De perfecte huidverzorging bij een slappe huid

Verslapte huid en verminderende stevigheid in het gezicht en bij de hals behoren bij de meest voorkomende –  en onvermijdbare – zichtbare tekenen van huidveroudering. Hoewel het een voorrecht is oud te mogen worden, hebben wij toch allemaal de wens onze huid optimaal in vorm te houden. Hier komt u meer te weten over de oorzaken van een slappe huid en welke ingrediënten en verzorgingsproducten huidverzorgingswetenschappers adviseren wanneer u uw huid wilt straktrekken en verstevigen.

Close-up van de onderste helft van het gezicht van een vrouw

Wat zijn de oorzaken van een slappe huid en het verlies van stevigheid in het gezicht en bij de hals?

Voordat wij ons met de oorzaken van een slappe huid gaan bezighouden, is het belangrijk te begrijpen wat er verantwoordelijk is voor de stevige, jeugdige teint waar wij allemaal naar streven. Het antwoord luidt: collageen en elastine. Met toenemende leeftijd produceert ons lichaam minder collageen en worden de elasticiteitsvezels die onze huid strak houden, afgebroken.

Onderzoek heeft aangetoond dat de collageenproductie boven de twintig elk jaar met 1 % afneemt. Wanneer bij ons de overgang begint, is onze huid zo’n 30 % van haar collageen kwijtgeraakt, en ook daarna verliest zij elk jaar nog eens 2 %.

De natuurlijke klok van ons lichaam en de milieu-invloeden waar wij elke dag aan zijn blootgesteld, leiden er dus toe dat onze huid collageen en elastine kwijtraakt, wat een in totaal slapper, hangend uiterlijk van de huid tot gevolg heeft.

De felle zon in de licht bewolkte lucht

Zijn er, afgezien van het onvermijdelijke verouderingsproces, oorzaken voor voortijdig slapper wordende huid en het verlies van stevigheid bij gezicht en hals?

Milieuschade en de keuze van de levensstijl spelen een grote rol voor de gezondheid en het uiterlijk van onze huid. Dat zijn enkele van de factoren die aan de afbraak van collageen en elastine kunnen bijdragen, wat tot voortijdige tekenen van huidveroudering kan leiden:

  • Uva-stralen (de stralen die onze huid doen verouderen)
  • Uvb-stralen (de stralen die voor het verbranden van de huid verantwoordelijk zijn)
  • Roken
  • Ongezonde voeding
  • Slaapgebrek
De textuur van verschillende crèmige gezichtsverzorgingsproducten

Wat kan ik doen om te voorkomen dat mijn huid voortijdig slap wordt en haar stevigheid verliest?

Als het erom gaat het ouderdomsproces te vertragen, is het zaak een en ander te voorkomen. Ten eerste is het belangrijk dat uw dagelijkse huidverzorgingsroutine uit een milde gezichtsreiniging, een hydraterende crème en een beschermingsfactor van 30 of meer bestaat. 

Voeg andere producten toe die speciaal op vernieuwing van het huidoppervlak zijn gericht. Een peeling twee- tot driemaal per week met alfahydroxyzuren (AHA’s) zoals glycol- en melkzuur verwijdert afgestorven huidschilfertjes en ondersteunt gezonde, nieuwe huidcellen  zich hun weg naar het oppervlak te banen.

Professionele tip: geheel onafhankelijk van het jaargetijde en het weer mag u nooit zonder zonbescherming de deur uit! Het is het belangrijkste product dat u kunt gebruiken om zichtbare tekenen van huidveroudering te voorkomen.


Door wetenschappers aanbevolen oplossingen om de huid strak te trekken

Wanneer u slappe en hangende huid in het gezicht en bij de hals wilt straktrekken en verstevigen, adviseren wij u enkele belangrijke ingrediënten en producten die u in uw dagelijkse huidverzorgingsroutine zou moeten integreren :

1) 
De gouden standaard als het erom gaat waardig ouder te worden, zijn retinoïden (vitamine A). Producten die retinezuur of retinol bevatten, stimuleren de collageenproductie en versnellen de celomzet. Die processen leiden tot een stevigere, gladdere huid en een egalere teint.

