Huidverzorging ‘s avonds – tips voor het slapengaan

Om ervoor te zorgen dat de huid zich overdag kan beschermen en ‘s nachts kan regenereren, vindt daarin – wetenschappelijk uitgedrukt – een natuurlijke fysiologische omstelling plaats. Het is dus zinvol dat uw huidverzorgingsroutine een soortgelijke aanpak volgt.

De behoeften van uw huid overdag en hoe u haar daarbij passend overdag verzorgt, zijn waarschijnlijk wat intuïtiever, maar ook in de nachturen kan de huid van speciale verzorgingsstappen en -producten profiteren. Kom hier te weten hoe u uw dag- en vooral nachtverzorging op de wisselende behoeften van uw huid kunt afstemmen.

Close-up van een vrouw met donkere huid die zelfverzekerd opzij kijkt terwijl ze gezichtsverzorging op haar wang aanbrengt

Huidverzorging – wat is er overdag belangrijk?

De huid vervult talrijke belangrijke functies: zij is barrière, regulator, producent en opslag. Al die functies vervult zij 24/7, maar voor de barrièrefunctie moet zij overdag veel meer presteren. Daarom is de huid overdag het best beschermd en het dikst.* Zij is echter elke dag aan vrije radicalen blootgesteld die door milieustressoren (zoals uv-stralen, blauw licht en milieuvervuiling) worden veroorzaakt. Deze kunnen de natuurlijke afweermechanismes van de huid overmeesteren en de zichtbare huidveroudering versnellen. Daarom moet een beschermende dagverzorging met beschermingsfactor in elk geval deel uitmaken van de huidverzorgingsroutine in de ochtend.

Close-up van een brunette vrouw die zelfverzekerd naar de camera kijkt terwijl ze gezichtsverzorging op haar wang aanbrengt

Huidverzorging – wat is er ‘s nachts belangrijk?

Het fijne is dat de huid – net als lichaam en geest – ‘s nachts kan ontspannen en bijtanken. Niet voor niets spreekt men van de “schoonheidsslaap”, want ‘s nachts bereikt het reparatie- en productieproces van de huid zijn hoogtepunt.* Daarom is het zinvol de slaaptijd zo goed mogelijk te benutten – met een huidverzorging die het natuurlijke verjongingsproces van de huid ondersteunt en stimuleert. Wanneer de huid goed wordt gereinigd en minder aan milieustressoren is blootgesteld, kan zij diep ademhalen en in alle rust de voordelen van de huidverzorging opnemen terwijl u slaapt.


Een huid die uw leven weerspiegelt

Uw huid beschikt over natuurlijke afweermechanismes om zich te beschermen en van beschadigingen bij te komen, maar zij is elke dag aan talrijke milieustressoren blootgesteld die samen met levensstijlfactoren (zoals slaapgebrek, stress en voeding) te veel kunnen zijn voor haar afweermechanismes. Goed nieuws: de juiste huidverzorging kan helpen deze kloof te dichten. Met de juiste huidverzorgingsroutine kunt u uw beste leven leiden en tegelijkertijd weten dat uw huid overdag en ‘s nachts de steun krijgt die zij nodig heeft.

TimeWise „Wonder-set“ ochtendroutine met reinigingsproduct, hydraterende verzorging en dagverzorging met SPF voor een lichtroze achtergrond

Bescherming overdag

Huidverzorging voor overdag hoeft niet ingewikkeld te zijn. Een eenvoudige huidverzorgingsroutine in de ochtend, die op uw huidtype – droge of vette huid – is afgestemd, vormt de basis voor de dagelijkse bescherming van uw huid. Gereinigde, frisse huid is de perfecte start, daarna volgt een hydraterende verzorging en een dagverzorging met lichtbescherming met een breed spectrum van minstens SPF 30 – elke dag en bij elk weer. Voor een nog uitgebreidere verzorging adviseren wij een oogcrème te gebruiken.

