Serum: wat is dat en hoe wordt het gemaakt?

Gezichtsserums – deze hoogwaardige verzorgingsproducten bieden de huid veel extra voordelen. Zij kunnen helpen fijne lijnen en rimpels tegen te gaan, huidskleur en huidstructuur te verbeteren of gewoon een gezondere huid te ondersteunen. Gelukkig is het heel makkelijk serums in de dagelijkse huidverzorging te integreren. Hier komt u te weten welk serum u zal helpen ongelooflijke resultaten te behalen, en hoe u het gebruikt. Mary Kay Chief Innovation Officer, Product and Science dr. Lucy Gildea legt bovendien uit hoe de populaire Mary Kay serums ontstaan – van het idee tot de marktintroductie in zijn definitieve vorm.

WAT ZIJN SERUMS?

Roze koppelteken 

Serums hebben vloeibaardere en zeer lichte formules die snel in de huid worden opgenomen en heel specifieke eigenschappen bieden. Deze geavanceerde verzorgingsproducten vormen een aanvulling op de dagelijkse huidverzorgingsroutine en bieden een extra aan voordelen voor de huid. Wij adviseren serums steeds op de individuele verzorgingsbehoeften en uw huidtype af te stemmen.

WELK SERUM?

Roze koppelteken

Mary Kay TimeWise Replenishing Serum C+E™ en een likje product op een roze dienblad

STEVIGERE, LICHTERE & BESCHERMDE HUID

Dit serum biedt een megaboost aan antioxidanten. De multifunctionele combinatie van antioxidanten helpt de huid haar volledige potentieel te ontplooien.
 • Vitamine E is een van de krachtigste antioxidanten die wetenschappelijk bekend zijn, en bestrijdt vrije radicalen op de huid.
 • Terwijl vitamine E voor de huid werkt wordt de power van het serum door drie verschillende vitamine C-bronnen geactiveerd en opgefrist.
 • Zuivere vitamine C ondersteunt het natuurlijke reparatieproces van de huid en amla-fruitextract ondersteunt de natuurlijke collageenproductie aantoonbaar4. Het vitamine C-derivaat in het product is in vet oplosbaar, zodat het beter door de huid kan worden opgenomen.

TimeWise Replenishing Serum C+E™

Mary Kay TimeWise Repair® Volu-Firm® Advanced Lifting Serum en een likje product op een roze dienblad

STRAKGETROKKEN & VERSTEVIGDE HUID

Het Volu-Firm® complex bevat peptiden, plantenstamcellen en extracten volgens de nieuwste stand van de wetenschap en ondersteunt zo de “driehoek van jeugd” – kaaklijn, wangen en hals.
 • Een biomimetisch peptide ondersteunt twee natuurlijke processen van de huid5 en helpt zo een slap uiterlijk en rimpels te verbeteren. Het ondersteunt bovendien het volume van de huid door haar te helpen het natuurlijke hyaluronzuur te behouden.5
 • Uit gotu kola gewonnen plantenstamcellen ondersteunen de natuurlijke steunstructuur van de huid.5
 • Het innovatieve gebruik van alpinia-galanga-bladextract en schisandra-extract ondersteunen de jeugdig ogende eigenschappen stevigheid, elasticiteit en volume en maakt van dit serum een echte helper tegen de tekenen van de tijd.

TimeWise Repair® Volu-Firm® Advanced Lifting Serum

TimeWise® Microdermabrasion Pore Minimizer en een likje product op een roze dienblad

FRISSE EN GEKALMEERDE HUID

Door de revitaliserende en kalmerende werking ziet de teint er zuiverder en zichtbaar frisser uit – zelfs bij een kritische blik in de spiegel.
 • Het product kalmeert en verzorgt de huid direct na het aanbrengen – perfect na het gebruik van Microdermabrasion Refine ter verzachting van rode plekjes en ter kalmering van de gevoelige huid.
 • Voor een zichtbaar gladder, egaler en frisser uitziend huidbeeld
TimeWise® Microdermabrasion Pore Minimizer
 
Mary Kay Clinical Solutions™ Retinol 0,5 Serum en een likje product op een roze dienblad

GLADDE EN STERKERE HUID

De versterking in de strijd tegen de tekenen van huidveroudering: een dermocosmetisch serum met zuivere, uiterst effectieve retinol. 
 • Retinol 0,5 helpt het verschijningsbeeld van rimpels, verkleuring en de verloren gegane stevigheid van de gezichtshuid te verbeteren.
 • Nog niet zichtbare tekenen van huidveroudering worden voorkomen.
 • Reeds zichtbare tekenen van huidveroudering worden ongedaan gemaakt.
Mary Kay Clinical Solutions™ Retinol 0,5
 

VERZORGINGSTIP: HOE WORDEN SERUMS CORRECT AANGEBRACHT?

Roze koppelteken

Volg deze tips op om ervoor te zorgen dat uw serums hun maximale werking ontplooien:

Volgorde van gebruik: het serum komt na het reinigingsproduct, de toner en verzorgingsbooster aan de beurt.

Gebruik: masseer het serum met omhoog en naar buiten gerichte bewegingen in gezicht en hals tot het volledig is ingetrokken. Laat daarbij de oogzone vrij.

Meerdere serums: breng elk serum afzonderlijk op het gezicht aan, meng de serums niet.

