Glossarium ingrediënten

Wilt u de ingrediënten van uw Mary Kay huidverzorgingsproducten beter leren kennen? Dan bent u in dit glossarium helemaal op de juiste plek. Kom meer te weten over de voordelen en de werking van enkele belangrijke ingrediënten die in uw favoriete huidverzorgings- en cosmetische producten zitten.

Actieve kool

Actieve kool is een ingrediënt in de huidverzorging die bekendstaat om zijn reinigende werking. De stof werkt als een magneet en kan wel tot het dubbele van zijn eigen gewicht aan verontreinigingen absorberen, om de poriën diep te reinigen.

Ingrediënt in: Clear Proof® Deep-Cleansing Charcoal Mask

Alfa-hydroxyzuren

(ook wel bekend als AHA’s zoals bijvoorbeeld glycolzuur)

Alfa-hydroxyzuren worden vaak als peeling ingezet. Deze huidverzorgingsmiddelen zorgen voor een chemische peeling die helpt afgestorven huidcellen te verwijderen.

Ingrediënt in: TimeWise Repair® Revealing Radiance® Facial Peel

 

Alpinia galanga blad

(ook wel bekend als Laos) 

Alpinia galanga blad is een ingrediënt dat bekendstaat om zijn anti-aging eigenschappen. Het ondersteunt natuurlijk collageen, elastine en hyaluronzuur.

Ingrediënt in: TimeWise Repair® Volu-Firm® Advanced Lifting Serum

 

Amla vruchtenextract

(ook wel bekend als Phyllanthus Emblica extract) 

Amla vruchtenextract is een ingrediënt dat rijk is aan antioxidanten. Het beschermt de gezondheid van de huid en het is bewezen dat het de productie van natuurlijk collageen ondersteunt.

Ingrediënt in: TimeWise Replenishing Serum C+E™

Antioxidanten

Antioxidanten zijn ingrediënten die bekendstaan om hun anti-aging eigenschappen. Ze beschermen de gezondheid van de huid, beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering en bieden bescherming tegen vrije radicalen op de huid.

Ingrediënt in: Botanical Effects® producten, Satin Lips® Shea Butter Balm, TimeWise® “Wunder-Set”, TimeWise Replenishing Serum C+E™, Mary Kay® Naturally™ Nourishing Oil

 

Vetzuren

Vetzuren zijn ingrediënten die bekendstaan om hun hydraterende en verzachtende eigenschappen. Vetzuren helpen de vochtigheid van de huid te verbeteren en helpen bij een droge huid.

Ingrediënt in: Botanical Effects® producten, Mary Kay® Naturally™ Nourishing Oil

Glycolzuur

(ook wel bekend als acetylzuur of AHA) 

Glycolzuur is een ingrediënt dat bekendstaat om het exfoliërende effect. Het stimuleert het huideigen vernieuwingsproces en helpt afgestorven huidcellen die poriën verstoppen te verwijderen.

Ingrediënt in: TimeWise Repair® Revealing Radiance® Facial Peel

 

Gotu Kola

(ook wel bekend als Centella Asiatica stamcellen) 

Gotu Kola is een plantaardig anti-aging ingrediënt. Het helpt om het natuurlijke systeem van de huid te ondersteunen.

Ingrediënt in: TimeWise Repair® Volu-Firm® Advanced Lifting Serum

 

Hyaluronzuur

(ook wel bekend als natriumhyaluronaat) 

Hyaluronzuur staat bekend om zijn hydraterende (vochtinbrengende) werking. Hyaluronzuur is een huidopvullend, waterbindend ingrediënt, dat vocht opslaat en de droge huid opvult.

Ingrediënt in: TimeWise Repair® Volu-Fill® Deep Wrinkle Filler

 

Peptiden

Peptiden zijn ingrediënten die bekendstaan om hun anti-aging eigenschappen. Verschillende soorten peptiden kunnen helpen het uiterlijk van slappe huid en rimpels te verbeteren, een jonger uitziende huid te bereiken en het natuurlijke collageen en elastine van de huid te ondersteunen.

Ingrediënt in: TimeWise® “Wunder-Set”, TimeWise Repair® Volu-Firm® huidverzorgingsserie

Retinol

(ook wel bekend als vitamine A)

Retinol – of vitamine A – is een effectieve retinoïde, dat in anti-aging producten zit. Het heeft antioxidatieve eigenschappen en stimuleert de vernieuwing van huidcellen. Bovendien ondersteunt het de vorming van natuurlijk collageen en elastine, helpt het fijne lijntjes en rimpels te verminderen en helpt het de huid strakker te maken, te verstevigen en te versterken.

