Retinol: ingrediënt nummer 1 in de dermatologie

Wilt u meer te weten komen over wat retinol voor uw huid kan doen? Of heeft u misschien iets over mogelijke neveneffecten gehoord en wilt u gedetailleerde informatie voordat u retinol in uw huidverzorgingsroutine opneemt? Dan bent u hier op de juiste plek! De volgende informatie zal u laten zien dat dit ingrediënt geschikt is voor u, ook als u nog geen zichtbare rimpels heeft (en helemaal als u er wel al heeft!).

Hier vindt u Mary Kay Clinical Solutions™ met Retinol

We leggen eerst uit wat retinol precies is. Retinol, tretinoïne en andere retinoïden behoren tot de familie van vitamine A. Ons lichaam maakt vitamine A op natuurlijke wijze aan, en het is onmisbaar voor een gezonde ontwikkeling van cellen. Er is inderdaad aangetoond dat aanvullend uitwendig gebruik van deze vitamine helpt de structurele integriteit van de huid te behouden, doordat het de natuurlijke productie van collageen en elastine ondersteunt en de celvernieuwing van de huid verbetert.

Retinol – het anti-aging wondermiddel? Veel dermatologen beschouwen het gebruik van retinol als de gouden standaard voor anti-aging verzorging. De behandeling op medisch voorschrift (tretinoïne) bestaat uit zuiver retinolzuur en kan onmiddellijk door de huid verwerkt worden, terwijl het zuivere retinol in zeer effectieve dermocosmetische formules in retinolzuur wordt omgezet, zodra het opgenomen wordt.

Zichtbare tekenen van huidveroudering helpen voorkomen en verminderen

Tientallen jaren wetenschappelijk onderzoek door universiteiten en dermatologen over de hele wereld hebben de opmerkelijke voordelen van retinol bevestigd. Er is bewezen dat het ingrediënt kan helpen om de huid er jonger uit te laten zien:

• nog niet zichtbare tekenen van huidveroudering kunnen worden voorkomen
• reeds zichtbare tekenen van huidveroudering worden verminderd

Deze doeltreffende vorm van vitamine A heeft niet alleen effect op één aspect van de gezondheid van de huid. Het is klinisch bewezen dat de vitamine helpt meerdere zichtbare tekenen van huidveroudering tegen te gaan en te verbeteren:

• fijne lijntjes en rimpels
• stevigheid van de huid
• pigmentvlekken
• gelijkmatigheid van de huid
• elasticiteit van de huid
• stralen van de huid

Dit wordt bereikt door het collageen dat de huid ieder jaar verliest, terug te winnen.

• Retinol ondersteunt de natuurlijke aanmaak van elastine en collageen en verbetert zo het uiterlijk van de collageenarme huid.
• Bovendien stimuleert retinol de celvernieuwing, zodat de huid er jonger en stralender uitziet. En als u nog geen zichtbare tekenen van huidveroudering ziet, kan het het ontstaan ervan zelfs helpen vertragen!Kleine hoeveelheid, effectieve werking

Hooggeconcentreerde retinol is een ingrediënt waarbij ‘meer’ niet meteen ‘beter’ is. Een hoeveelheid ter grootte van een erwt (één pompslag) die regelmatig (zelfs om de avond) opgebracht wordt, leidt al tot een zichtbare verbetering.Uiteraard zijn niet alle producten met retinol hetzelfde. Bij de beslissing voor uw aankoop moet u letten op klinische resultaten die de effectiviteit onderbouwen. Een doeltreffend product gaat diepe lijnen en rimpels, een onregelmatige huidskleur (ook bekend als ‘ouderdomsvlekken’ en ‘donkere vlekken’) en het verlies van stevigheid in het gezicht tegen: eigenlijk alle dingen die uw huid er ouder uit laten zien.

 

Mogelijke neveneffecten van retinol 

Zuivere retinol is een effectief ingrediënt als aanvulling op uw huidverzorgingsroutine voor ‘s nachts. Het is echter belangrijk om te weten dat de huid in het begin van het gebruik van een nachtcrème of serum op basis van retinoïden eerst kan verslechteren voordat ze beter wordt. De huid heeft tijd nodig om aan de ingrediënten te wennen. Vaak voorkomende neveneffecten in het begin van het gebruik van hooggeconcentreerde formules kunnen tijdelijke rode vlekjes, droogheid en vorming van schilfertjes zijn. Deze nevenwerkingen verdwijnen zodra de huid ‘geretiniseerd’ is.Wat is de ‘retinisatiefase’? Retinisatie is de aanpassingsperiode waarin de huid aan vitamine A went. Zodra uw huid geretiniseerd is, zouden deze tijdelijke klachten moeten verdwijnen. Om uw ervaring te verbeteren en het succes te ondersteunen, heeft Mary Kay een uniek 8 weken durend retinisatieprotocol ontwikkeld, om mogelijke huidirritatie door droogheid en tijdelijke rode vlekjes, die kunnen ontstaan wanneer u voor het eerst zuivere retinol in een concentratie van 0,5% gebruikt, tot een minimum te beperken.

Dit protocol werd in samenwerking met dermatologen ontwikkeld, om de fantastische voordelen van de Clinical Solutions™ Retinol 0,5 Set te ondersteunen, helemaal onafhankelijk van de leeftijd, etnische afkomst of het huidtype van de gebruiker. Retinol 0,5 wordt gecombineerd met een kalmerende gezichtsmelk, die in een stapsgewijs toenemende hoeveelheid worden opgebracht, om bewezen goede resultaten te bereiken.

