Huidverzorging vanaf 60: zo verzorgt u de rijpe huid

Of u zich als 60er nu relaxt, zelfbewust of sexy voelt: Dr. Michelle Hines, directrice voor productsamenstelling en globaal upstream research bij Mary Kay, kent alle wetenschappelijk onderbouwde schoonheidstips en huidverzorgingsfeiten die u nodig heeft om er vanaf uw 60e prachtig uit te zien. In dit interview deelt ze die tips met u! Als u de mijlpaal van 60 jaar nog niet heeft bereikt, lees dan onze artikelen over hoe belangrijk een huidverzorgingsroutine is en ontdek hoe u uw huid op elke leeftijd optimaal verzorgt, of het nu vanaf 20 of vanaf 30, vanaf 40 en vanaf 50 jaar is.

Hoe verandert mijn huid vanaf 60 jaar?

Zo kan uw huid als zestiger veranderen:

  • De huid is dunner en brozer.
  • De celvernieuwing gaat trager, waardoor de natuurlijke uitstraling van de huid afneemt en wat tot een ophoping van droge, afgestorven huidcellen op het huidoppervlak leidt.
  • De bovenste huidlaag, de opperhuid, wordt dunner en meer doorlatend, net zoals crèpepapier, waardoor rimpels en dunne lijntjes veel duidelijker te zien zijn.
  • De huid produceert na de menopauze minder vet, waardoor het voor de huid moeilijker wordt gehydrateerd te blijven, wat tot een droge huid leidt.
  • De natuurlijke collageen- en elastineproductie neemt af, wat tot een verlies van de spankracht en elasticiteit van de huid leidt. Daardoor worden ook bestaande huidrimpels dieper en ontstaan er nieuwe lijnen.
  • In huidgebieden die aan de zon worden blootgesteld kunnen grote, gepigmenteerde vlekken ontstaan. Dit worden ook wel ouderdomsvlekken genoemd.
  • Bovendien begint de huid bij de kaaklijn en het onderste gedeelte van het gezicht door het verlies van collageen en de verandering van het huidvolume te verslappen.

Hoe ziet een goede huidverzorging vanaf mijn 60e jaar eruit?

Om de gevolgen van huidveroudering tegen te gaan, is een consequente verzorging met milde reiniging, hydratatie en bescherming tegen de zon belangrijker dan ooit.

CLEANSER

Het huidoppervlak bestaat uit vetzuren, die nodig zijn voor de ondersteuning van de vochtbarrière. Sommige gezichtsreinigingsproducten kunnen deze natuurlijke huidvetzuren verwijderen, wat tot meer verlies van vocht uit de huid kan leiden. Wees ook mild bij de reiniging van uw huid. Let erop dat u een cleanser gebruikt die een vochtig gevoel op de huid achterlaat.

HYDRATEREND PRODUCT

Hydrateer uw huid elke dag, vooral direct na de reiniging, om de vochtbarrière van de huid weer te herstellen. Kies hydraterende crèmes met ingrediënten die helpen droogheid van de huid te verminderen. Gebruik dagcrème met een zonnebeschermingsfactor, om dunne huid te beschermen tegen ultraviolet straling en kies een nachtcrème met ingrediënten zoals retinol en alfa-hydroxyzuren (AHA’s) om huideiwitten zoals collageen en elastine te ondersteunen. 

ZONNEBESCHERMING

U moet uw huid ook in deze levensfase nog beschermen. De huid wordt bij het ouder worden gevoeliger, daarom is bescherming van de huid tegen schade door de zon vanaf het 60e levensjaar belangrijker dan ooit.
 

NOG MEER TIPS:

Een milde peeling is belangrijk om te helpen bij de verwijdering van afgestorven huidcellen, die de huid dof maken en de vochtigheid van de huid kunnen beperken. Kies serums met peptiden ter ondersteuning van de productie van specifieke huidproteïnen, in het bijzonder van collageen en elastine. Reken op vitamine C en niacinamide (B3), om huidverkleuringen te verminderen.

