Kringen onder de ogen wegwerken met concealer en poeder

Veel vrouwen en mannen over de hele wereld hebben iedere dag te kampen met kringen onder de ogen, wallen en donkere vlekken of schaduwen in het ooggebied. Geen zorgen – deze verschijnselen zijn heel normaal en gelukkig bestaan er gemakkelijke make-up trucs waarmee u er meteen wat wakkerder uitziet. Leer de beste manier om donkere kringen, wallen onder de ogen en vlekken te camoufleren en te corrigeren.

Bent u op zoek naar algemenere concealer-tips? Hoe je concealer op de juiste manier opbrengt en of de concealer vóór of na de foundation moet worden opgebracht – dit en nog veel meer Beauty Basics vindt u hier.

Oorzaken van vermoeid uitziende ogen

Een smalle horizontale balk in roze, die passages van elkaar scheidt

"Waar komen die donkere schaduwen onder mijn ogen vandaan?" – heeft u dit zich 's ochtends bij een blik in de spiegel ook al eens afgevraagd? Voordat we bij de Step-by-Step make-up tips komen, willen we deze vraag eerst wetenschappelijk doorgronden. Deanna Fell, Vice President Research & Development Product Stewardship bij Mary Kay, legt uit welke factoren ertoe bijdragen dat onze ogen er moe uitzien.

Mary Kay Instant Puffiness Reducer verbetert de huidtextuur en vermindert wallen.
Wallen

De effecten van uv-straling, vrije radicalen en andere irriterende stoffen kunnen het lymfesysteem verzwakken, waardoor zich onder de ogen veel vocht ophoopt. Als het lymfesysteem dat vocht niet afvoert, kunnen er zwellingen ontstaan en krijgen we vermoeid uitziende ogen.

Heeft u de Mary Kay® Instant Puffiness Reduucer geprobeerd? Het product is perfect om de zichtbaarheid van wallen, vermoeidheid en stress tot zes uur lang te verminderen. En vergeet niet om goede slaapgewoonten aan te houden: ook een tekort aan slaap kan de oorzaak van zwellingen in het ooggebied zijn!

Een klodder van de Mary Kay TimeWise Age Minimize 3D Eye Cream
Kringen onder de ogen

Waar komen die donkere verkleuringen van de huid onder de ogen vandaan? Dagelijkse belasting door uitwendige factoren zoals uv-straling, vrije radicalen en andere irriterende stoffen stimuleren een overmatige aanmaak van pigment en spelen een rol bij het ontstaan van donkere kringen onder de ogen.

Breng de TimeWise® Eye Cream zachtjes in het ooggebied op, om deze zichtbare tekenen van huidveroudering en vermoeidheid te verminderen: kringen onder de ogen, zwellingen onder de ogen, fijne lijntjes en rimpels. Ook allergieën en korte nachten kunnen kringen onder de ogen veroorzaken – let ook op voldoende schoonheidsslaap!

Een tube van de Mary Kay TimeWise Repair Volu-Firm Eye Renewal Cream
Donkere vlekken en ouderdomsvlekken

Donkere vlekken en oUderdomsvlekken zijn meestal het gevolg van schade door langdurige blootstelling aan de zon, die tot een ongelijkmatige melanineproductie in de huid leidt.

Breng de Anti-Aging TimeWise Repair® Volu-Firm® Eye Renewal Cream zachtjes op de tere huid rond uw ogen op, om ouderdomsvlekken, een onregelmatige huidteint en donkere kringen onder de ogen te helpen verminderen. Vermijd uv-straling! We raden aan om uw huid altijd met een zonnebeschermingsfactor te beschermen en een zonnebril met uv-bescherming te dragen.


Kringen onder de ogen, donkere vlekken en wallen wegwerken met make-up – zo werkt het

Een smalle horizontale balk in roze, die passages van elkaar scheidt

Bye bye, vermoeide ogen! Camoufleer schaduwen en wallen onder de ogen met deze stap-voor-stap gids.

Wallen wegwerken

Een smalle horizontale balk in roze, die passages van elkaar scheidt

Mary Kay Perfecting Concealer en Silky Setting Powder met de Cream Color Brush

STAP 1: HUIDVERZORGING

Alles begint met de juiste huidverzorging. Wanneer mijn ogen 's morgens gezwollen zijn, gebruik ik Mary Kay® Instant Puffiness Reducer, in ieder geval breng ik echter oogcrème op voordat ik met de make-up begin. Om de oogcrème te verdelen, tik ik de crème heel lichtjes op de dunne huid rond de ogen. Het ooggebied voelt onmiddellijk heerlijk verzorgd en verfrist aan! Als u een iets vettere huid onder de ogen heeft, probeer dan eens een van mijn lievelingsproducten, de Indulge® Soothing Eye Gel, in plaats van een oogcrème.