2) Vitamine C is nog een andere must voor uw huidverzorgingsroutine in de ochtend. Hij versterkt het collageen in de huid, beschermt tegen milieuschade en maakt ongewenste pigmenten lichter.

3) Om de huid op te vullen en met vocht te verzorgen, let u op ingrediënten als peptiden en hyaluronzuur, die de huid met vocht verzorgen en haar helpen er stevig  en glad uit te zien.

Hier komt u meer te weten over die belangrijke ingrediënten voor het verzorgen van een slappe huid – inclusief productadviezen:

RETINOL 

(ook bekend als vitamine A)

Retinol – oftewel vitamine A – is een hoogpresterende retinoïde die in anti-agingproducten voorkomt. Hij heeft antioxidatieve eigenschappen en stimuleert de huidcellen zich te vernieuwen. Hij ondersteunt de natuurlijke collageen- en elastinevorming, helpt bij het verminderen van fijne lijnen en rimpeltjes en draagt bij aan het straktrekken en verstevigen van de huid. 

Productadvies:
Mary Kay Clinical Solutions™ Retinol 0,5 Serum
TimeWise Repair® Volu-Firm® Night Treatment met retinol

 

VITAMINE C 

(ook bekend als ascorbinezuur)

Vitamine C is een anti-aging ingrediënt dat rijk is aan antioxidanten. Vitamine C heeft een de huid lichter makende werking en kan aan een stralend uiterlijk, een egale huidskleur en het ondersteunen van natuurlijke collageen en elastine bijdragen en bovendien het verschijnen van fijne lijnen en rimpeltjes verminderen.

Productadvies:
TimeWise® Replenishing Serum C+E™ 
Mary Kay Clinical Solutions™ C + Resveratrol Line Reducer


 

PEPTIDEN

Peptiden zijn ingrediënten die bekend staan om hun anti-aging werking. Verschillende soorten peptiden kunnen helpen het uiterlijk van de slappe huid en rimpels te verbeteren, aan een jonger uiterlijk van de huid bij te dragen en het natuurlijke collageen en elastine van de huid te ondersteunen.

Productadvies:
TimeWise® „Wonder-Set“
TimeWise Repair® huidverzorgingsproductenHYALURONZUUR 

(ook bekend als natriumhyaluronaat)

Hyaluronzuur staat bekend om zijn hydraterende werking. Hyaluronzuur is een waterbindend ingrediënt dat vocht opslaat en de droge huid opvult.

Productadvies:
TimeWise Repair® Volu-Fill® Deep Wrinkle Filler
Mary Kay Clinical Solutions™ HA + Ceramide Hydrator

ALFA-HYDROXYZUREN 

(ook bekend als AHA’s)

Alfahydroxyzuren behoren tot de familie van de peelingzuren. Het chemische peelingeffect van alfahydroxyzuren helpt onze huid zich van afgestorven huidcellen te ontdoen.

Productadviezen:
TimeWise Repair® Revealing Radiance® Facial Peel
Mary Kay Clinical Solutions™ PHA + AHA Resurfacer


 

ZONBESCHERMINGSMIDDELEN

Zonbeschermingsmiddelen zijn een belangrijk bestanddeel van beautyproducten om voortijdig verouderen van de huid te bestrijden en zonschade te voorkomen. Zonbeschermingsmiddelen met een breed spectrum beschermen de huid tegen schadelijke uva- en uvb-stralen.

Productadvies:
TimeWise® Daytime Defender SPF 30
TimeWise Repair® Volu-Firm® dagcrème met SPF 30

Bind de strijd aan met een slappe huid – met steun van uw individuele huidverzorgingsroutine.

Uw zelfstandige schoonheidsconsultant met Mary Kay is uw persoonlijke huidverzorgingsconsultant en kan u producten voor uw dagelijkse huidverzorgingsroutine adviseren die perfect bij u en uw huid passen.  

CONSULTANT VINDEN