BEWEZEN & ZICHTBARE RESULTATEN

Roze koppelteken

  Bij Mary Kay wordt in onderzoek en ontwikkeling de werking van alle serums op de huidcellen met behulp van in-vitro tests onderzocht, de verbeteringen van de huid worden in het kader van klinische studies gemeten. Door consumentenstudies wordt bovendien bepaald of gebruikers de gewenste effecten zien of waarnemen.

Fase 1: het idee

Roze koppelteken

Op basis van de gewenste effecten ontstaat het idee voor een serum.

Een portret van Mary Kay wetenschapper dr. Lucy Gildea in een witte laboratoriumjas

Voor een nieuw serum besluiten wij eerst hoe het moet werken en welke effecten ermee bereikt moeten worden. Verschillende teams van wetenschappers bij Mary Kay doen doorlopend onderzoek om de volgende innovatie te ontwikkelen.

Wij maken gebruik van talrijke externe en interne hulpbronnen, ook buiten de cosmetica- en beautywereld, en werken met verschillende expertteams samen om het volgende grote idee te ontwikkelen. Bij het zoeken naar ideeën houden wij rekening met de nieuwste onderzoeksresultaten, consumentengedrag, instellingen en voorkeuren van de klanten alsmede toekomstige trends.

Bij Mary Kay werken in het onderzoeks- en ontwikkelingsteam gerenommeerde wetenschappers uit de hele wereld, die in disciplines als huidbiologie, celbiologie, chemie, biochemie etc. hogere studies hebben afgerond dan wel gepromoveerd zijn.


Fase 2: de formule

Roze koppelteken

Er worden veilige ingrediënten uitgezocht, die het te bereiken nut en de gewenste esthetica bieden.

Een voor de helft met roze vloeistof gevuld reageerbuisje

INGREDIËNTEN

De ingrediënten zijn doorslaggevend om een formule te ontwikkelen en te perfectioneren. Wij selecteren elk ingrediënt voor een bepaald doel en een bepaalde functie. Van duizenden ingrediënten die in de afdeling Onderzoek en Ontwikkeling door toxicologen, microbiologen en andere gekwalificeerde vakmensen worden beoordeeld, geven wij alleen de beste voor verdere ontwikkeling vrij.

Wij onderzoeken in het laboratorium met in-vitro tests hoe ons product op de huidcellen werkt en voeren klinische studies bij proefpersonen uit om de verbeteringen bij de huid te meten. Bovendien voeren wij consumentenstudies uit, waarbij wij kunnen zien of de gebruikers de door ons gewenste effecten zien of waarnemen.

Uw veiligheid is onze hoogste prioriteit. Daarom sluiten wij geen compromissen als het om de kwaliteit van onze producten gaat. Wij controleren elk ingrediënt op veiligheid, kwaliteit en werking. Of het nu in de branche erg populair is (zoals vitamine C) dan wel het om een peptide gaat dat speciaal voor een Mary Kay product is geformuleerd: elk ingrediënt beantwoordt aan onze hoogste veiligheidsstandaards.

HOLISTISCH PRODUCTDESIGN

Ons team zorgt er bovendien voor dat het serum een esthetische belevenis biedt die bij het productconcept past. Dat betekent dat ook de verpakking, de textuur en de geur aan onze strenge standaards voldoen en de verwachtingen van de consumenten moeten overtreffen.

Wist u al dat Mary Kay over meer dan 1600 octrooien voor innovaties als ingrediënten, afgiftesystemen of productverpakkingen beschikt?

Fase 3: tests

Roze koppelteken

Het nieuwe Mary Kay serum wordt op effectiviteit en stabiliteit gecontroleerd.

Een mooie, glimlachende vrouw die een Mary Kay Serum aanbrengt

Wij testen de formule van een serum in talrijke runs om ervoor te zorgen dat zij de gewenste klinische prestatie levert en bovendien prettig is in het gebruik. De formules worden bovendien aan de meest uiteenlopende uitdagingen blootgesteld om te bevestigen dat de formule gedurende haar gehele houdbaarheidsperiode stabiel blijft.

Voorts voeren wij kwaliteitscontroles zoals klinische studies met onafhankelijke dermatologen, oogartsen en andere medische experts uit.


Fase 4: launch

Roze koppelteken

Het goedgekeurde Mary Kay serum wordt aan het publiek gepresenteerd

Zodra wij een definitieve formule hebben die aan onze standaards voor veiligheid en werking voldoet, wordt de launch met zinvolle informatie over de producteigenschappen, wenken voor het gebruik en meer voorbereid.


Bent u nog op zoek naar het perfecte serum?

Roze koppelteken

Serums kunnen helpen het uiterlijk van rimpels en verkleuringen te verminderen, uw huid van vocht te voorzien en haar te laten stralen. Of u nu een wat vette, droge of gevoelige huid hebt, naar intensieve vochttoevoer of een anti-agingserum verlangt: voor elk huidtype en iedere behoefte bestaat er een passend serum.

Om meer over de Mary Kay gezichtsserums te weten te komen en het beste product voor uw huidtype te vinden neemt u contact op met uw zelfstandige schoonheidsconsulente met Mary Kay! Als uw persoonlijke huidverzorgingsadviseuse kan zij u helpen precies de juiste producten te kiezen en die heel makkelijk in uw dagelijkse huidverzorgingsroutine te integreren. Uw #mkbeautybff adviseert u geheel vrijblijvend – persoonlijk dan wel virtueel.

Nu consulente vinden & contact met haar opnemen