Concealer correct aanbrengen: 7 makkelijke tips

Misschien was u zich er nog helemaal niet van bewust dat – naast foundation en mascara – vloeibare concealer een absolute must-have in uw cosmeticatasje is. Inderdaad is concealer een absolute allrounder die vaak wordt onderschat: de juiste formule maakt kringen onder de ogen lichter, camoufleert alles van puistjes, huidonzuiverheden en ouderdomsvlekken tot en met rode vlekjes en hyperpigmentering. Met behulp van een goede concealer laat u uw teint er zichtbaar egaler uitzien, terwijl onze huidverzorgingsproducten van binnenuit werken.

Maar de sleutel tot al die magie is het juiste aanbrengen van concealer. Als u te veel aanbrengt, de concealer niet correct vervaagt of de verkeerde kleurnuance gebruikt, worden er wellicht dingen op de voorgrond geplaatst die u eigenlijk wilt camoufleren. Wij willen opheldering geven: hier komt u te weten hoe u concealer correct aanbrengt, of hij voor of na de foundation wordt aangebracht, en nog veel meer. We delen onze beste tips met u.

Concealer aanbrengen: 7 makkelijke tips die u moet kennen

Een smalle horizontale balk in roze, die passages van elkaar scheidt

Hoe en wanneer wordt concealer eigenlijk correct aangebracht? Waar moet u bij het aanbrengen van concealer op letten en hoe kunt u deze beauty-lieveling nog gebruiken? Hier vindt u alle belangrijke gebruiksadviezen.

De Mary Kay Foundation Primer

Tip 1: foundation aanbrengen

Een primer als foundation aanbrengen is een belangrijke eerste stap, die niet alleen de houdbaarheid van uw make-up verlengt, maar er ook aan bijdraagt huidoneffenheden te compenseren en een gladde, egale basis te scheppen.
Een vrouw die met haar handen Mary Kay Color Corrector en Concealer onder haar ogen aanbrengt

Tip 2: concealer NA de foundation aanbrengen

Misschien heeft u hier al adviezen over gehoord die elkaar tegenspreken. Dat willen wij hier corrigeren: concealer wordt NA de foundation aangebracht. En waarom? Een licht laagje foundation verricht het werk uw huidskleur te harmoniseren en voor een egale teint te zorgen. Breng in de volgende stap een Color Corrector (daar gaan wij dadelijk nader op in) en een concealer aan om probleempunten te corrigeren of desgewenst extra dekkracht te bereiken.

Een geopende tube Mary Kay Undereye Corrector is samen met de Mary Kay Cream Color Brush voor een tweekleurige roze achtergrond gefotografeerd

Tip 3: eerst lichter maken, DAN kringen onder de ogen camoufleren

Eerlijk gezegd: kringen onder de ogen kunnen heel vervelend zijn. Vooral voor degenen van ons bij wie kringen onder de ogen erfelijk zijn – hoeveel slaap wij ook krijgen, wij worden wakker met donkere kringen. Of degenen die naar hyperpigmentering neigen – als de kringen zelfs bij heel licht wrijven van de ogen nog opvallender worden. Als u er genoeg van heeft commentaren te horen als “je ziet er vandaag erg moe uit”: Color Corrector en Concealer helpen dit probleem onder de knie te krijgen.

Wat is een „Color Corrector“ en wat betekent „Color Correcting“?
Kleurcorrectie is iets anders dan afdekken. Het combineert de kunst en de wetenschap om kringen onder de ogen te neutraliseren. Een klein rekensommetje over kleurtheorie: om een kleur te compenseren moet u hem met de tegenoverliggende kleur van de kleurencirkel afdekken. Omdat kringen onder de ogen blauwe tinten hebben (door onze blauwe adertjes) moet u een kleur gebruiken die op de kleurencirkel tegenover de kleur blauw staat, namelijk oranje of perzik.

Zo werkt „Color Correcting“ – step by step: breng een dun laagje Color Corrector aan – en wel precies op de plek waar hij nodig is om blauwachtige kringen te compenseren. Begin met drie tot vijf stipjes. Als u daarna nog meer wilt aanbrengen, is dat geen probleem – het is altijd makkelijker geleidelijk aan meer product toe te voegen dan de dekkracht weer te verminderen. Gebruik voor het vervagen de Cream Color Brush of de punt van een vochtig gemaakte Blending Sponge voor een exact aanbrengen en om uw gevoelige huid bij de ogen niet te irriteren. Laat de Color Corrector enkele seconden drogen voordat u tot de volgende stap overgaat.

Nu moeten wij de oogzone aan uw huid aanpassen. Breng een laagje Perfecting Concealer aan in een kleurnuance die één of twee nuances lichter is dan uw huidskleur. De licht strooiende technologie van deze formule helpt de zichtbaarheid van fijne lijntjes te verzachten en kleine onregelmatigheden optisch te corrigeren.

Vervagen gebeurt met de platte kant van een penseel of met uw ringvinger. Waarom moet u de ringvinger gebruiken om te vervagen? Omdat het uw zwakste vinger is, wordt zo het minste druk op de gevoelige huid van de oogzone uitgeoefend. Wrijf niet, want daardoor kan het product weer verdwijnen. Breng desgewenst nog een laagje concealer aan. En dan komt: vervagen, vervagen en nogmaals vervagen!