Ingrediënt in: TimeWise Repair® Volu-Firm® Night Treatment, Mary Kay Clinical Solutions™ Retinol 0,5

 

Salicylzuur

(ook wel bekend als bèta-hydroxyzuur) 

Salicylzuur is een peelingingrediënt dat bekendstaat om zijn effectiviteit tegen acne. Het helpt afgestorven huidcellen te verwijderen, en helpt de poriën om niet verstopt te raken, en om de ophoping van P. Acnes bacteriën op de tot acne neigende huid te verminderen.

Ingrediënt in: Clear Proof® Clarifying Cleanser, Clear Proof® Spot Solution

Squalaan

Squalaan is een ingrediënt dat bekendstaat om zijn hydraterende en verzachtende eigenschappen. Het helpt de huidbarrière te ondersteunen en droogheid te verminderen.

Ingrediënt in: Mary Kay® Naturally™ Nourishing Oil, Mary Kay® Naturally™ Moisturizing Stick

 


Zonnebeschermingsmiddelen

(ook wel bekend als zonnebeschermingsingrediënten) 

Zonnebeschermingsmiddelen zijn een belangrijk onderdeel van schoonheidsproducten als het erom gaat vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan en schade door de zon te helpen voorkomen. Breedspectrum zonnebeschermingsmiddelen beschermen de huid tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen.

Ingrediënt in: Alle producten met een zonnebeschermingsfactor (SPF)

 

Ingekapselde resveratrol

Ingekapselde resveratrol is een ingrediënt dat bekend staat om zijn anti-aging- en antioxiderende werking. Het egaliseert de teint en ondersteunt het natuurlijke collageen en elastine.

Vervat in: TimeWise® „Wonder-Set”


 

Vitamine C

(ook wel bekend als ascorbinezuur)

Vitamine C is een anti-aging ingrediënt dat rijk is aan antioxidanten. Vitamine C helpt de huid helderder en stralender te maken, helpt voor een egale huidteint, bij de ondersteuning van natuurlijk collageen en elastine en voor vermindering van fijne lijntjes en rimpels.

Ingrediënt in: TimeWise Replenishing Serum C+E™ 

 

Vitamine E

(ook wel bekend als tocoferylacetaat) 

Vitamine E is een anti-aging ingrediënt, dat rijk is aan antioxidanten en zit vaak in huid- en lichaamsverzorgingsproducten. Vitamine E helpt de huid helderder en stralender te maken, helpt voor een egale huidteint, bij de ondersteuning van natuurlijk collageen en elastine en voor vermindering van fijne lijntjes en rimpels.

Ingrediënt in: Satin Body® Silkening Shea Lotion, Mary Kay® Naturally™ Nourishing Oil, Mary Kay® Naturally™ Purifying Cleanser 

 

We zijn innovatief, om u excellentie te bieden

We doen niet aan compromissen als het om de kwaliteit en veiligheid van onze producten gaat. We nemen beslissingen met betrekking tot onze producten gebaseerd op wetenschappelijke feiten, niet op basis van meningen. We zijn innovatief om u steeds weer te verrassen en enthousiast te maken. U komt bij ons altijd op de eerste plaats. 

– Dat is onze productbelofte

Meer informatie


Deskundig advies over ingrediënten waarop u kunt vertrouwen


 
Hoe u uw huidverzorgingsroutine ook wilt aanpassen, uw zelfstandige schoonheidsconsulente met Mary Kay helpt u altijd graag bij het zoeken naar cosmetische producten met ingrediënten waar uw huid blij van wordt. Neem gewoon contact met haar op om meer over de huidvriendelijke ingrediënten in onze cosmetische producten te weten te komen. Uw #mkbeautybff geeft u graag gratis advies, virtueel of persoonlijk!

Heeft u nog geen zelfstandige schoonheidsconsulente? Vind haar nu! Gewoon in de Consultant Locator uw postcode invoeren en u kunt al contact opnemen met een zelfstandige schoonheidsconsulente.

NU EEN ZELFSTANDIGE SCHOONHEIDSCONSULENTE VINDEN