Peeling – het is zo makkelijk!

Het maakt helemaal niet uit of u nog op zoek bent naar de perfecte huidverzorging of al uw persoonlijke huidverzorgingsroutine heeft gevonden en in uw dagelijkse leven heeft geïntegreerd: U heeft vast al een paar mythen gehoord over peelings voor gezicht en lichaam. Wij willen dat u zich veilig in de omgang met peelingproducten voelt en uw huid op de juiste wijze kunt peelen! Daarom heeft Dr. Tiffany Carle, Associate Principal Scientist, Skin & Clinical Research, de meest voorkomende vragen over het thema peeling beantwoord. 

 

TIPS VAN EXPERTS OVER HET ONDERWERP PEELING

Een jonge vrouw heeft haar ogen gesloten en brengt met beide handen een scrub aan op haar gezicht

Wat is een peeling, en waarom is het belangrijk?

Bij de huidverzorging zorgt een peeling ervoor dat afgestorven huidcellen worden verwijderd. Daarbij kan het om een fysieke peeling (bijv. een peelingspons of een peelingborstel) handelen of om een chemische peeling waarbij een zuurhoudende chemische stof zoals glycolzuur (een alfahydroxyzuur) wordt gebruikt om afgestorven huidcellen te verwijderen.

Dat is – onafhankelijk van het huidtype – een belangrijke stap, want hoewel de huid zich ongeveer om de 30 dagen vernieuwt, worden de bovenste afgestorven huidcellen soms niet volledig op natuurlijke wijze verwijderd. De regelmatige toepassing van een peelingproduct helpt, de overtollige afgestorven cellen aan het oppervlak te verwijderen, zodat de onderliggende nieuwe huidcellen tevoorschijn komen. Een peeling voor de huid – of ook voor de lippen – draagt bij tot het gladmaken van de huidstructuur en kan ook helpen bij het voorkomen van het ontstaan van een droge, schilferige huid. Ook als u op zoek bent naar anti-aging-effecten, dient u regelmatig te peelen, want zodoende kunt u ertoe bijdragen, de straalkracht en de gelijkmatigheid van de huid te verbeteren en het optreden van lijntjes en rimpels te reduceren, zodat de huid er jonger uitziet.

Wat als ik producten met retinol gebruik? Verandert daardoor de wijze waarop ik mijn peeling dien uit te voeren?

Ja! Als u een retinol-product gebruikt, raden wij u aan geen peelingproducten te gebruiken, zolang uw huid zich nog in de retiniseringsfase bevindt, aangezien dat eventueel tot onaangenaamheden kan leiden. Nadat de huid gewend is aan de retinisering, kunt u op de avonden waarop u geen retinol gebruikt, peelingproducten gebruiken. Als u huidklachten krijgt, dient u het gebruik van peelingproducten zo ver te reduceren, als het uw huid verdraagt.

Is het mogelijk dat ik mijn huid te sterk peel?

Zeker weten! Wij adviseren om slechts twee à drie keer per week een peeling te gebruiken en de peelings altijd heel voorzichtig in te masseren. Als u niet voorzichtig genoeg bent en te sterk “scrubt”, loopt u het risico dat er te veel huid wordt weggenomen en er rode vlekken en irritaties ontstaan. Als u chemische peelings gebruikt, dient u deze altijd alleen te gebruiken zoals in de gebruiksaanwijzing beschreven, aangezien een overmatig gebruik de huid ook kan irriteren.
U dient zeker minder te peelen of ermee op te houden, als uw huid geïrriteerd aanvoelt. Dat geldt ook als u geen retinol gebruikt. Onafhankelijk van, hoe uw dagelijkse huidverzorgingsroutine eruitziet, dient u uw peeling niet zo vaak of niet intensiever dan nodig uit te voeren.

 

Moet ik ook mijn lichaam peelen of alleen mijn gezicht en mijn lippen?

Elke gezonde huid kan van een peeling profiteren. Een peeling aan ellebogen, knieën en voeten kan bijzonder goed helpen om een droge, schilferige huid te voorkomen. Maar gesprongen of geïrriteerde huid op het lichaam dient niet gepeeld te worden. En hoewel een peeling vóór het aanbrengen van de zelfbruiner aan een gelijkmatig resultaat bijdraagt, aangezien het huidoppervlak daardoor gelijkmatiger is, adviseer ik geen lichaamspeeling vóór of na het scheren te gebruiken, aangezien beide de huid eventueel kunnen irriteren. En in tegenstelling tot de wijdverbreide mening helpt een lichaamspeeling niet bij ingegroeide haren. Het is beter, zich ‘s ochtends te scheren en dan ‘s avonds een lichaamspeeling te gebruiken. 

  • Peeling voor het hele lichaam: De Satin Body® Revitalizing Shea Scrub is een geweldige peeling voor het hele lichaam om afgestorven huid kwijt te raken, aangezien het intensief verzorgende sheaboter bevat. U kunt het zelfs als voetpeeling gebruiken!
  • Peelende handverzorging: Met de Satin Hands® Set White Tea & Citrus krijgt u zachte, gladde handen voor een ontspannende spa-beleving thuis. Bijzonder aangenaam is de kalmerende geur van witte thee en citrusvruchten.
Een vrouw met een stralende glimlach brengt met beide handen een scrub aan op haar gezicht

Hoe zit het met acne? Kan ik toch een peeling doen, als ik acne heb?

Ja! Mensen met een tot acne neigende huid kunnen een peeling uitvoeren. Het kan zelfs gunstig zijn, omdat het helpt, de poriën te reinigen. Het is echter belangrijk, de peeling bij actieve laesies of puistjes te vermijden en vóór het gebruik van een peelingproduct een gecertificeerde dermatoloog te raadplegen.

WIST U AL?

Salicylzuur, een veel voorkomend bestanddeel van huidverzorgingsproducten voor tot acne neigende huid is een werkzame peelingstof, die voor de bestrijding van acne bekend is. Salicylzuur draagt ertoe bij, afgestorven huidcellen te verwijderen en de poriën niet te verstoppen om de ophoping van p. acnes-bacteriën op tot acne neigende huid te verminderen.

Kan ik een peeling gebruiken, ook als ik een masker moet dragen?

Als het dragen van een masker uw huid irriteert, adviseer ik u, direct vóór het dragen van een masker geen peeling of andere producten te gebruiken, die de huid nog meer zouden kunnen irriteren. Over het algemeen is het het beste, de peeling ‘s avonds uit te voeren, zodat de huid tijdens de regeneratiefase niet opnieuw aan nieuwe irriterende stoffen wordt blootgesteld.
 

Peeling voor beginners & professionals

Als u op zoek bent naar individuele tips en productaanbevelingen voor het peelen van uw huid, neemt u contact op met een zelfstandige schoonheidsconsulente met Mary Kay. Als uw persoonlijke huidverzorgingsconsulente helpt ze u, de perfecte producten voor uw huidverzorgingsroutine te kiezen en een peeling te vinden, die op uw actuele behoeften is afgestemd. 

Consulente vinden & contact opnemen