TimeWise „Wonder-set“ avondroutine met reinigingsproduct, nachtverzorging en hydraterende verzorging voor een lichtroze achtergrond

Verjonging in de nachturen  

En nu over de nacht. Hoe moe u ‘s avonds ook bent, u zult uzelf dankbaar zijn als u zich aan uw avondroutine houdt. Net als ‘s morgens hoeft zij niet ingewikkeld te zijn, maar er zijn enkele stappen naast de reiniging en nachtverzorging waar u aan moet denken als u uw huid van haar beste kant wilt laten zien:

REINIGING

De reiniging ‘s avonds is belangrijk – of u nu wel of niet make-up gebruikt. Zij draagt eraan bij alles te verwijderen wat een nadelige invloed op de gezondheid van de huid zou kunnen hebben, en bereidt de huid op de voordelen van de volgende verzorgingsstappen voor. Begin uw avondroutine met een grondige reiniging met een passende cleanser voor uw huidtype. U kunt daarvoor ook een micellair water gebruiken om de make-up op te lossen. Zo worden verontreinigingen en de stress van de dag perfect verwijderd. Om ervoor te zorgen dat de oogmake-up volledig wordt verwijderd, maakt u een speciale oogmake-upremover een vast bestanddeel van uw huidreiniging in de avond.

VERWENNEN

Aan het einde van een lange dag is het tijd voor ontspanning. Gun uzelf en uw huid bijzondere verzorging. Maskers zijn een geweldige mogelijkheid om de huid met extra voordelen te verwennen en tevens na de hectiek van het dagelijks leven een ontspannen toestand te bereiken. De meeste maskers zijn niet specifiek voor het gebruik ‘s avonds ontwikkeld, maar de ervaring heeft geleerd dat de avond het perfecte tijdstip is om een masker in de huidverzorgingsroutine te integreren, omdat wij ‘s avonds vaak minder haast hebben. Breng het masker aan, geniet van uw verwennende time-out en was het masker vervolgens af voordat u andere producten aanbrengt.

REGENEREREN

‘s Nachts kunnen verzorgingsproducten eraan bijdragen de reserves van de huid in harmonie met haar natuurlijke verjongingscyclus weer bij te vullen en hun werk doen op tijden dat milieustressoren minder gevaarlijk zijn. Er bestaan producten die speciaal voor het gebruik in de nachturen zijn ontwikkeld omdat zij unieke of actieve ingrediënten bevatten, bijvoorbeeld kamille-extract, dat erom bekend staat dat het de huid tijdens het slapen kalmeert*, of retinol, waarbij u tijdens het gebruik uit de zon dient te blijven. De sleutel ligt in het selecteren van producten die op uw speciale huidbehoeften zijn afgestemd.

HYDRATEREN

Omdat de huid voor zo’n 60 % uit water bestaat, is het belangrijk haar met vocht te verzorgen om het evenwicht en het functioneren van de huid te behouden en rimpeltjes te voorkomen – of u nu een droge, vette of gevoelige huid heeft. Koude, hitte, airconditioners, wind en onvoldoende vloeistoftoevoer kunnen vocht aan de huid onttrekken, wat de hydraterende verzorging aan het einde van de dag des te belangrijker maakt. U kunt een nachtcrème kiezen (de perfecte keuze) of een hydraterende verzorging die hij uw huidtype, uw voorkeuren en behoeften past. Dat kan ook de hydraterende verzorging zonder beschermingsfactor zijn die u overdag gebruikt. 

REVITALISEREN

Het is belangrijk de gevoelige oogzone met een oogcrème bijzonder intensief te verzorgen. De huid rond de ogen is dunner en vertoont vaak als eerste tekenen van huidveroudering zoals fijne lijntjes, donkere kringen rond de ogen en gezwollenheid. Een oogcrème vinden die speciaal op de bijzondere behoeften van uw oogzone is afgestemd, is een belangrijke stap op weg naar uw beste huid. En als u de hele dag voor beeldschermen zit, is het behoedzame inmasseren van uw oogcrème bij het aanbrengen een prachtige mogelijkheid om de oogzone te ontlasten en te revitaliserenSLAAP

Ook als het daarbij niet om huidverzorging gaat speelt slaap een enorm belangrijke rol voor het uiterlijk en het functioneren van uw huid, welk huidtype u ook heeft. Terwijl u slaapt, repareert en verjongt de huid zichzelf en genereert nieuwe huidcellen. Voldoende slaap – in het ideale geval zo’n acht uur per nacht – kan aan minder ontstekingen alsmede een zuiverdere en gezond uitziende huid bijdragen. De beroemde „schoonheidsslaap“ bestaat dus echt en goede slaap moet de laatste stap van uw avondroutine zijn.Optimaliseer nu uw huidverzorgingsroutine

Stel uw huidverzorgingsproducten voor de nacht samen en word van nu af aan elke ochtend met uw mooiste huid wakker – met de hulp van uw zelfstandige schoonheidsconsultant met Mary Kay, die u competent over het onderwerp huidverzorging adviseert.

NU CONTACT OPNEMEN