STAP 2: CONCEALER

Nadat uw oogcrème is ingetrokken, brengt u Mary Kay® Perfecting Concealer aan op het donkere, schaduwrijke gebied onder de gezwollen ogen, niet op het gezwollen gebied zelf, om het te camoufleren, zonder kleine rimpeltjes te laten verschijnen. De concealer helpt het ooggebied optisch gladder te maken en er gelijkmatiger uit te laten zien. Tik dan met de ringvinger heel zachtjes op de randen, om ze te uit te smeren. Ik raad de ringvinger aan, omdat dat de zwakste vinger is en u het gevoelige ooggebied zo heel zachtjes kunt bewerken en make-up kunt aanbrengen.

STAP 3: SETTING POWDER

Gebruik ten slotte wat Mary Kay® Silky Setting Powder in plaats van een transparant poeder en de Mary Kay® Eye Blending Brush, om de concealer te fixeren. Let erop dat het poeder niet te licht van kleur is. Het moet overeenkomen met uw huidskleur of maar één tint lichter zijn.


Kringen onder de ogen laten verdwijnen

Een smalle horizontale balk in roze, die passages van elkaar scheidt

Klodders en sporen van Mary Kay Perfecting Concealer en Silky Setting Powder voor verschillende huidskleuren

STAP 1: UNDEREYE CORRECTOR

Met de Mary Kay® Undereye Corrector kunt u donkere kringen onder de ogen neutraliseren en het ooggebied lichter maken. Breng het alleen aan op het donkere gebied dat u wilt corrigeren. Gebruik daarbij de Mary Kay® Cream Color Brush als concealer-kwastje om het precies op te brengen.

Als u een middeldonkere tot donkere huidteint heeft, probeer het dan met de Mary Kay® Perfecting Concealer in Light Bronze. Het heeft voldoende oranjekleur om donkere kringen onder de ogen bij donkere huidskleuren te corrigeren.

STAP 2: CONCEALER

Nadat u de kringen onder uw ogen heeft geneutraliseerd, is het tijd om ze aan uw huidteint aan te passen. Begin een naar onderen gerichte driehoek (V-vormig) onder uw oog te tekenen, met een zijpunt naar uw binnenste ooghoek en een zijpunt naar de buitenste ooghoek en uw wang. Gebruik daarvoor een kleur van de Mary Kay® Perfecting Concealer die bij de kleur van uw huid past. Een kleine hoeveelheid is al voldoende. Ik adviseer altijd: begin met een beetje concealer en breng naar behoefte meer op, in plaats van meteen een te grote hoeveelheid te gebruiken.

STAP 3: SETTING POWDER

Tot slot fixeert u uw oogmake-up met het Mary Kay® Silky Setting Powder. Let er ook hier op dat u met weinig poeder begint en naar behoefte meer opbrengt, zodat de make-up er natuurlijker uitziet.


Donkere vlekken wegwerken

Een smalle horizontale balk in roze, die passages van elkaar scheidt

Mary Kay Perfecting Concealer in een flesje met applicator

STAP 1: CONCEALER

Veel vrouwen, vooral vrouwen met een donkerdere teint, hebben donkere vlekken in het hele gezicht, maar ze kunnen ook in het ooggebied ontstaan. Als u ze wilt wegwerken, probeer het dan met deze eenvoudige techniek, die uit slechts één stap bestaat:

Breng gewoon een kleur Mary Kay® Perfecting Concealer die bij de teint van uw huid past op, maar alleen op de donkere plek en smeer deze zachtjes uit met een vinger, om een gladde en gelijkmatige finish te krijgen. Deze concealer helpt ook bij rode vlekjes en is daarom een must-have voor uw Beauty routine!

Extra tip: als u geen concealer bij de hand heeft die perfect bij de teint van uw huid past, kunt u altijd een beetje TimeWise® 3D Foundation in een glanzende of matte finish gebruiken, om donkere vlekken en schaduwen te corrigeren en te camoufleren!

Persoonlijk advies over make-up, concealer, poeder & co

Een smalle horizontale balk in roze, die passages van elkaar scheidt

Wilt u persoonlijk advies en nog meer make-up tips? Oogmake-up, dagmake-up, avondmake-up? Wend u dan tot uw zelfstandige schoonheidsconsulente met Mary Kay. Ze is de perfecte aanspreekpartner voor alles wat met uw Beauty-look te maken heeft.

Heeft u nog geen zelfstandige schoonheidsconsulente? Vind haar nu! Gewoon in de Consultant Locator uw postcode invoeren en dan kunt u al contact met een zelfstandige schoonheidsconsulente opnemen.

NU EEN ZELFSTANDIGE SCHOONHEIDSCONSULENTE VINDEN

Alles wat u nodig heeft om kringen onder de ogen te camoufleren

Een smalle horizontale balk in roze, die passages van elkaar scheidt