N.B.: wanneer uw huidskleur midden-donker tot donker is en de Color Corrector wat te licht lijkt, kunt u eerst de Perfecting Concealer in Deep Bronze gebruiken om te neutraliseren en daarna de Perfecting Concealer in Light Bronze eroverheen aanbrengen.
Een vrouw met een mooie huid houdt in haar hand de Mary Kay Instant Puffiness Reducer voor een verbeterde huidtextuur.

Tip 4: koelen en kalmeren bij wallen onder de ogen en gezwollenheid

Als u te maken heeft met wallen en gezwollenheid moet u dit gedeelte beslist verzorgen voordat u make-up aanbrengt – anders riskeert u dat u de gezwollen plek met concealer nog accentueert. Gebruik de Mary Kay® Instant Puffiness Reducer om het verschijnen van wallen tot zes uur lang te verminderen. Extra tip: Kent u het Mary Kay Indulge Soothing Eye Gel®? Zodra u de oogzone zoveel mogelijk heeft gekalmeerd, brengt u een anti-aging oogcrème en vervolgens make-up aan om de donkere plekken lichter te maken.

Een open potje Mary Kay Translucent Loose Powder met overlopend poeder naast een All-Over Powder Brush voor een tweekleurige roze achtergrond

Tip 5: concealer fixeren

Zodra de concealer compleet is vervaagd, brengt u een licht laagje Mary Kay® Translucent Loose Powder met een All-Over Powder Brush aan. Dompel de kwast voorzichtig in het poeder, klop overtollig poeder af en stip het precies op de plekken waar het nodig is.

Voor bijzonder lange houdbaarheid kunt u ook een Blending Sponge gebruiken om een dikker laagje poeder aan te brengen en dan te „baken“ – dat betekent dat het poeder 5 tot 10 minuten moet uitharden. Als u klaar bent met het zogeheten „baking“ strijkt u het overtollige poeder met de poederkwast af.

Een potje Mary Kay Silky Setting Powder, sporen van twee verschillende kleuren poeder alsmede de All-Over Powder Brush voor een roze-witte achtergrond

Tip 6: puistjes, littekens en verkleuringen camoufleren

Gebruik Perfecting Concealer in een kleurnuance die perfect bij uw teint past om onzuiverheden, puistjes, rode vlekjes, vlekken of donkere plekken af te dekken. Breng hem met de applicator aan of klop hem voorzichtig met de ringvinger in de huid om hem te vervagen. Een paar stipjes moeten voldoende zijn. Extratip: wanneer u een groter puistje of een pigmentvlek wilt camoufleren, gebruik dan een penseel met een fijne punt, zodat de randen van de concealer met de huid versmelten. Voor een smetteloze finish – en om te voorkomen dat de concealer uitloopt – brengt u een licht laagje Silky Setting Powder aan in een kleurnuance die bij uw huidskleur past. Begin met een grote poederkwast in het midden van uw gezicht en strijk het poeder naar buiten om het goed te vervagen.  

De Perfecting Concealer van Mary Kay: Het deksel inclusief de applicator is erop geschroefd. Op de achtergrond zie je de verschillende tinten waarin de concealer verkrijgbaar is - geschikt voor elk huidtype.

Tip 7: eindeloze mogelijkheden

Wij hebben het al eens eerder gezegd, maar het is belangrijk het te herhalen: concealer is echt een van de veelzijdigste en waardevolste producten in uw badkamerkastje. Nog een paar verrassende voordelen:

  • Concealer maakt uw lippenlook scherper: wanneer u een felle kleur draagt, kunt u hem bij de randen van uw lippen aanbrengen om uw lippenlook een gedefinieerde rand te geven en eventueel lichtjes uitgelopen kleur af te dekken.
  • Concealer vervangt de foundation: wanneer uw foundation op is, is concealer een uitstekende vervanging. Stip hem gewoon op uw oogleden en vervaag hem voordat u uw oogschaduw aanbrengt.
  • Met concealer kunt u natuurlijk prima highlights plaatsen: wilt u een paar gedeelten van uw gezicht lichter maken zonder te glinsteren? Een lichte tint concealer dient tegelijkertijd als highlighter voor jukbeenderen, voorhoofd, neusrug, binnenste ooghoeken en wenkbrauwbeenderen.


Donkere vlekken, wallen en kringen onder de ogen met make-up verbergen

Een smalle horizontale balk in roze, die passages van elkaar scheidt

Als u ‘s morgens in de spiegel kijkt vraagt u zich af waar die donkere schaduwen onder uw ogen vandaan komen? Gelukkig zijn er een paar trucjes waarmee u er meteen wakkerder uit gaat zien! Hier vindt u stap-voor stap adviezen om kringen onder de ogen & co. te camoufleren en te corrigeren.

Persoonlijk advies over make-up, concealer, poeder & co.
Een smalle horizontale balk in roze, die passages van elkaar scheidt

Wilt u individueel advies en nog meer make-uptips? Neem dan contact op met uw zelfstandige schoonheidsconsulente met Mary Kay. Zij is de perfecte contactpersoon voor alles wat betrekking heeft op uw beautylook en helpt u de beste producten voor uw behoeften uit te kiezen.

Heeft u nog geen zelfstandige schoonheidsconsulente? Vind haar nu! Voer gewoon in de Consultant Locator uw postcode in, dan kunt u contact opnemen met een zelfstandige schoonheidsconsulente.

NU ZELFSTANDIGE SCHOONHEIDSCONSULENTE VINDEN