Minerale zonbescherming – dat moet u weten!

Dagelijkse zonbescherming is een van de effectiefste methodes om onze huid gezond en stralend te houden. Met toenemend bewustzijn voor de schadelijke effecten van uv-stralen worden minerale zonbeschermingsmiddelen dankzij hun zuiver fysische en niet irriterende formules steeds populairder. Ook van Mary Kay is er een voor 100 % minerale zonbescherming voor het gezicht! Dr. Chris Haught, manager voor productformuleringen bij Mary Kay, legt u aan de hand van dit product de voordelen van minerale zonbescherming uit, hoe hij in de huidverzorgingsroutine kan worden geïntegreerd en aan het behoud van een gezonde huid kan bijdragen.

Op de foto is de schouder van een vrouw te zien die een bloes met een borstzakje draagt waaruit een product steekt (de nieuwe Minerale Zonverzorging SPF 30 van Mary Kay)

BASISKENNIS OVER MINERALE ZONBESCHERMING

Minerale zonbescherming, ook bekend als fysische zonbescherming, biedt zonbescherming met chemievrije ingrediënten zoals zinkoxide of titaniumoxide om de huid tegen de zon te beschermen. In onze Mary Kay® Minerale Zonverzorging SPF 30 houdt zinkoxide uva- en uvb-stralen tegen. Wanneer de fysische zonbescherming op de huid wordt aangebracht vormen de minerale partikels een beschermend laagje dat de uv-stralen terugkaatst en ze belet de huid binnen te dringen en schade te veroorzaken. Onze minerale zonverzorging is niet comedogeen en vrij van geurstoffen, zodat irritaties of allergische reacties minder waarschijnlijk zijn. Good News: de zonverzorging is voor dagelijks gebruik bij alle huidtypes geschikt, ook bij een huid met een neiging tot acne.

 
Op de foto zijn drie vrouwen te zien met een lichte, medium en donkere huidskleur. Zij worden ter vergelijking naast elkaar weergegeven, telkens met en zonder de SPF op het gezicht aangebracht. De Mary Kay Minerale Zonverzorging SPF 30 heeft ten doel de natuurlijke schoonheid van elke huidskleur te accentueren en aan te vullen – hier in een vergelijking voor/na weergegeven.

Wat is zinkoxide?

Zinkoxide is in zijn natuurlijke toestand een wit poeder. Het wordt vaak in minerale zonbeschermingsmiddelen als actief ingrediënt gebruikt dat zowel tegen uva- als tegen uvb-stralen beschermt. Door het vermogen beide soorten straling af te schermen is het een uiterst effectieve bescherming met grote bandbreedte. Bovendien staat zinkoxide erom bekend bescherming tegen blauw licht te bieden – een verdere oorzaak van voortijdige huidveroudering.

SPF 30 of SPF 50? Wat is het verschil?

Het verschil tussen SPF 30 en SPF 50 is de zonbeschermingsgraad. Wij adviseren SPF 30 voor dagelijks gebruik om de huid tegen wat kortere of minder intensieve zonbestraling – bijv. bij een wandeling met de hond – of tegen blauw licht door digitale apparaten te beschermen. De Skin Cancer Foundation adviseert voor langere activiteiten in de openlucht een zonbescherming met grote bandbreedte en met een SPF van 30 of hoger. Voor zulke dagen zouden wij SPF 50 adviseren. 

Om het beschermingsniveau beter te kunnen begrijpen, even het volgende: 

• SPF 15 houdt ca. 93 % van de uv-stalen tegen
• SPF 30 houdt ca. 97 % van de uv-stalen tegen
• SPF 50 houdt ca. 98 % van de uv-stalen tegen

Vergeet bij het zonnebaden nooit: geen enkel zonbeschermingsmiddel beschermt voor 100 % tegen uv-stralen.

 

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN MINERALE EN CHEMISCHE ZONBESCHERMING?

 

Het voornaamste verschil tussen minerale en chemische zonbeschermingsmiddelen zit in hun actieve ingrediënten en in de manier waarop zij de huid beschermen. 

Minerale zonbeschermingsmiddelen gebruiken natuurlijke mineralen zoals zinkoxide of titaniumoxide om een fysische barrière te creëren die uv-stralen terugkaatst en ze belet de huid binnen te dringen en schade te veroorzaken.

Chemische zonbeschermingsmiddelen bevatten synthetische chemicaliën die uv-stralen absorberen en in warmte omzetten, die dan door de huid wordt afgegeven.

Een vrouw met een donkere huidskleur en een vrouw met een medium huidskleur staan voor een lichtblauwe achtergrond. De vrouwen glimlachen allebei en hebben een positieve uitstraling.

Moet ik minerale of chemische zonbescherming gebruiken?