PRODUCTAANBEVELINGEN VANAF 60

Dagelijkse verzorging: gebruik elke dag TimeWise Repair® producten voor uw huidverzorgingsroutine. Met een schuimende cleanser, die ultrarijk en zacht aanvoelt, een serum met peptiden, dat helpt de driehoek van de jeugd terug te krijgen, een hydraterende crème voor overdag met breedband SPF, een hydraterende crème voor ‘s nachts met retinol en een oogcrème tegen zichtbare diepe lijnen, rimpels en een slappe huid, is dit een ongelooflijke kuur voor elke huid die gevorderde tekenen van huidveroudering vertoont.

Peeling: ga in de diepte met de TimeWise Repair® Revealing Radiance® Facial Peel op basis van glycolzuur, een geavanceerde peeling-formule, die de huid er lichter uit laat zien, de textuur verbetert en de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels vermindert.

Serums die de huidteint verbeteren: neem het TimeWise Replenishing Serum C+E™ in uw routine op, om de huid steviger te maken, lichter te maken en te beschermen met vitamine C en E.

 

HUIDVERZORGINGSTIP: GEEF UW OGEN WAT LIEFDE


 
De dunne huid rond de ogen heeft hydraterende crèmes nodig met speciale peptiden die de collageen- en elastineproductie ondersteunen, om rimpels in het gebied rond de ogen te verminderen, en met kalmerende plantaardige stoffen, die de vochtbarrière ondersteunen. Als u geen product met een gevormde applicatorpunt van metaal gebruikt, zorg er dan voor dat u uw ringvinger gebruikt om het product zachtjes op te brengen en het trekken en uitrekken in het gevoelige gebied rond de ogen zoveel mogelijk te beperken.

 
Mary Kay producten met bescherming tegen de zon uit de make-up en gezichtsverzorging categorieën: MK Men Advanced Facial Hydrator Sunscreen SPF 30, TimeWise Repair Volu-Firm Day Cream SPF 30, CC Cream SPF 15 en Foundation Primer SPF 15

Wat zijn de beste tips van experts voor een mooie huid bij 60ers?

Neem zonnebescherming in uw dagelijkse routine op. Ook al is het niet uw doel om een jonger uitziende huid te hebben of anti-aging producten te gebruiken, toch moeten oudere volwassenen zonnebeschermingsmiddelen blijven gebruiken. Zonnebescherming helpt het risico op huidkanker te verlagen. Daarom is het belangrijk elke dag een breedspectrum zonnebescherming te gebruiken. 

Vergeet uw hals en decolleté niet! Elke huid is vatbaar voor veroudering, vooral de gebieden die aan ultraviolet straling worden blootgesteld. Wanneer u huidverzorgingsproducten op uw gezicht aanbrengt, moet u die ook op uw hals gebruiken, om de zichtbaarheid van huidrimpels, verslapping en stevigheid te verbeteren. Zorg ervoor dat u controleert welke huidverzorgingsproducten voor uw hals en decolleté geschikt zijn.

 
Een vrouw van boven de 60 met een rijpe, verzorgde huid en een kort kapsel lacht frontaal in de camera en raakt met haar hand haar huid aan

Wat kunt u het beste tegen ouderdomsvlekken doen?

Normaal gesproken wijzen ouderdomsvlekken erop dat de huid sterk beschadigd werd door de zon. Als u naar een snelle oplossing zoekt, is het mogelijk om ze met Concealer of Foundation te camoufleren. 

Marinebonen, niacinamide en vitamine C helpen om een ongelijkmatige huidteint en verkleuringen te verminderen en dragen zo bij aan een stralende en egale huidteint. Huidverzorgingsproducten die retinol bevatten, kunnen helpen donkere vlekken te minimaliseren, doordat ze snelheid van celvernieuwing verhogen. Voorzichtigheid is echter geboden, omdat het gebruik van hooggeconcentreerde retinol tot intolerantie van de huid kan leiden. Daarom moet u zich altijd aan de aanbevolen gebruiksinstructies houden.

WE BEVELEN DEZE PRODUCTEN AAN:

Make-up voor snelle correcties: de TimeWise® Luminous 3D Foundation is een hele goede optie, omdat die op een formule is gebaseerd die 12 uur lang hydrateert en de huidteint egaliseert. Combineer de foundation met Mary Kay® Perfecting Concealer, om onzuiverheden, ouderdomsvlekken en kleinere huidonzuiverheden te camoufleren.

Serums die de huid helderder maken: producten zoals het TimeWise Replenishing Serum C+E™ helpen zichtbare huidverkleuringen te minimaliseren.