In 8 weken naar een prachtige huid

 
U kunt uw huid in slechts 8 weken aan de retinol laten wennen:


Week 1 + 2: Gebruik Clinical Solutions™ Retinol 0,5 op één avond per week, verdund met de Calm + Restore Facial Milk.

Week 3 + 4: Gebruik Clinical Solutions™ Retinol 0,5 op één avond per week, gebruik aansluitend de Calm + Restore Facial Milk. 

Week 5 + 6: Gebruik Clinical Solutions™ Retinol 0,5 op twee avonden per week, gebruik aansluitend de Calm + Restore Facial Milk. 

Week 7 + 8: Gebruik Clinical Solutions™ Retinol 0,5 op 3 tot 5 avonden per week, gebruik aansluitend de Calm + Restore Facial Milk.


Clinical Solutions™ Retinol 0,5 gaat rimpels, verkleuringen en het verlies van stevigheid van de huid tegen en zorgt voor zichtbare verbeteringen. In een onafhankelijke klinische studie vond 100% van de vrouwen dat hun huid na 8 weken gladder was en meer straalde.*

 

In de eerste weken na het gebruik van een topische retinoïde moet u uw huid meer dan anders hydrateren. De kalmerende Clinical Solutions™ Calm + Restore Facial Milk helpt bij een tijdelijk droge huid en kan als aanvulling op uw normale, dagelijkse hydraterende crème worden gebruikt. De gezichtsmelk bevat plantaardige oliën (kokosnoot, jojobazaad, saffloer en olijf), om de huid met rijke vetzuren te verzorgen, die haar kalmeren, terwijl glycerine en squalaan helpen het verlies van vocht te verhinderen.

Wat u verder nog wilt weten

Het zal u waarschijnlijk niet verrassen, dat met dit krachtige ingrediënt voorzichtig moet worden omgegaan. Het ooggebied moet worden vermeden. Als het product in contact met de ogen komt, goed uitspoelen met water. Wanneer u ‘s nachts een oogcrème opbrengt, wordt aangeraden eerst de oogcrème op te brengen en te wachten dat die ingetrokken is, voordat u Clinical Solutions™ Retinol 0,5 opbrengt.

Het is waar dat tijdelijke neveneffecten zoals lichte rode vlekjes, droogheid en vorming van schilfertjes kunnen optreden, maar wanneer u last krijgt van een sterkere uitslag of irritatie, moet u stoppen met het product te gebruiken en een arts raadplegen. Gebruik geen retinol als u borstvoeding geeft, zwanger bent of zwanger wilt worden. Houd het product buiten het bereik van kinderen en wees voorzichtig als u buiten bent, omdat retinol de gevoeligheid voor licht kan verhogen. Breng retinol daarom ‘s avonds op en gebruik overdag een breed spectrum zonnebeschermingsproduct. Bescherm producten met retinol altijd tegen extreme warmte en directe zonnestralen.

 

Bevestigd door dermatologen

Bij de ontwikkeling van de nieuwe Clinical Solutions™-productlijn is Mary Kay verder gegaan dan het normale proces van veiligheidstests en controle van gegevens en is een extern adviescollege van Amerikaanse dermatologen aangetrokken om de formule en de ingrediënten te laten valideren. Het college bestaat uit dermatologen die zijn gekozen vanwege hun uitgebreide huidverzorgingsexpertise, hun wetenschappelijke kennis en hun beroepsmatige praktijkervaring, en die een grondige controle en beoordeling van de klinische tests en gegevens uitvoeren.

Wilt u liever een mildere optie?

Het milde retinisatieprotocol van Mary Kay maakt hooggeconcentreerde retinol voor meer mannen en vrouwen toegankelijk dan ooit. Als u toch nog bedenkingen heeft, zijn er ook effectieve, niet-irriterende alternatieven in een vitamine A-crème, die zichtbare, langdurige resultaten kunnen opleveren. TimeWise Repair® Night Treatment With Retinol en Volu-Fill® Deep Wrinkle Filler zijn twee verzorgingsproducten die geschikt zijn voor de gevoelige huid. Beide anti-aging crèmes bevatten in microbolletjes ingekapselde retinol met gecontroleerde vrijgave, die uw huid helpt de tijd terug te draaien.****


Wacht niet tot de eerste rimpels zichtbaar worden!

 

U moet niet wachten tot u de eerste rimpels ziet, om hooggeconcentreerde retinol uit te proberen. Retinol is een bewezen ingrediënt voor een gezond uitziende huid. Als u tot nu toe geen gezichtscrèmes met retinol gebruikt heeft omdat u zich zorgen maakt over de neveneffecten, is het hoog tijd om het nog eens te overwegen. Mary Kay heeft het u gemakkelijk gemaakt en biedt een power-duo met retinol-serum en gezichtsmelk, dat zichtbare resultaten oplevert en tegelijkertijd mogelijke klachten tot een minimum beperkt. Het is nu tijd om weer verliefd op uw huid te worden!

Heeft u nog vragen over retinol of bent u op zoek naar optimale producten voor uw huid? Vind hier nu uw persoonlijke zelfstandige schoonheidsconsulente met Mary Kay en neem contact met haar op! Zij adviseert u deskundig over het onderwerp huidverzorging.

Consulente vinden en contact opnemen