Zowel minerale als chemische zonbeschermingsmiddelen bieden bescherming met grote bandbreedte tegen uva- en uvb-stralen. De keuze is een kwestie van persoonlijke voorkeur en van de individuele huidbehoeften. Minerale zonbescherming wordt het meest gebruikt bij een huid die tot acne neigt of gevoelig is. Chemische zonbeschermingsmiddelen zijn ideaal voor zeer actieve mensen die op zoek zijn naar een formule die houdbaarder is als zij zweten of in het water zijn. Het aanbod van Mary Kay omvat verschillende zonbeschermingsproducten en onze zelfstandige schoonheidsconsultants ondersteunen bij de keuze om het juiste product voor uw individuele behoeften te vinden.


 

MINERALE ZONBESCHERMING ALS AANVULLING OP DE HUIVERZORGINGSROUTINE

Minerale zonbescherming wordt als laatste stap van de huidverzorgingsroutine op het gezicht aangebracht – direct na de hydraterende verzorging, maar voor de make-up. Zo kan de zonverzorging een beschermend laagje op de huid vormen en de hydraterende verzorging fixeren.

Verschillende huidverzorgingsproducten, fraai gearrangeerd voor een lichtgrijze achtergrond. Op de foto staat de tekst: "Tip: hydraterende verzorging niet vergeten"

Tip: Zo ontstaat er geen wit waas

Minerale zonbeschermingsmiddelen zijn doorontwikkeld en bieden een natuurlijke finish die bij verschillende huidskleuren en huidtypes past. Het is mogelijk dat er direct na het aanbrengen door de zinkoxide een licht wit waas te zien is. Maar maak u geen zorgen, dat kan door het juiste gebruik worden voorkomen: hoe beter de huid voor het aanbrengen van de minerale zonverzorging met vocht is verzorgd, des te beter is de gebruiksbelevenis. Zodra de minerale zonverzorging helemaal droog is, is er een glansloze finish te zien.

Welke hydraterende verzorging functioneert het beste met de minerale zonverzorging?

Dat hangt ervan af welke vochtverzorging het beste bij het huidtype past. Bij een gemengde of vette huid is bijvoorbeeld een niet vettende formule zoals die van de Mary Kay® Oil-Free Hydrating Gel of TimeWise® Antioxidant Moisturizer voor de gemengde en de vette huid het beste geschikt. Bij een normale tot droge huid is de Mary Kay® Intense Moisturizing Cream of de TimeWise® Antioxidant Moisturizer voor de normale tot droge huid de beste keuze. 

 
Foto van een vrouw met een donkere huidskleur die het product (de Mary Kay Minerale Zonverzorging SPF 30) behoedzaam op haar wang aanbrengt en het onzichtbare gebruik voor een perfecte make-up laat zien.

Hoeveel zonbescherming moet ik aanbrengen?

Om voor een effectieve bescherming te zorgen moet de minerale zonbescherming minstens 15 minuten voor de directe zonbestraling royaal worden aangebracht. In de openlucht verdient het aanbeveling de zonverzorging eens in de twee uur aan te brengen – dus niet vergeten geregeld opnieuw te gebruiken!

Hoe lang moet ik wachten tot ik mijn make-up aanbreng?

De zonverzorging moet voor de make-up minstens twee minuten drogen om een onzichtbare finish te garanderen. De Mary Kay® Minerale Zonverzorging SPF 30 is met zijn snel intrekkende, zeer lichte en ongekleurde formule goed geschikt als basis onder de make-up.

Wist u dat al? 

Blauw licht kan negatieve effecten op de huid hebben, zoals bijv. voortijdige huidveroudering en hyperpigmentering. Daarom is het belangrijk elke dag zonbescherming in de verzorgingsroutine  te integreren. Zo is de huid ook bij het werken aan de computer en bij het lezen op de telefoon beschermd.


 

DAGELIJKSE ZONBESCHERMING = GEZONDE HUID 

Het is van het grootste belang de huid elke dag met zonverzorging tegen de schadelijke effecten van uv-stralen van de zon te beschermen, die er het hele jaar door zijn, ook op bewolkte dagen en in de wintermaanden. Consequent en dagelijks gebruik van een zonbeschermingsmiddel is van het grootste belang om de huid tegen zonschade en voortijdige veroudering te beschermen.
 

Foto van een model dat een transparant tasje met een tube van de Mary Kay® Minerale Zonverzorging SPF 30 en een zonnebril voor een blauwe achtergrond in haar hand houdt

SPF is uw BFF!

Test de nieuwe Mary Kay® Minerale Zonverzorging SPF 30 en alle andere zonbeschermings- en huidverzorgingsproducten na persoonlijk advies van uw zelfstandige schoonheidsconsultant. Als uw persoonlijke beauty-adviseur is zij slechts een telefoontje of een berichtje weg en biedt persoonlijke service alsmede de mogelijkheid producten te testen voordat u ze koopt, zodat u tijd en geld bespaart.