Huidverzorging met retinol-power: TimeWise Repair® Volu-Firm® Night Treatment met retinol bevat ingekapselde retinol, en de Mary Kay Clinical Solutions™ Retinol 0,5 Set is eveneens een uitstekende productkeuze!

Ik heb als 60er nog steeds acne! Waarom is dat zo en hoe kan ik het tegengaan?

Hoewel de oorzaak van acne in de tienerleeftijd hoofdzakelijk hormonaal is, zijn bij volwassenen zowel stress als ook hormonen het meest verantwoordelijk voor acne. Na de menopauze kan een verstoorde hormoonbalans een directe invloed op acne-uitbraken hebben. Bovendien leidt stress tot de productie van androgene hormonen en cortisol, die allebei de talgklieren stimuleren om overtollig talg te produceren en zo bijdragen tot acne-uitbraken. Misschien heeft u geprobeerd om behandelingsproducten tegen acne te gebruiken die voor de vette huid van tieners zijn ontwikkeld, maar de rijpe huid is droger en minder goed in staat deze intensievere behandelingen te verdragen. Overweeg producten met salicylzuur, die kunnen helpen uw poriën te reinigen zonder de huid al te erg uit te drogen. Als uw acne hier niet op reageert, moet u een afspraak bij een dermatoloog maken om het probleem te behandelen.

Hoe kan ik mijn rimpels wat camoufleren, vooral die rond mijn lippen?

Hoewel het verouderingsproces niet te vermijden is en vaak tot rimpels leidt, kunt u de effecten op de huid wel minimaliseren. Als we ouder worden, zijn lijnen en rimpels op het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen en rond de mond meer uitgesproken. Verticale lijntjes rond de lippen zijn bijvoorbeeld het gevolg van glimlachen en lachen, wat de huid kan uitrekken en waardoor na verloop van tijd opvallende rimpels ontstaan. Daarnaast kunnen levensstijlfactoren zoals roken en zonnestraling de kans op het ontstaan van rimpels rond de mond door herhaalde spierbewegingen vergroten. Om zichtbare rimpels rond uw lippen te verminderen, breidt u gewoon uw dagelijkse huidverzorging uit.
 

DAARVOOR ADVISEREN WE


Lipverzorging: een droge huid kan de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels verergeren, waardoor liprimpels dieper en opvallender lijken. Gebruik daarom de White Tea & Citrus Satin Lips® Set. Gebruik de Shea Sugar Scrub om de lippen zacht te peelen en glad te maken, en breng daarna de Shea Butter Balm op, om de lippen te voeden en te hydrateren.

Lip primer:
gebruik de TimeWise® Age-Fighting Lip Primer, om het ontstaan van rimpeltjes op en rond de lippen te verminderen.

 
Een vrouw van boven de 60 met een rijpe, verzorgde huid en een kort kapsel lacht zijdelings naar de camera

Ik heb gemerkt dat mijn huid bij het ouder worden droger wordt. Hoe hydrateer ik mijn huid het beste?

Als de huid ouder wordt, wordt ze dunner en wordt ze gevoeliger voor vochtverlies en andere uitwendige invloeden. Let er bij het in bad gaan, douchen en reinigen op dat u warm en geen heet water gebruikt. Heet water kan natuurlijke vetten aan de huid onttrekken, wat tot een droge huid kan leiden. Breng minstens twee keer per dag een hydraterende crème voor de droge huid op om de huid een hydratatieboost te geven, en gebruik verdeeld over de dag een beetje gezichtsolie, om de huid een gezonde glans te geven. Deze producten kunnen u helpen:

NOG MEER HUIDVERZORGINGSTIPS VOOR 60-PLUSSERS


 
Wanneer u de beste verzorging voor uw huid wilt samenstellen of gewoon alleen uw favoriete hydraterende crème wilt nabestellen, neem dan contact op met een zelfstandige schoonheidsconsulente met Mary Kay! Zij kan u helpen uw huidverzorgingsroutine aan uw huidige levensfase aan te passen en geeft u graag advies, virtueel of persoonlijk!

Consulente vinden en contact opnemen


Hier zijn enkele van de beste huidverzorgingsproducten die we vrouwen vanaf 60 jaar adviseren: