar peelen? Kan te vaak peelen schadelijk zijn voor mijn huid?

Uit studies blijkt dat een ongelijkmatige ophoping van afgestorven huidcellen de huid er dof en ruw laat uitzien en de poriën verstopt. Dat kan dan weer onzuiverheden en acne veroorzaken. Daarom is het belangrijk om al vanaf je 20e peelings te gebruiken, om de poriën te reinigen, pukkeltjes te vermijden en afgestorven huidcellen van het huidoppervlak te verwijderen. Tip: Retinol heeft een uitstekend peeling-effect, doordat het de celvernieuwing bevordert. Retinol verfijnt de poriën en zorgt voor een glad uitziende huid.

Ja, maar houd er rekening mee dat te vaak peelen de huid sterk kan uitdrogen, mogelijk irritatie veroorzaakt en het ontstaan van acne bevordert. Als u fysieke en chemische peelings in combinatie gebruikt, kan het risico op huidirritatie ook hoger zijn.
 
Aanbevolen producten: De TimeWise® Microdermabrasion Plus Set is prima als u een fysieke peeling wilt. Als u de voorkeur aan een chemische peeling geeft, probeer dan de TimeWise Repair® Revealing Radiance® Facial Peel.

Klopt het dat het verouderingsproces het eerst optreedt in ons gebied rond de ogen? Wat veroorzaakt deze veranderingen en hoe kan ik ze tegengaan?

De huid rond de ogen is dunner en gevoeliger, waardoor ze vatbaarder is voor zichtbare tekenen van huidveroudering. In combinatie met herhaalde spiercontracties door de mimiek, kunnen kraaienpootjes in het gebied rond de ogen ontstaan. Een verminderde doorbloeding kan kringen en zwelling rond de ogen veroorzaken. Gebruik een oogcrème die kringen onder de ogen, traanzakken en gezwollen ogen tegengaat, om de zichtbaarheid van diepe lijnen en rimpels te verminderen, of test een product voor het ooggebied dat vermoeide ogen een hydratatieboost geeft.

Ontzwellen & opfrissen

Leg de glinsterende, roze gekleurde Mary Kay® Hydrogel Eye Patches gedurende 20 minuten onder uw ogen en geniet van het onmiddellijke ontzwellende effect – voor een stralend ooggebied.

 

De tube Mary Kay TimeWise Eye Cream – oogverzorging die verschillende tekenen van zichtbare veroudering en vermoeidheid helpt te verbeteren

Fijne lijntjes tegengaan

TimeWise® Eye Cream helpt tegen zichtbare tekenen van huidveroudering en vermoeidheid, zoals kringen onder de ogen, traanzakken, fijne lijntjes en rimpels.

 

Koelen & kalmeren

Fris een vermoeid uiterlijk op met de koelende, kalmerende Indulge® Soothing Eye Gel. Deze gel bevat plantaardige extracten en verbetert het vochtgehalte met 130%.

 

Ik heb nog steeds acne in mijn twintiger jaren. Ik dacht dat dat alleen iets voor tieners was! Waarom heb ik nog pukkeltjes, en wat kan ik eraan doen?

De hormonale veranderingen in de tienerjaren veroorzaken een verhoogde talgproductie en kunnen ertoe leiden dat de huid vet en vatbaar voor acne wordt. Dit neemt normaal gesproken na de tienerleeftijd af, hoewel acne bij sommige mensen tot in hun 20er jaren en ook daarna kan aanhouden. Dit wordt persisterende acne of nieuw optredende volwassenenacne na de puberteit genoemd. Het is belangrijk een product tegen acne in uw huidverzorgingsroutine op te nemen dat salicylzuur bevat. Want acne die een langere periode aanhoudt, kan sneller tot littekenvorming leiden.
Aanbevolen producten: De Clear Proof® serie biedt een uitgebreid verzorgingsconcept voor de huid met neiging tot acne, en bevat 2% salicylzuur. Dit zeer effectieve ingrediënt helpt bestaande onzuiverheden van de huid tegen te gaan en toekomstige uitbraken te voorkomen.


HUIDVERZORGING VANAF 20 – PERSOONLIJK ADVIES

 

Als u op zoek bent naar basisproducten voor huidverzorging of een paar anti-aging producten aan uw huidverzorgingsroutine wilt toevoegen: neem dan contact op met een zelfstandige schoonheidsconsulente met Mary Kay, die u helpt uw huid in uw 20er jaren en ook later in het leven te koesteren! 

Consulente vinden en contact opnemenHier zijn enkele van de beste huidverzorgingsproducten die we vrouwen vanaf 20 jaar aanbevelen: